...zmenili ste nazor...?

témy týkajuce sa všetkého a ničoho mimo diskusie o autách

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

rudolfo63
Príspevky: 9947
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

...zmenili ste nazor...?

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

..surfujem po tematoch.mnohe prispevky su o nehodach,mnohi z vas mali nehody male,ale aj tazsie a co je najhorsie,aj s tazkymi nasledkami...Moja otazka teda znie...
Zmenilo sa nieco vo vasom jednani,v pohlade na zivot,v chovani na cestach i voci inym vodicom...?Zmenili ste v niecom nazory,pomohlo to v akceptovani ,ze clovek je iba clovekom...?
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

7 havariek za jeden jediny rok konkretne v 1994, dve zavinene (uhrnna skoda mensia ako hodnota jedneho narazniku na dnesne bezne auto cize o nic neslo), ostatne nezavinene. Vsetky auta odisli po svojich domov ale proste som toho mal dost.

zmenilo.

prudko.

odvtedy nechcem male auto s menej ako dvomi tonami zivej hmotnosti a nosnikmi mensimi ako kolajnica ani vidiet.

naposledy pred tromi mesiacmi do mna nabural fesak na moste v Bratislave - ja som proste zastavil, on za mnou nie. Ja nemam ani prasknuty naraznik, jeho felicia po svojich neodisla. Presne takto si to predstavujem. Nasral ma ale, ze mi ten naraznik na troch miestach poskrabal.

Teraz ho musim farbit, boha jeho...
fester777
Príspevky: 1799
Dátum registrácie: 19.06.2009 20:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa fester777 »

osobne sa v mojom jednani nezmenilo nic aj napriek tomu ze som mal len seknutu gumu s pokrivenym diskom. Jazdim tak aby som neohrozil ani seba ani nikoho a preto nemam ani co menit . A priklanam sa k nazoru turba ze male auto nie , ale nie az tak kvoli bezpecnosti ako pohodliu lol . V poslednej dobe mi skor pripada ze nie vodici si nevazia zivot ale iny clenovia premavky
drozdm
Príspevky: 821
Dátum registrácie: 21.11.2007 21:37
Bydlisko: havaj
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa drozdm »

mal som nejake tukance a davam si večši pozor. Skôr však vekom to je. Tiež som mal 19 či 20 rokov a blaznil som sa.
MilankoDCA
Príspevky: 134
Dátum registrácie: 16.04.2008 15:35
Bydlisko: okolo TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa MilankoDCA »

ahojte. po jednej nehode (mnou nezavinenej) som skoncil s cca 30dnovou neschopnostou(neoplati sa ani pisat co bolo prasknute, pomliazdene, porezane a pod :4012: ). bolo to v r.2000, nebolo to nic prijemne a pamatam si na to, ze najblizsi rok-dva som bol neskutocne opatrny v aute na vsetky mozne situacie. teraz to je uz ine, kolkokrat lietam ako sarkan, ale musim byt v aute sam, nerad by som bol zodpovedny za zranenie niekoho druheho. dnes je zla doba a asi tazko by mi niekto podpisal papier o vzdani sa naroku na odskoddnenie. Ale ako pise mp3turbo - Hummer s kolajnicou vpredu a vzadu by niekedy nezaskodil :40bd:
Ulicnik
Príspevky: 104
Dátum registrácie: 16.05.2007 20:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Ulicnik »

ja som zatial nemal nehodu (a dufam, ze to tak ostatne), ale po skusenostiach dvoch kamaratov, ktorí nabrali na kapoty srnky, nastasie v nizkych rychlostiach takze si to odniesli len plechy a svetla, ma to donutilo zamysliet sa nad svojimi soferskymi navykmi a zmenit ich.

Pomerne casto chodim smer PO - PP a späť, ked nazad idem vzdy po zotmení okolo 22-23 hodiny a v minulosti som si to dost rezal celu cestu a vychutnaval som si aj lesny usek plny zakrut za Levocou smerom na PO. Ale po zazitkoch kamosov som tadial nejazdil nad 90 ako kedysi ba po poslednej vlastnej skusenosti ked na trojprudovke kdesi pred Levocou mi stala na ceste statna srna (ktoru som nastasie zbadal a nejak to ubrzdil) radsej tlacim na plyn este menej. Radsej prist o par minut neskor jak nikdy.

Este jeden postreh. Po tychto skusenostiach so zverami, mi napadlo preco nie su aspon vsetky dialnice a cesty prvej triedy obohnané plotom a dalsia vec preco este nevyrubali vsetky stromy lemujuce cesty, ked je uz davno zname ze strom je najhorsia prekazka kde moze auto skoncit.
jalabert
Príspevky: 284
Dátum registrácie: 06.08.2009 14:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jalabert »

Stačí pozrieť TV noviny a človek nemusí vyskúšať na vlastnej koži aby zmenil názor... Ja som klop-klop bez nehody. Myslím, že jazdím opatrne a rovnako myslím, že rozvážnou predvídavou jazdou sa dá výrazne znížiť riziko nehody...
Nerozumiem autám...
andy.gee
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: 10.06.2009 21:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa andy.gee »

ja som nastiastie ziadnu havariu alebo tukanec, ktory by stal za zmienku nastastie nemal

jedna udalost vo mne ale predsa zanechala stopu ..
raz ma svagor viezol a ukazoval mi krajinu no a pred nami nahle spomalila a zacala odbocovat dodavka .. cosi este stihol dobrzdit ale aj tak sme bok dodavky (presne medzi kolesa) nabrali prednou castou auta

v podstate to nebol silny naraz lebo skoda nebola velka ale bol som rad, ze som mal pas .. az vtedy som si uvedomil ako aj taky mensi naraz trhne s clovekom

pas som si daval vzdy aj predtym ale teraz si pas nutim davat kazdeho koho veziem (nakolko pre zopar ludi je to skutocne obrovsky problem) a hlavne ludi, ktori sedia za mnou aby som ich pripadnu kineticku energiu nezachytil ja :41c2:
zbazin
Príspevky: 82
Dátum registrácie: 19.05.2010 01:20
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa zbazin »

Stalo sa mi zopar nehod, za moju 16 rocnu vodicsku karieru a kazda jedna ma priamo ci nepriamo zmenila. Nebola to len nehoda v ktorej som bol zapleteny ale aj nehody, pri ktorych som bol pozorovatelom. Zmenil sa moj jazdecky styl k velkej zodpovednosti a ucty k zivotu svojmu aj inych. Kaslal by som na nejaky oskrety naraznik, blatnik ale jedno co by som nezniesol je krv niekoho ineho na svojich rukach. Vacsinou na to doplacaju ti nevinni. Nechcem byt jednym z katov na cestach. Neviem co k tomu viac dodat. A este by som mohol, co keby sme sa dohodli tuto na autobazar.eu a urobili si jeden den hocijaky den, Dnom slusnosti vodicov na cestach. Viem, ze Autobazar.eu sleduje hodne ludi a mozno prijmem niekoho aspon na jeden den. Dakujem
siracisko
Príspevky: 517
Dátum registrácie: 08.12.2005 10:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa siracisko »

Posledná väčšia nehoda v 1999-om na ľade.Ale že by sa niečo v mojom správaní zmenilo.Jazdím ako som asi aj jazdil.Vždy idem radšej o pol hodinu skôr kamkoľvek,aby som sa nemusel ponáhľať,snažím sa byť ohľaduplný,a tých čo sa strašne ponáhľajú radšej pustím.
laura
Príspevky: 1400
Dátum registrácie: 03.03.2005 11:52
Bydlisko: Levice
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laura »

jazdim od 1989 roku, do 2009 vkuse aj na sluzobnych autach...odvtedy som mal dve nehody, obe zavinene inym ucastnikom-jedno nedanie prednosti v 2005-om a jedno ohrozenie oprotiiducim vodicom Iveca v 1999-om, skoncil som na zvodidle...Jazdim v ramci svojich moznosti a opatrne...urcite opatrnejsie a ohladuplnejsie ako niekedy....Na cestach je dost debilov a arogantnych frajerov, co ohrozuju seba a hlavne ostatnych...kazdodenne sa s nimi stretavame...niekedy zasnem, ze co sa deje a je vobec mozne....kazdopadne zla skusenost po nehode cloveka za volantom zmeni, aspon mna urcite !
JokkGone
Príspevky: 112
Dátum registrácie: 08.01.2009 15:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa JokkGone »

Zmenilo a velmi!!! Asi pred 11 rokmi, este som bol uchan a dostal som vybornu vystrahu. Mokro, mierna pravotociva mimo obce, isiel som asi 100km/h, spina na ceste, smyk, ale nastastie len auto od hliny... lietal som po celej ceste, nastiastie nic oproti a skoncil som iba na trave mimo cesty.
Zaver? Za volantom sa neponahlam a vzdy vyrazam skor. Kedze som velmi dochvilny, vsade cakam 20 minut :-) No a co sa tyka auta, planujeme tazsie a vacsie (komfort/bezpecnost) a to hlavne kvoli tomu pocitu bezmocnosti, ked vidim, kolko prasiat jazdi okolo nas, neviem si predstavit co by som robil, keby utrpela rodinka kvoli nejakemu hovadu!
Dalsia vec, za 13 rokov co jazdim, doprava velmi zhustla a nahananie minut vtedy este nebol taky bezpecnostny risk ako je tomu dnes. Napr. cesta k svokre sa natiahla o 20 minut, takze aj o buducom aute zacinam uvazovat ako american :-) - Pohodlie pre celu posadku pocas dlhej doby stravenej na cestach, izolovany od nekvality ciest atd atd.
Paradoxne nehodu s najvacsou skodou som utrpel minuly tyzden, ked mi nejaky odiot znicil cely zadny naraznik pred domom a samozrejme kontakt na seba nenechal...
peto103
Príspevky: 1073
Dátum registrácie: 28.06.2007 22:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto103 »

Ulicnik napísal: preco este nevyrubali vsetky stromy lemujuce cesty, ked je uz davno zname ze strom je najhorsia prekazka kde moze auto skoncit.
s tym jednoznacne suhlasim, zachranilo by sa tym velmi vela zivotov ale vies, to by tu muselo byt aj trosku prevencie, nie len neučinnej represie.

chvala bohu, ze este zatial nezaviedli myto aj pre osobne auta.
guardian21
Príspevky: 189
Dátum registrácie: 05.07.2010 13:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa guardian21 »

peto103 napísal:
Ulicnik napísal: preco este nevyrubali vsetky stromy lemujuce cesty, ked je uz davno zname ze strom je najhorsia prekazka kde moze auto skoncit.
s tym jednoznacne suhlasim, zachranilo by sa tym velmi vela zivotov..
tak musim suhlasit a este dodam ze keby aj pri tej ceste teda staly ale preco musia byt pravidelne za kazdou zakrutou? pravidelne na takych miestach zomieraju ludia.. ale to je asi jedno este ze mame 110 na D1.. :angry:
a buracku som chvala bohu nemal len taky tukanec na kruhacy ale teda mi stacilo aj to..
jaroha
Príspevky: 63
Dátum registrácie: 22.02.2009 21:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaroha »

mas som zo dva tukance, nezavinil som to, ale teda ten druhy, ked do mna uplne v minimalnej rychlosti nabural chlapik odzadu, tak to so mnou dost hodilo v aute a vsetko co nebolo prisrobovane sa rozletelo okolo mna
bol som ale aj nepriamym svedkom smrtelnej nehody a to je uz ina kava, to vam zmeni inak pohlady a to som nikdy nebol agresivny sofer, ze by som potom mal nejak vyznamne menit svoje spravanie za volantom

agresivny som akurat v zmysle, ze nesetrim nadavkami na tych co sa spravaju ako magori ci uz su v aute, alebo jednoducho poberaju invalidny dochodok a smelo sa vyberu s dvoma francuzskymi barlami cez 4-prudovku...

Návrat na "Shoutbox - o všetkom"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní