Závažný dopravný priestupok

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Fanter
Príspevky: 11
Dátum registrácie: 22.08.2010 20:54
Zdieľať na Facebook

Závažný dopravný priestupok

Príspevok od používateľa Fanter »

Dobrý deň prajem,
Chcem sa spýtať ako to funguje so závažnými dopravnými priestupkami. Konkrétne stalo sa mi dnes, že som išiel cez oranžovú, polícia mi tvrdila že celé auto už nestihlo prejsť cez oranžovú, čo mi dôjdu takéto dotahovacky až vtipne, keď môžem povedať s čistým svedomím že jazdím normálne. Ok dali mi pokutu s tým že je to už závažný dopravný priestupok, ak spravím ešte 2 take počas 12 mesiacov, budem vyslaný na preskúšanie. Vzhľadom na to že sa do toho radia veci ktoré môže každý z nás porušiť (samozrejme nebavme sa o alkohole) ale toto ako som mal ja dnes, tak ako to prebieha ? Keď sa nechám preskúšať, prejdem psychologickým testom tak mi ho hneď vrátia ?
Ďalšia vec čo ma zaujímala ako to vedia či som spravil 2-3-4 takéto priestupky ? Vypísal mi klasicky pokutové bloky na 100 EUR, taktiež policajt videl že môj "prehrešok" nie je nejaká arogantná jazda a podobne mi povedal že nie je si istý či sa to maže po 12 mesiacoch od priestupku, alebo kalendárny rok. Úprimne, peniaze ešte Ok, ale serie ma že mám ten "bod" v Bratislave počas premávky človek tých "závažných" dopravných priestupkov kde je aj prejazd cez plnú čiaru napríklad, môže za rok urobiť bezproblemov 3, dôjde mi to dosť choré. Ja ich nerobím z recesie, nemám 20, ale tato istá situácia sa môže kľudne zopakovat. A to si dávam pozor aj keď tu bude nejaký intelektuál komentovať že si mám na červenú davat pozor, tak toto su bežne situácie ktoré sa počas roka môžu stať každému.
oco13
Príspevky: 17825
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

tento rok som bol na preskúšaní dva krát. Nech idú do prdele aj s ich testami , nezaujímajú ma , ale zaujíma ma že ma to stálo vyše 300 eur. :40bd: :40bd:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

POZOR !!

V BA je niekolko takych križovatiek, kde je UMYSELNE nastavený krátky interval a policajti , tam niekedy
ZAMERNE ČÍHAJÚ a naplňaju štatnu kasu a sebe zarabaju na premie

Domaci o tychto križovatkach VEDIA.

A propos , bol som s autom takmer vo všetkych okolitych hlavnych mestach ale BA sa zamerne vyhybam ....
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Stane sa na oranžovú často,dokonca bolo keď človek registruje ako naskakuje nad ním červená,ale pozriem zrkadlo a za mnou ešte min štyria prejdú na čistú červenú.Pokiaľ je zápcha a možem to dlhšie sledovať,na červenú sa jazdí bežne ako z príkazu.V NZ si z červenej urobila časť vodičov príkazovú značku,za pár minút by som tam vybral štátny rozpočet aká anarchia panuje aj pred radením pre semaforom.Z odbočenia doľava bežne BA voz pokračuje rovno a to ide rovno do dráhy auta z pravého prúdu ktorý je pre pokračovanie jazdy rovno presmerovaný do ľavého prúdu.Nikto nerieši
Pre BA je dané asi príkazom predbehnúť ľavým úplne volným prúdom kilometrový rad rovno.*Lebo on blbec z BA si myslí že tá kolóna aut v pravom prúde tam dovolenkuje.Tak ide volným úplne dopredu a niekomu sa tam narve tesne pod semaforom.Isté je,a na to upozorňujem že mi to neurobí lebo to do neho garamntovane narvem a má to dopredu prehrané.Ešte aj čas si "ušetrí" a moja rároha čosi na poistke prinesie na kuchyňu.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

Milan necuduj sa im...zijes v dzungli ? musis sa prisposobit!, inac neprides nikdy nikam :41c2:, ale chapem ze v kludnejsich miestach to domacim zdviha tlak...
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
Fanter
Príspevky: 11
Dátum registrácie: 22.08.2010 20:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Fanter »

Chalani a ako to následne s preskúšaním ? VP odoberú ? Alebo keď v nejakom termíne všetko spravíš pokračujem ?
Ešte ma zaujimalo spomína sa tam že zdravotné (lekárka) ale aj psychicky posudok? To ako prebieha ? Nejaké jedno sedenie ? Posledná vec ešte, zrejme to je preskúšanie u PZ, tam je aký poplatok ?
Dik
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

kazdy sofer ma kartu vodica v nej je zapisane vsetko.vsetko od tvojho prvho dna kedy si ho dostal mas kartu vodica.hoci si ho mal aj pred 20 rokmi kazdy tvoj prehresok je tam zapisany.za priestupky nad asi 100-150 euro {neviem presne} sa uz pisu tie tresty 3 x a dost.neviem ako to je na cervenej ja nikdy neriskujem uz ked mi zasvieti oranzova a som 20 metrov pred krizovatkou.ale asi od tohto roka za porusenie znacky stop uz sa berie len ako nerespektovanie dopravneho znacenia.kedysi aj to bol zavazny priestupok za 150 dnes je to za 50euro.po roku od danneho pristupku zapis ostava v zazname ale uz neplati pre 3x a dost.
feking
Príspevky: 110
Dátum registrácie: 27.10.2013 19:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa feking »

Spáchanie priestupku závažným spôsobom je uvedené v § 137 z.č.8/2009, funguje to tak, že ak sa priestupca v priebehu 12 mes. dopustí priestupku závažným spôsobom a bola mu v blokovom konaní uložená pokuta min. 60,- EUR, systém ho vyhodí a príslušné oddelenie dopravnej polície si ho predvolá a určí mu termín preskúšania, v prípade, že neprejde uloží sa mu zákaz činnosti, ak ako tu písal oco to preskúšanie nie je zadarmo, je to dosť vysoká suma. A v evidenčnej karte vodiča sú všetky uložené pokuty (nezáleží na výške) uvedené spolu s porušením príslušného zákona a samozrejme aj uložené zákazy činností, vydané exekučné rozhodnutia o zadržaní VP, zadržanie VP z dôvodu uloženia pokuty nezaplatenej na mieste proste všetko a je to tam na furt a pri riešení nejakého závažného priestupku, alkoholu pred súdom sa na všetko prihliada a zohľadňuje pri určení výšky trestu.
tomket11
Príspevky: 558
Dátum registrácie: 18.09.2012 17:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tomket11 »

Poznám jedného, čo mu bol odobratý VP za jazdu pod vplyvom alkoholu (zostatkový). Bol u psychológa 5x vždy po 50€ a nanovo robil vodičský (preskúšanie) testy, kuzele, jazda. Za preskúšanie 350€. Trvalo asi mesiac celkovo iba psychologický posudok, preskúšanie. Čiže určite to nebude ze hneď do 1 dňa...
Počet sedení ti tuším určí psychológ (aby mali cash tipujem ze co najviac sa dá).
feking
Príspevky: 110
Dátum registrácie: 27.10.2013 19:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa feking »

Pri zadržaní VP za alkohol alebo inú návykovú látku je vinník zo zákona povinný vždy sa podrobiť psychologickému vyšetreniu, v prípade, že má psychológ podozrenie na závislosť, tak nariadi aj psychiatrické vyšetrenie ( plus náklady). Dneska prísť za alkohol o vodičák je pekná pálka a to ešte nezaplatil pokutu.
shark79
Príspevky: 45
Dátum registrácie: 14.01.2010 23:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa shark79 »

Ahoj. To je celý ten problém. Polícia tvrdil. Ty si si mal tvrdiť svoje, ale tým, že si zaplatil si si priznal chybu. Pokiaľ Ťa nemá na fotke, alebo na zázname ako ideš na červenú, môžu Ťa bozať v riť to isté aj so stopkou. Že sú dvaja? Tvrdenie proti tvrdeniu a samozrejme zaujatosť voči Tvojej osobe. Na to majú v autách namontované soiriny. Aj priestupky musia riešiť pred soironom, aby sa zamedzilo korupcii, nakoľko ten musí všetko nahrávať. Teraz si môžeš akurát dávať pozor ešte 364 dní, aby si nespravil 2 závažné priestupky.
biker610i
maskot fóra
Príspevky: 3536
Dátum registrácie: 29.05.2009 18:50
Bydlisko: plechovy hotel
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa biker610i »

mne sa tiez kolke razy podarilo prebehnut na oranzovo cervenu az cervenu ked su najma blbo nastavene semafory. Vy osobaky zastavite skoro hned ale s nalozenym kamionom je to horsie, ked som kusok pred krizovatkou idem 75( je tam znackou povolena 70-ka) a zrazu mi skoci na pol sekundy oranzova a hned cervena tak 40- ton len tak nedobrzdim , bud tu krizovatku uz preletim alebo sa mi stalo ze som hned brzdil a kym som dobrzdil ostal som v strede krizovatky a musel cuvat. Ked je konciaca blikajuca zelena je to uz v pohode a hned viem ze to uz nemusim stihnut prebehnut a plynule dobrzdim na krizovatku. Tie konciace blikajuce zelene to by mal POVINNE kazdy semafor takto robit a nie ze ides a zrazu drb tesne pred krizovatkou skoci hned cervena :3c90:
mazda 323f 1.5
fiat uno logo 1.1
Scania R450
hjundai
Príspevky: 2709
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

Jazda na oranzovu je zakazana aj nieje. Takze ja argumentujem...potom spravne konanie...potom idem domov bez pokuty. Ak ovladate detailne predpisy da sa vykorculovat z kdecoho.
pepo64
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: 16.04.2012 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pepo64 »

Tak to ťa pekne natiahli,pokuta za tento priestupok je 60 v blokovom konaní a 100 v správnom konaní.Buďto si prešiel na oranžovú a mali Ti dať max.60,alebo na červenú a to by bolo za 300+Vp. Prejazd na oranžovú a pokuta:
V prípade ak je možnosť bezpečne zastaviť pred križovatkou a napriek tomu vodič vojde do križovatky, dopustil sa dopravného priestupku. Jedná sa o tzv. Nedovolený prejazd na žltú, ktorý však nepatrí medzi závažné dopravné priestupky. Trestá sa max. pokutou 60 € v blokovom konaní alebo najviac 100 € v správnom konaní.

Pri prejazde na oranžovú si treba dať pozor aj na situáciu, kedy oranžová už svieti dlhšie a tesne pred križovatkou naskočí červená. Ak by ste prešli križovatkou na červenú, išlo by už o prejazd na signál "Stoj!", čo je závažné porušenie dopravných predpisov. V tomto prípade hrozí pokuta až 300 € a zákaz šoférovať až na dva roky.
Kedy je prejazd na oranžovú možný bez pokuty:
Vyhláška o prejazde na žlté (oranžové) svetlo umožňuje vodičovi zhodnotiť situáciu a rozhodnúť sa či zastaví alebo križovatkou prejde. Policajti zvyčajne berú prejazd na oranžovú vždy ako priestupok a neskúmajú, či bola možnosť zastaviť alebo nie.

Exaktne dokázať kto má pravdu najlepšie poskytne kamerový záznam. Ak však neexistuje a ste presvedčený, že oranžová naskočila tesne pred križovatkou (alebo vo vzdialenosti kedy nestihnete vozidlo zastaviť pred križovatkou), treba sa brániť - aj za cenu riešiť priestupok v správnom konaní alebo súdnou cestou. V tomto prípade ste totiž nevinný.

Vyhláška hovorí totiž jasne, ak je vodič pri rozsvietení tohto signálu už tak blízko, že by nemohol vozidlo bezpečne zastaviť pred križovatkou, smie prejsť aj na oranžovú.
makrela
Príspevky: 2956
Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
Bydlisko: Ta Blava né
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa makrela »

Však aj tam kde to bolo (petržalka pri ekonomickej univerzite blikala zelená) to zrušili ,lebo experti povedali ,že to vtákovina

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných