825 742
inzerátov
Pridať inzerát

zmeranie lambda sondy

   Obsah fóra Auto-moto fórum AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia
Odpovedať Nová téma
1234>
Autor Správa
jesus-pd
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 06 apríl 2013
Príspevky: 369
Nabehané: 3 dní 3 hod 46 min
Predmet: zmeranie lambda sondy PríspevokZaslal: 11.06.2013 18:07   
zdravim, viete mi niekto poradit ako odmerat lamdba sondu osciloskopom? ak to vobec ide ale cital som ze ano, priapdne je nato iny sposob? lebo mam vysoku spotrebu a podozrievam prave lamdu svinu
auto: Fiat Marea 1.6 16v 103hp
Citovať
seven549
Vážený člen - Gallardo (209)
Ľudový rozprávač
Založený: 03 február 2010
Príspevky: 6111
Nabehané: 3 mes 8 dní 9 hod
PríspevokZaslal: 11.06.2013 19:09   
tak to ti nikto neprezradi.boja sa o robotu ze nebude na chleba.osciloskop je k prdu.vyhod to.zmeraj volty.ale to zase musis vediet ktore kable su ohrev ktory + a -.kolko ma mat na volnobeh kolko pocas jazdy na plnom plyne a kolko ked pustis plyn.na fiatfore take veci musia byt.skus ceske fora na sk ti neprezradi nikto nic.
Citovať
jesus-pd
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 06 apríl 2013
Príspevky: 369
Nabehané: 3 dní 3 hod 46 min
PríspevokZaslal: 11.06.2013 19:17   
ved to by bolo najlepsie keby mi niekto aj povie ake hodnoty to ma ukazivat lebo nemam ani sajn, ale hadam sa najde niekto kto poradi
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2136)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 19005
Nabehané: 3 mes 14 dní 8 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 11.06.2013 19:23   
Napichneš sa na signálový vývod.Čiže živý koniec sondy na signál,kostrenie sondy na kostru,nastavíš napätový rozsah 1V a časový rozsah na 1s.Neskôr podla potreby upravíš.
Počkaj po štarte chvilku lebo RJ chvílu sondu nevidí,ako nabehne vyhrievanie nabehne aj typická roztrasená vlnovka v rozmedzí cca 0,3-0,8V ak predpokladám zirkonovú sondu.
Ak máš pocit že nenabieha,skusmo zdvihni otáčky (studená sonda nepracuje) a podrž ustálený stav,kým dochádza k zmenám plynu tak sonda stojí ale ako sa dociely ustálený stav tak okamžite nabieha,.
Ak vlnovka nabehne posúdiť vrchné spodné pásmo napätia a hustotu (počet) vlnovíc.Starnúca sonda lenivie .
Ak chodí,tak kontrolne pár ráz šlapni na brzdu aby si do sacieho dostal falošný vzduch,uvidíš reakciu na zmenu.
Ak máš solidný prístroj a kvalitnú sondu,tak si môžeš istý malý úsek (jednu vlnovku)rozťiahnuť (lupa) a pozrieť či sa v signály nenachádzajú kyslíkové šoky.Ale to už sme zase trochu mimo.
Citovať
jesus-pd
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 06 apríl 2013
Príspevky: 369
Nabehané: 3 dní 3 hod 46 min
PríspevokZaslal: 11.06.2013 19:28   
diky moc, navod ako pre de*** co sa mi celkom hodi, akurat ze moc nemam skusenosti s osciloskopom, inak lambda sa da aj vycistit? ze by som ju vybral, dal do techn. benzinu, potom namazal zavity nejakou vodivou pastou alebo niecim a dal ju spat?
Citovať
seven549
Vážený člen - Gallardo (209)
Ľudový rozprávač
Založený: 03 február 2010
Príspevky: 6111
Nabehané: 3 mes 8 dní 9 hod
PríspevokZaslal: 11.06.2013 19:29   
ty si mu to poradil ako profi kolegovi.pokial s tym nikdy nerobil nepozna to ako bude vediet spravnu hustotu tych vlnovic???
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2136)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 19005
Nabehané: 3 mes 14 dní 8 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 11.06.2013 19:45   
jesus-pd napísal:
diky moc, navod ako pre de*** co sa mi celkom hodi, akurat ze moc nemam skusenosti s osciloskopom, inak lambda sa da aj vycistit? ze by som ju vybral, dal do techn. benzinu, potom namazal zavity nejakou vodivou pastou alebo niecim a dal ju spat?


Ten návod sa len zdá byť ako pre de...,zapneš mašinu a uvidíš.Treba začať a ver že sa zapáči,odmerať ide úplne všetko.Lambdu ani nedotkni,žiadne čistenie,pošleš ju na smrť.Závit prečistiť závitníkov,lambdu očkom,na závit trošku! grafitu alebo vôbec nič.Vazelína radšej vôbec,dostane sa tam kam nemá a tiež je po sonde.Žiadne čistenie
Ak by si nevedel ako má vyzerať oscilogram,tak zavesím jeden vzorový.
Citovať
jesus-pd
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 06 apríl 2013
Príspevky: 369
Nabehané: 3 dní 3 hod 46 min
PríspevokZaslal: 11.06.2013 19:53   
neviem ci sa do toho pustim lebo osciloskop mame na skole, bol by probelm vytiahnut ho pri auto kde by asi ani nebola zastrcka, nerobia to v servisoch? pripadne nie je iny sposob ako zistit ci funguje ako ma?
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2136)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 19005
Nabehané: 3 mes 14 dní 8 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 11.06.2013 19:55   
seven549 napísal:
tak to ti nikto neprezradi.boja sa o robotu ze nebude na chleba.osciloskop je k prdu.vyhod to.zmeraj volty.ale to zase musis vediet ktore kable su ohrev ktory + a -.kolko ma mat na volnobeh kolko pocas jazdy na plnom plyne a kolko ked pustis plyn.na fiatfore take veci musia byt.skus ceske fora na sk ti neprezradi nikto nic.


Nevieš si predstaviť o koľko km si trafil vedľa,ak začneš robiť z oscilo,rapídne spadne počet menených dielov a je po zárobku.Priateľu,osciloskopom leda k chudobe.Každý Ťa síce potlapká po pleci,ale kešeňa ostane prázdna.Tu platí a to si zapamätaj na celý život,múdry vie,a sprostý zarobí.
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2136)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 19005
Nabehané: 3 mes 14 dní 8 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 11.06.2013 20:06   
Je ešte jedna možnosť,použiť osobitný tester určený iba pre meranie lambdy,ten vyznačuje dolné aj horné napätie,prepína automaticky medzi typom sondy,navyše je možné ho zároveň použiť na simulovanie (zblbnutie) RJ že jej pošleš to čo chceš,pošleš chudobnú hodnotu,musí nasledovať reakcia obohatenia a naopak.Super jednoduché,ale zase,..načo ? Vymenia Ti ju a basta.
Citovať
jesus-pd
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 06 apríl 2013
Príspevky: 369
Nabehané: 3 dní 3 hod 46 min
PríspevokZaslal: 11.06.2013 20:13   
ale ja neviem ci je vadna to je ten problem, mam auto na lpg a podla toho co som cital moze byt problem v nej jazdil som 600km na benzin (iba odvtedy mama auto) ale je tam zly vstrek na jeden valec cize si to zrejme odniesla lamba moze byt? a je to drahsia zalezitost preto by som sa chcel uistit ci je zla, inak ked nahodim novu tak treba aj nieco nastavovat v RJ ci nie?
Citovať
seven549
Vážený člen - Gallardo (209)
Ľudový rozprávač
Založený: 03 február 2010
Príspevky: 6111
Nabehané: 3 mes 8 dní 9 hod
PríspevokZaslal: 11.06.2013 20:17   
jesus-pd naco pises ze mas osciloskop ked to nevies z osciloskopom.ci si to chcel zmerat len tak na stole zober si ten blby voltmeter.aspon ti dedo napisal {{{mozno}}} spravne hodnoty cize od 0.3-0.8volta.cize nastartujes nechas to zahriat a merias.hodnoty maju skakat 0.3-0.8v.ked pocas jazdy das plny plyn mala by hodnota byt 0.8 volta ak pustis plyn 0 volt alebo ta spodna hranica 0.3 volta neviem dlho som s tym nerobil.ustalena jazda napr 90km/h hodnoty zase skacu.co bude mimo toleranciu cize 0 volt alebo 1 volt lamda je zla no dobre to bude hodit aj na diagnostiku co ukaze tam.co chces cistit na tej lambde to neni vaha vzduch.nejde-vyhodit a nova.a odporucam pekne znackovu ako nejake lacne nahrady tie do 1 roka budu tiez v kosi.kup presne taku aby sedeli cisla dielu nie podla tp u predajcu.ten ked uvidi ze fiat cena sa zdvihne.skus pozriet ci felicia nema taku istu sondu.popripade si prepajkujes kable a mas bosch za 15 euro ak zapajas napr novu netreba nic robit alebo ak sa v tom chces vrtat v tom zazracnom fiate odpajat snimace,odpoj bateriu a robis si co chces.
Citovať
seven549
Vážený člen - Gallardo (209)
Ľudový rozprávač
Založený: 03 február 2010
Príspevky: 6111
Nabehané: 3 mes 8 dní 9 hod
PríspevokZaslal: 11.06.2013 20:26   
este som zabudol skontroluj ci ma vyfuk dobru kostru cize ten - pol inac budes merat zle hodnoty jeden kabel das na bateriu + a druhy na vyfuk -.musis tam namerat tolko voltov kolko aj na baterii.
Citovať
jesus-pd
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 06 apríl 2013
Príspevky: 369
Nabehané: 3 dní 3 hod 46 min
PríspevokZaslal: 11.06.2013 20:42   
seven549 napísal:
jesus-pd naco pises ze mas osciloskop ked to nevies z osciloskopom.ci si to chcel zmerat len tak na stole

kde som pisal ze mam osciloskop? kludne ma cituj....
to co si napisal znie jednoduchsie ale rozumiem asi kazdu druhu vetu...sondu bosch za 15e som teda nikde nevidel kludne mi posli link, najlacnejsie co som nasiel je http://www.pietro-eshop.cz/sk/.....ento-coupe
Citovať
autolaik
Obľúbený člen - Bawo (80)
Založený: 15 marec 2009
Príspevky: 2069
Nabehané: 21 dní 23 hod 4 min
PríspevokZaslal: 11.06.2013 20:42   
...ja iba k tej spotrebe a lambda sonde... mal som v tragaci zlu sondu a zaroven spotreba bola priam ukazkovo nizka /cca 8 l lpg/ . Co som tym chcel povedat? Len tolko ze sa mozno uberas zlym smerom /ale to je len moj osobny nazor laika /
Citovať
Odpovedať Nová téma
1234>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia