Zapis diskov z bazosa do TP

Vaše skúsenosti, rady ktorým sa vyhnúť, odporúčania ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

biker610i
maskot fóra
Dátum registrácie: 29.05.2009 18:50
Zdieľať na Facebook

Zapis diskov z bazosa do TP

Príspevok od používateľa biker610i »

caute mam 14" palcove disky enzo kba 44356 z bazosa a chcel by som ich dat zapisat do TP na fiat uno. V tp mam zapisane len 13" disky ako to najlepsie urobit ? na uno sa bezne davali aj 14" disky dokonca aj 15" ale ja mam v tp len 13". Ale v certifikate od diskov fiat uno uvedene nie je . Dakujem za info
https://raeder-gutachten.de/gutachten/e ... 14/100.pdf
https://raeder-gutachten.de/gutachten/e ... -58-38.pdf
mazda 323f 1.5
fiat uno logo 1.1
Scania R450
cicmanec942
Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24
Zdieľať na Facebook

Re: Zapis diskov z bazosa do TP

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

biker, si tu 16 rokov takže mi nevrav, že si nezachytil ani jednu z tých osemsto tém o zápise kolies! :::
biker610i
maskot fóra
Zdieľať na Facebook

zachytil aj čítal ale sú to staré témy aj cez 10 rokov a situácia môže (nemusí) byt teraz trochu iná . Zatiaľ som to pochopil tak s mojimi diskami že ten certifikát si mam vytlačiť isť s tým na STK na individuálne posúdenie technikom, ak to bude ok na stk dajú papier a s tým isť na DI zapísať do TP. Len nie som si istý
mazda 323f 1.5
fiat uno logo 1.1
Scania R450
speedmann
Dátum registrácie: 26.05.2007 09:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa speedmann »

Ja som bol dotatočnú veľ. diskov dať zapísať na Odbore dopravy na okresnom úrade. Tie certif. musia byť úradne preložené. S nemeckými ťa pošlu asi vieš kam..., ale možno sa mýlim. Radšej by som to vopred preveril.
Qcko
Dátum registrácie: 05.12.2009 12:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Qcko »

Najľahšie na začiatok je vždy si podľa VIN od importéra danej značky vyžiadať potvrdenie a všetkých rozmeroch, ktoré na aute môžu byť.

Následne je to s týmto papierom už jednoduché.
herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Kámo..na Fiat Uno?no neviem či zoženieš u importéra potvrdenie resp. certifikát, ktorý požadujú na odbore dopravy..inak aj ten certifikát niečo stojí a zadarmo ti ho nikto nedá..
napríklad u škodovky to bolo svojho času 1000 korun...
s certifikátom na odbor dopravy..na odbore dopravy vyplniť žiadosť..doložiť velký tedhnický.
po posudeni tvojej žiadosti na odbore dopravy a ich stanovisku pôjdeš na dopravný inšpektorát kde ti vydajú nový technicky aj eventuálne so zapísanými novými diskami..
Ja som to absolvoval raz a stačilo mi...nikdy viac...
biker610i
maskot fóra
Zdieľať na Facebook

ano na uno takto vyzeraju tie disky na une
Obrázok
viem ze to nebude zadarmo to ani necakam :4012:
mazda 323f 1.5
fiat uno logo 1.1
Scania R450
miroslav114
Dátum registrácie: 17.03.2015 21:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miroslav114 »

Pekné Uno, voľakedy dávno som mal v bordovej metle 1.5 Tie, od čistú v plnke , ľutujem že som to nezakonzervoval a neodlozil si ho
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

Jazdi na tom a na TK choď s "nezávadnými" kolesami. je neuveriteľné, kam až dospel tento fašizmus. V USA - ktoré boli ešte donedávna náš veľký vzor - autá ani nijaký TP nemajú. Keď chceš, môžeš si namontovať aj kolesá z traktora a motor z tanku.
Druhá vec je, že keď sa niečo stane a dotyčný ťa zažaluje, skončil si. USA sú druhý extrém, ale aby sme sa bavili o tom, či možno dať na auto o palec väčšie kolesá, to je jak u debilov.

Ale aby som ti aj odpovedal:
Pokiaľ viem (nie je to isté, over si to), tak na ten debilný zápis kolies treba alebo potvrdenie dovozcu (to som riešil a fungovalo to), alebo potvrdenie pneuservisu (to som ešte neriešil), že na dané auto je daný rozmer v poriadku. Vo FIAT-e by si mal uspieť, lebo kedysi som mal Uno Turbo ie a tam teda 13-ky kolá neboli, neverím tomu.14-ky minimálne. Takže by to pasovať malo.
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

Ty si celý fašista, si naštuduj čo tie cudzie termity znamenajú keď ich chceš používať, ty tupá hlava kamionistická! :::
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

Biker, aký rozmer presne majú pneumatiky na tých nových diskoch a aké máš zapísané?
Ja som dlhé roky mal v TP zapísané len 205/60R16 pričom na aute som mal 205/65R15 a všimol si to až nový majiteľ, keď som auto predával, dal si to potom zapísať, ale na STK si to nikdy nikto nevšimol. Fiatov Uno volakedy jazdilo kopec, dnes už ani nepamätám, kedy som nejaké videl na ceste, máš pochvalu, že máš takéto autíčko.
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

cicmanec942 napísal: 09.06.2025 14:21 Ty si celý fašista, si naštuduj čo tie cudzie termity znamenajú keď ich chceš používať, ty tupá hlava kamionistická! :::
Mal si ťažké detstvo, Čičo? :d :D Písal som snáď niečo proti tebe?? Už ti to tu naozaj lezie na mozoček... Daj sa liečiť, už ti to tu nerobí dobre. Ale aby si nepovedal, tak ti to vysvetlím:
Fašizmus je definovaný ako maximálne zasahovanie štátu do každodenného života bežného občana. Novinka? Fašizmus je teda spôsob správania sa ŠTÁTU VOČI OBČANOM, takže to nemôžem byť ja, zlatíčko... Takže ak chceš vidieť tupú hlavu, pozri sa do zrkadla.
Potreba totálne - niekedy naozaj zbytočného - zápisu kolies do TP mi ako zasahovanie do života občanov pripadá. Rovnako ako podobné nezmysly, ktoré tu nebudem rozoberať, ale každý normálny vie, o čo ide. ja viem, že ty nie... Takže sám si naštuduj, než tu zasa budeš hrať chytrolína. Hysterická kôpka nervov, ktorá má potrebu otravovať v každej téme a zakaždým sa zmôže na jediný provokačný emotikon, a prská tu jedovaté sliny na každého a na všetko.
Na kamióne som nejazdil, bola to cisterna (preto ma bavia témy o "lepšom a horšom benzíne") a aj to iba rok. Bolo to už pred 15 rokmi, tak to tak neprežívaj, lebo ti praskne cievka v mozgu. Teda... lebo ti praskne cievka :d :D

Ale inak si ohromne prispel ku téme. Ako vždy.... Debilným emotikonom. Ty budeš iný prípad pre psychiatra a tvoje vedomosti o autách na tomto fakte nič nemenia.
Že si aspoň 3x zaočkovaný? :200:
PS: Bola to rečnícka otázka - naštuduj, čo tento pojem znamená, pre prípad, že by si si myslel, že som snáď zvedavý na odpoveď :3dcline:
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

Áno, vieme, že si debil, dokazuješ to každým jedným príspevkom! Aj tento predchádzajúci - okrem opakovanej znôšky nezmyslov sme sa dozvedeli, že si jazdil na špeciálnej cisterne, ktorá mala vpredu kozlík pre teba... :::
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

fosil Ty si fakt neskutočný magor - blbé je, že skutočný...

Ku tým diskom - kým nede o život, ide o hovno. No stačí aj nezavinená nehoda a všímavý obhliadací technik poisťovne (a to oni sakra sú) a končí sranda.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

tatkotom napísal: 09.06.2025 16:53 fosil Ty si fakt neskutočný magor - blbé je, že skutočný...

Ku tým diskom - kým nede o život, ide o hovno. No stačí aj nezavinená nehoda a všímavý obhliadací technik poisťovne (a to oni sakra sú) a končí sranda.
Ano presne si to napísal...ked som volakedy dávno mal havarijnu-bolo to fungel nové auto, tak reku si to dám a rozbil mi kamen čelne okno, tak v protokole boli napísané aj pneumatiky-rozmer aj značka..neviem ako to súviselo s tým puknutým čelným oknom..ale súvislosti asi vedel len ten obhliadajúci..

Návrat na "Pneumatiky - disky"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných