Zastavenie na ZTP mieste

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

530xd
Príspevky: 156
Dátum registrácie: 30.07.2010 10:43
Zdieľať na Facebook

Zastavenie na ZTP mieste

Príspevok od používateľa 530xd »

Zdravim všetkých,

včera večer som mal dosť neprijemnu situaciu pred Kauflandom v Kosiciach.

Bolo to asi o pol 8 vecer, najvacsi osial na svete presne pred tym kauflandom, brat len potreboval skocit do lekarne na minutu po kvapky na hrdlo, tak som si dovolil zastat na mieste pre invalidov.

Nestal som tam ani minutu, ja som dokonca nevystupil ani z auta, motor bezal a zrazu za mnou auto, octavka mestskej policie a dvaja valibuci, neochotni sa dohodnut ani nic isli si po svojom.

priestupok ktory som urobil blokova pokuta 60 az 150eur, chcel po mne 100, inak sme sa dohodnut nevedeli.

Neparkoval som na tom mieste, ja som tam len zastavil, ako clovek aby som neblokoval ulicky okolo kauflandu lebo nedalo sa tam hybat, nemal som ani v umysle tam parkovat len tam na chvilku zastat.

Prejdime k hlavnej pointe.

Odmietol som im to zaplatit, pretoze sa na to chcem odvolat, viem ze je to priestupok ale bola situacia aka bola. Cize, odmietol som im to blokovo zaplatit a oni to automaticky posuvaju na spravne konanie na dopravny inspektorat do Kosic a moja hlavna otazka znie ako to prebieha?

1. pride mi rovno papier do schranky s vyrozumenim a sekom na zaplatenie ?
2. pride mi nejake predvolanie ?
3. mozu mi za toto nedajboze v spravnom konani odobrat vodicske opravnenie na nejaky cas ?

dakujem za kazdu zmysluplnu odpoved.
pekny den vsetkym
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

skoda komentovat, za 1 den takych pacientov nafotim 156, na hrubu dieru, velka zaplata, zajimave, ze nevidim takto drzeho na hrdzavej felde, zato premie kvazimafianov a alfa samcov 100 zo 100, jasne neboj sa ich, neplat nic, jak si to vobec dovoluju obtazovat pri zachrane zivota :::
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
530xd
Príspevky: 156
Dátum registrácie: 30.07.2010 10:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 530xd »

Pobavili ste ma teda riadne, ale je to rozumne a skúsim to.

A môžu mi za to vziať vodičák ??
530xd
Príspevky: 156
Dátum registrácie: 30.07.2010 10:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 530xd »

Ale myslíš to vážne či ironicky ? :b:
530xd
Príspevky: 156
Dátum registrácie: 30.07.2010 10:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 530xd »

Myslím či mne za môj priestupok nehrozí odobratie vodičáku na nejaký čas, pretože údajne je to vážny priestupok a za ten automaticky odoberajú až do dvoch rokov vodičák :zga27:
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Si sa tam napakoval aby si neprekážal v uličke .... A v podstate neparkoval. Odhliadnuc od toho že v poslednej dobe ak vidím počet tých vyhradených miest tak nadobúdam dojem že sme národ invalidov. Ak nemajú záznam z kamery že tam stojíš 10 min tak to uhráš na nejakú pokutu . Nikto ti hlavu neodtrhne any papiere nezobere, ti sa neberú ani za horšie priestupky . Skrátka budeš tvrdiť že si zastavil v uličke a kedže si prekážal nejakému nervákovi ktorý ťa vytrúbil tak si švihol na ZTP miesto aby si mu uhol. A v tom tam došli mestskáči . Alebo že si sa tam plánoval len otočiť..... A či to vôbec budú nahlasovať ....Kaša sa nikdy tak horúca ako sa navarí. Keby tam stála nejaká Q7ka z hlavohruďou za volantom tak si ho ani nevšimnú. Tomu verím na 101%.
jaster-83
Príspevky: 1441
Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaster-83 »

mne tam na tom nesedi, ze na co zbytocne parkovat do miesta, ked vykladam cloveka co len vybehne a o minutu je spat.......
1U5 AVU, 6U1 AMH, 6Y5 ASY, N15 GA14DE, 3B6 AVF, C4(B7) 9H06
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Tak nedomyslel to dosť dobre.
V podstate v takej situácii, keď ostávam v aute a čakám na niekoho, tak hoci by som ho aj vyložil na ZTP parkovacom mieste, by som s autom kúsok poodišiel, veď keby som niekomu zavadzal vo výjazde, tak sa posuniem.

A čo sa týka trestu, nerád by som sa mýlil, to asi nie je na vodičák, ale keď múdri v komisii, kde ťa zavolajú, usúdia že zaslúžiš exemplárne potrestanie, nič im nezabráni dať ti pokutu trocha vyššiu ako tých horných 150 euro.
Takže slušné a korektné jednanie sa v takomto prípade obvykle vyplatí aj finančne.
keyness
Príspevky: 686
Dátum registrácie: 23.05.2011 15:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa keyness »

Tiez mam pocit ze sme narod invalidov , polovicka parkovisk je pre ztp a nonstoprazdne. Ja osobne som nikdy na takom mieste nezastal z istych dovodov, ale suhlasim ze policia vyslovend striehne na tieto ,,zlociny,,
trucker694
Príspevky: 3064
Dátum registrácie: 03.12.2005 20:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa trucker694 »

Do nemoty budem tvrdiť, jediné voľné miesto, kde som sa mohol otočiť! Nakoľko boli všetky uličky full plné, vošiel som do boxu vyhradeného pre vozidlá s označením ZTP, a nemohol som odtiaľ vycuvat, nakoľko bola silná premávka. A v tom momente ma v boxe zastihla hliadka MsP, ktorá ma neoprávnene oznámila na SK. :4012:
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Mal som kedysi dávno, hneď po nástupe do práce zo školy šéfa, ktorý tvrdil "nepriznám sa ani keby ma rovno na nej chytili".
Bolo mu to prd platné, aj tak sa žena s ním rozviedla.
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

aj ja ti poviem ze toto je smola.viem sa vysekat z horsich veci ako v predbiehanie cez plnu a pod tahy ale presne na tie invalidne miesta sa tak upravil zakon ze tych 100 euro mas dobru cenu.nic s tym nerob zaplat to.ak to nemas dohodni sa na splatky.normalne je to 150 natvrdo a mozu to robit aj mestsky.pokial nemas oficialnu ztp nikdy uz tam nezastavuj.ja niesom ztp nikto z rodiny nic a neznasam ztpckarov za tie vyhody gratis dialnicna a parkovanie gratis 80 percent z nich su len falosny ztp ale ak vidim ako si niekto len tak zastavi na ztp koli odskoceniu do trafiky v kaufladne 150 je slabe.ja by som este pridal na 500 euro za lenivost sa prejst.

raz sa mi pacilo ako v ke kaufland zastavil borec na ML AMG len vedla ztp fleku fizli uplna nahoda len na sofera zatrubil ukazal prstom aby stiahol okno a bolo len pocut -tahaj odtialto-
anonymous-astra
Príspevky: 98
Dátum registrácie: 31.05.2015 13:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa anonymous-astra »

Hmm, ked sa budes radit niektorymi radami tu (zachranovanie spolujazdca, priznanie priestupku ale apel na vysku pokuty...), tak to moze dopadnut pre teba riadne prekvapujuco.

V prvom rade, udelit zakaz cinnosti vedenia motorovych vozidiel ("zobrat vodicak") za to mozu. Zakon o priestupkoch hovori za ake veci (alkohol, sposobenie nehody, prekrocenie rychlosti) mozno ulozit aku pokutu/trest a cela jedna takato kategoria priestupkov je tzv. "porusenie pravidiel cestnej premavky zavaznym sposobom". Zoznam poruseni zavaznym sposobom je zase vymenovany v zakone o cestnej premavke. Cize ked si to das cele dokopy:


Zakon 8/2009 o cestnej premavke

§ 137
(2) Porušením pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom je
q) zastavenie a státie na vyhradenom parkovacom mieste pre osobu so zdravotným postihnutím, ak nejde o vozidlo, pre ktoré je parkovacie miesto vyhradené,


Zakon 372/1990 o priestupkoch

§ 22
(1) Priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky sa dopustí ten, kto
k) iným spôsobom ako uvedeným v písmenách a) až i) sa dopustí porušenia pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom podľa osobitného predpisu,

(2) Za priestupok podľa odseku 1
f) písm. k) možno uložiť pokutu od 60 eur do 300 eur a zákaz činnosti do dvoch rokov,

(3) V blokovom konaní alebo v rozkaznom konaní za priestupok podľa odseku 1
d) písm. k) možno uložiť pokutu do 150 eur,



Takze v blokovom konani (pokuta na mieste) to bolo do 150 eur, v spravnom konani je to od 60 do 300 eur a zakaz cinnosti do dvoch rokov (ale nemusi byt ziaden, nie je to stanovene v style "od jedneho roku do piatich" ako je to v inych bodoch).


Teraz mas tri moznosti co sa moze stat:

1. Nestane sa vobec nic, lebo sa im to nechcelo spisovat alebo to spravny organ necha tak.

2. Spravny organ uvazi, ze je nepochybne, ze si sa priestupku dopustil, a rovno ulozi pokutu v rozkaznom konani (odsek 3 v paragrafe vyssie, takze to moze byt do 150 eur bez zakazu) a pride ti rozkaz o pokute. Tu mozes zaplatit a tym to konci (len bacha na to, ze ak mas tri porusenia zavaznym sposobom s pokutou nad 60 eur za 12 mesiacov, tak ta nasledne poslu do autoskoly a na preskumanie zdravotnej a psychickej sposobilosti). Alebo mozes voci rozkazu podat odpor a zacne sa spravne konanie (moznost 3).

3. Spravny organ zacne spravne konanie (bud rovno, pride ti predvolanie na ustne pojednavanie, alebo ked dostanes rozkaz a podas odpor). V nom sa vykonavaju dokazy, mozes navrhovat dokazy, vyjadrovat sa k skutocnostiam atd. Nasledne spravny organ konanie zastavi, prerusi alebo rozhodne o priestupku - a tu mozno ulozit tych 300 a zakaz. Tu je to variabilne, mozu ulozit 60 a nic, alebo hornu sadzbu, zakaz a dovi.


Ak to dojde do spravneho konania, tak si radsej zober pravnika alebo osobu skusenu so spravnymi konaniami alebo sa s nimi aspon vopred porad. Niektore rady tu su vyslovene nebezpecne. Prides tam, prijemny pan ti povie, ze nic sa nedeje, on to len musi spisat, ty povies, ze si ozivoval spolujazdca ako tu niekto radil a nasledne ti ukazu video z rucnej kamery alebo z mestskeho kameroveho systemu ako pat minut sam sedis v aute a pozeras do mobilu... (Predsa mas moznost oboznamit sa so spisovym materialom.) Alebo to vyjadrenie, ze si si vedomy priestupku, ale pokuta sa ti zda vela, povedia ti sucitne ze ano aj im a bum na papieri dostanes "obvineny sa na ustnom pojednavani v plnej miere priznal k skutocnostiam, ktore sa mu kladu za vinu".
karool
Príspevky: 325
Dátum registrácie: 13.04.2009 19:52
Zdieľať na Facebook

Re: Zastavenie na ZTP mieste

Príspevok od používateľa karool »

530xd napísal:Zdravim všetkých,

včera večer som mal dosť neprijemnu situaciu pred Kauflandom v Kosiciach.

Bolo to asi o pol 8 vecer, najvacsi osial na svete presne pred tym kauflandom, brat len potreboval skocit do lekarne na minutu po kvapky na hrdlo, tak som si dovolil zastat na mieste pre invalidov.

Nestal som tam ani minutu, ja som dokonca nevystupil ani z auta, motor bezal a zrazu za mnou auto, octavka mestskej policie a dvaja valibuci, neochotni sa dohodnut ani nic isli si po svojom.

priestupok ktory som urobil blokova pokuta 60 az 150eur, chcel po mne 100, inak sme sa dohodnut nevedeli.

Neparkoval som na tom mieste, ja som tam len zastavil, ako clovek aby som neblokoval ulicky okolo kauflandu lebo nedalo sa tam hybat, nemal som ani v umysle tam parkovat len tam na chvilku zastat.

Prejdime k hlavnej pointe.

Odmietol som im to zaplatit, pretoze sa na to chcem odvolat, viem ze je to priestupok ale bola situacia aka bola. Cize, odmietol som im to blokovo zaplatit a oni to automaticky posuvaju na spravne konanie na dopravny inspektorat do Kosic a moja hlavna otazka znie ako to prebieha?

1. pride mi rovno papier do schranky s vyrozumenim a sekom na zaplatenie ?
2. pride mi nejake predvolanie ?
3. mozu mi za toto nedajboze v spravnom konani odobrat vodicske opravnenie na nejaky cas ?

dakujem za kazdu zmysluplnu odpoved.
pekny den vsetkym
nemal si tam zastavit a hotovo
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Podĺa mojho názoru , pokuta je namieste ,

nakolko neverím tomu, že ak je tam parkovisko ktore ma povedzme 100 parkovacích miest, že bolo plné full,že tam stalo 99 aut a že nebolo kde zaparkovať.

Veĺa cestujem, aj po zahraničí a naschval si vyberám také miesta kde možem auto odstaviť pri samom kraji parkoviska, je to tak lepšie pre zdravotný stav karoserie mojho auta...

Prejdena vzdialenosť peši ku vchodu obchodu u mńa nerozhoduje... A ešte aj robím dobre pre svoje zdravie :40bd:

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných