Zimne pneumatiky bez tpms senzorov
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18 Zdieľať na Facebook
Re: Zimne pneumatiky bez tpms senzorov
Normálne som odporca celoročných, lebo sú v lete horšie ako letné a v zime horšie ako zimné. Keďže by sa ale naozaj jazdilo málo a len okolo domu, v tomto prípade mi to príde ako najlepšia možnosť. Tie reči o spotrebe a emisiách si dúfam myslel len ako žart a nadsázku...
Keďže si nadmerne všímaš výdavky, na tvojom mieste by som to urobil takto:
- prehoď teraz na zimné a jazdi, kým sa nezoderú
- na jar predaj letné gumy, teraz by ich nikto nekúpil. Ľudia nemajú mozgovú výbavu, aby mysleli na pár mesiacov vopred
- keď zoderieš zimné, kúp celoročné a jazdi. Neviem, ako sú na tom celoročky so životnosťou, ale pri takom nájazde ti musia vydržať roky
Ešte ku debate o senzoroch za 5000.- Sk a ich nastavovaní cez diagnostiku.
Nespochybňujem ani jedno, samozrejme, ale moja konkrétna skúsenosť spred týždňa je nasledovná:
Na Porsche som kúpil sadu zimných diskov a k tomu z internetu neoriginálne senzory za 30.-/ kus. Po nahodení mi svietila na palubovke závada a neukazovalo tlak v pneumatikách. Než som prišiel domov, čo bolo asi 20 km, závada sama zmizla a na prístrojovke normálne ukazuje tlak vo všetkých gumách, tak ako predtým.
Samozrejme neviem, ako je to pri iných značkách, ale u mňa to bolo takto.
Keďže si nadmerne všímaš výdavky, na tvojom mieste by som to urobil takto:
- prehoď teraz na zimné a jazdi, kým sa nezoderú
- na jar predaj letné gumy, teraz by ich nikto nekúpil. Ľudia nemajú mozgovú výbavu, aby mysleli na pár mesiacov vopred
- keď zoderieš zimné, kúp celoročné a jazdi. Neviem, ako sú na tom celoročky so životnosťou, ale pri takom nájazde ti musia vydržať roky
Ešte ku debate o senzoroch za 5000.- Sk a ich nastavovaní cez diagnostiku.
Nespochybňujem ani jedno, samozrejme, ale moja konkrétna skúsenosť spred týždňa je nasledovná:
Na Porsche som kúpil sadu zimných diskov a k tomu z internetu neoriginálne senzory za 30.-/ kus. Po nahodení mi svietila na palubovke závada a neukazovalo tlak v pneumatikách. Než som prišiel domov, čo bolo asi 20 km, závada sama zmizla a na prístrojovke normálne ukazuje tlak vo všetkých gumách, tak ako predtým.
Samozrejme neviem, ako je to pri iných značkách, ale u mňa to bolo takto.
-
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Tých 5.000 SKK stal 1 senzor v 2005-6, vždy bol s tým problém pri prezuvani, trebalo dávať pozor, pneumatika stala v tom čase tiež cca 5.000 skk, dlabal to pes..
, mať zbytočne starosti..., čo v aute nie je, nepokazí sa.. 

-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Luboš bacha lebo ťa dajú do rovnakého šuflíka ako mňa

som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook

K tomuto spôsobu nazerania na auto prejdú časom všetci...
-
- Dátum registrácie: 17.03.2015 21:44 Zdieľať na Facebook
To si myslel vážne že ratas spotrebu na zhruba 2500 km ročne na zimných pneumatikách?? Že bude zvýšená a neoplatí sa ti jazdiť cez leto na zimakoch? Na tak málo km , tak na čo si kupoval auto ? Mal si kúpiť elektrobike . Toto fakt nepochopím, ja jazdím mesačne na súkromnom od 7do 9 tisíc km s truhlou na streche , palivo si platím sám a spotrebu neriešim, koľko potrebuje pri mojej jazde toľko dostane a neriešim tu ako ty že za sezónu ti to zozere o 2-2,5 litra paliva viac ako na letných no sorry ale toto nepochopím ale viem sú taký ľudia jednému som predal pred rokmi oktu TDI a riešil zvýšenú spotrebu o 2 deci na 100 km
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
to su stresy s tymi zimnymi kolesami.kazdy je z toho ako zbity ze ho zavru do pastaku na 20 rokov.
ja som este nic neprezul ani jedno auto.a ani ma nehne teraz kde je kazdy penuservis nabity tremimni dopredu na 2 tyzdne.
ja prezuvam az medzi sviatkami pekne a v klude nech ma pneuservisak cas to poriadne vyvazit pripadne ohnuty disk narovnat.+ pocas toho sa hned aj pripravia letne na dalsiu sezonu.od marca davam vzdy letne ktore cakaju na stojane v garazi.uz len prehodim.
nebyvam v kopcoch ,hlavne tahy su vzdy odhrabane pripadne pouzijem inu trasu.
ja som este nic neprezul ani jedno auto.a ani ma nehne teraz kde je kazdy penuservis nabity tremimni dopredu na 2 tyzdne.
ja prezuvam az medzi sviatkami pekne a v klude nech ma pneuservisak cas to poriadne vyvazit pripadne ohnuty disk narovnat.+ pocas toho sa hned aj pripravia letne na dalsiu sezonu.od marca davam vzdy letne ktore cakaju na stojane v garazi.uz len prehodim.
nebyvam v kopcoch ,hlavne tahy su vzdy odhrabane pripadne pouzijem inu trasu.
-
- Dátum registrácie: 18.11.2023 10:58 Zdieľať na Facebook
Myslel som to ako ironiu a chcel som poukazat na absurditu tych tpms senzorov nakolko sudruhovia z Bruselu to zaviedli povinne. Cize momentalne sa najviac priklanam k tomu ze by som chcel zakupit plechace na zimu bez senzorov a v lete chodit na STK na letnych s tymi tpms senzormi na diskoch, ale ak mi bude kontrolka v aute pipat tak budem musiet jazdit cely rok na zimnych co bude mat za nasledok ze politici z Bruselu dosiahnu pravy opak toho co tym sledovali, lebo pokial viem tak cele tie tpms senzory su o tom aby ludia jazdili s nafukanymi pneumatikami a tym padom mali nizsie emisie. Po start stop systeme som myslel ze vacsiu blbost nedokazu vymysliet. Ocividne som sa mylil.
Nakolko nemam taky plat ako rakusan tak pneumatiky mam stale nafukane nakolko na 1l benzinu robim o dost dlhsie + jazdne vlastnosti. Normalny clovek ma proste stale nafuknute pneumatiky nakolko je to ako s bezpecnostnym pasom, ten si nedavam kvoli tomu aby som nedostal pokutu od policajtov, ale kvoli tomu ze mi mozu zachranit zivot.
Cize vedel by mi niekto povedat ci mi bude nieco pipat v aute ak budem mat kolesa bez tpms senzorov na toyote yaris 3 gen. ??? A na zaklade tejto odpovede sa mozem definitivne rozhodnut.
Nakolko nemam taky plat ako rakusan tak pneumatiky mam stale nafukane nakolko na 1l benzinu robim o dost dlhsie + jazdne vlastnosti. Normalny clovek ma proste stale nafuknute pneumatiky nakolko je to ako s bezpecnostnym pasom, ten si nedavam kvoli tomu aby som nedostal pokutu od policajtov, ale kvoli tomu ze mi mozu zachranit zivot.
Cize vedel by mi niekto povedat ci mi bude nieco pipat v aute ak budem mat kolesa bez tpms senzorov na toyote yaris 3 gen. ??? A na zaklade tejto odpovede sa mozem definitivne rozhodnut.
-
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Absurdita to nie je. Dokaze to setrit penazenku. Napriklad na mojom aute je predpis na hustenie pneu az 3,4 bar. Nepomylil som sa. Gumy na svojom aute musim fukat na 3,4 bar. Nie raz sa stalo, ze som sj neskontroloval tlak pneu a... jazdil som s podhustenymi pneu 3 mesiace. Samozrejme - kraje pneu zjazdene a stred ako novy - typicke pre podhustene pneu.
-
- Dátum registrácie: 18.11.2023 10:58 Zdieľať na Facebook
A kolko ludi od kedy to zaviedli sa kvoli tomu ze maju nizsi rocny najazd sa kvoli tomu rozhodlo ze budu radsej jazdit cely rok na zimnych pneumatikach lebo sa im financne neoplati prezuvat alebo mat 2 sady diskov?? Starsi ludia, mamicky s druhym autom v rodine.... Fakt by ma zaujimala realita ci nahodou tymto zakonom sa nezrobilo viac zla nez dobra. Ak niekto ich chce mat tak nech si ich ma, ale malo to zostat dobrovolne ako napr. klimatizacia nie povinne, lebo ak by chceli aby som ich bral seriozne tak nemali tam dat moznost len jednoducho vyresetovat a vymazat tu ikonku z palubovky bez toho aby som dofukal kolesa.
Ja tym celorocnym pneumatikam proste neviem prist na chut je to taky mackopes. Ani to nemnavka v lete, ani nebrecha v zime.
Ja tym celorocnym pneumatikam proste neviem prist na chut je to taky mackopes. Ani to nemnavka v lete, ani nebrecha v zime.
-
- Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
sak asize kup si 4 ventily so senzormi na tie plechace a mas pokoj.
-
- Dátum registrácie: 11.05.2011 11:57 Zdieľať na Facebook
TPMS snímače sú super vec. Okrem toho, že si vieš kedykoľvek pozrieť presný tlak a zbytočne si neničíš pneumatiky nesprávnym nahustením, tak napríklad počas malého úniku vzduchu si aj počas jazdy vieš pozerať či ešte môžeš ísť ďalej, alebo už treba zastaviť na ďalsej pumpe.
Akurát som kupoval na zimné kolesá sadu senzorov na Ford Custom...original vo Forde. stáli cca 180€.
Hovorili, že to treba s nejakou diagnostikou spárovať, ale mal som rovnakú skúsenosť ako tu nejaký chalan. Tiež sa mi po pár minútach jazdy akoby samé načítali.
Musim zájsť niekde na pumpu...a vyskúšať (postupne sfukovať..meniť tlak), či ich aj správne priradilo.
Inak ak máš možnosť skladovať niekde kolesá...choď do letnej a zimnej sady.
Tých celoročákov sa ale nemusíš báť...tipujem, že to bude kvalitativne asi podobné, ako keď priateľka má na svojej mazdičke zimné gumy staré 7rokov. Dezén luxusný...ale guma si už čosi pamätá.
Nikdy s tým nebol problem na snehu...a ked je uz velmi zla vozovka...tak ides proste pomalšie.
A teda ani neviem či existuje nejaka oficialna štúdia, že ako vek pneu ovplyvňuje jej vlastnosti.
Ktovie...možno ak správne skladuješ 7rokov pneu...tak je na tom furt dobre.
Akurát som kupoval na zimné kolesá sadu senzorov na Ford Custom...original vo Forde. stáli cca 180€.
Hovorili, že to treba s nejakou diagnostikou spárovať, ale mal som rovnakú skúsenosť ako tu nejaký chalan. Tiež sa mi po pár minútach jazdy akoby samé načítali.
Musim zájsť niekde na pumpu...a vyskúšať (postupne sfukovať..meniť tlak), či ich aj správne priradilo.
Inak ak máš možnosť skladovať niekde kolesá...choď do letnej a zimnej sady.
Tých celoročákov sa ale nemusíš báť...tipujem, že to bude kvalitativne asi podobné, ako keď priateľka má na svojej mazdičke zimné gumy staré 7rokov. Dezén luxusný...ale guma si už čosi pamätá.
Nikdy s tým nebol problem na snehu...a ked je uz velmi zla vozovka...tak ides proste pomalšie.
A teda ani neviem či existuje nejaka oficialna štúdia, že ako vek pneu ovplyvňuje jej vlastnosti.
Ktovie...možno ak správne skladuješ 7rokov pneu...tak je na tom furt dobre.
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
ja som odjazdil 3 zimy na celorocnych.letne som mal letne ale na plechacoch boli celorocne.jazdilo to normalne donovaly kdejake kopce co boli zasnezene a aj sa auto vzdy vyhrabalo zo snehu.
a siel som aj z polska na staru lubovnu cez kopce v kalamite.auto ford mondeo.v kufri som mal nalozeny motor prevodovku poloosky napravnice,do druheho auta co mi trebalo vaha aspon 300kg.zadok klacal kolesa rozcapene do Acka ako nalozena tatrovka predok hore do Vecka ako prazdna tatrovka.bez problemu tie celorocne fungovali.dalo sa predbiehat a brzdit.
za mna dobra volba aj celorocne.dvaja kolegovia uz jazdia 2 roky na celorocnych a ine uz ani neberu.
zimne pneu skodi im ---teplo--- a aj slnko.ked bude auto jazdit cely rok na zimakoch tretia zima bude ako na letnych.tie zimne vzorky stvrdnu a uz to nieje zimna pneu.
-
Az mas na tvojej celorocnej gume symbol 3PMSF, tak su to zimne gumy. Ak ti to vyrobca predava ako celorocnu gumu, tak je to len marketing.
-
- Dátum registrácie: 11.05.2011 11:57 Zdieľať na Facebook
3PMSF označenie (alpsky symbol kopcekov s vlockou) musí byť na každej celoročnej novej pneu....to je symbol, že je schválená na zimnú prevádzku. Takže nemusí ísť automaticky len o zimnú pneu.
Celoročné pneu väčšiny normálnych výrobcov sú ale jasne označené ďalšími nápismi (4Season, CrossClimate, AllSeason, AllWheater, a pod.).
Celoročné pneu väčšiny normálnych výrobcov sú ale jasne označené ďalšími nápismi (4Season, CrossClimate, AllSeason, AllWheater, a pod.).
-
cize my tu vlastne v zime jazdime na letnych gumach, ktore maju symbol vlocky?
Co tu trepes marketingove oznacenia, to uz kam sme sa dostali.
Co tu trepes marketingove oznacenia, to uz kam sme sa dostali.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní