Zabezpečenie nakladu na privesnom vozíku
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Re: Zabezpečenie nakladu na privesnom vozíku
A - nastrihám gumový koberecdb69 napísal: ↑30.07.2023 16:26 pod gurtnou musí byť https://pvsb.sk/ochranny-plastovy-roh-p ... -tovaru/p8 atď... neznalosť neospravedlňuje
B- traktor privela ostrých hrán nemá , ak neveríš nafotím.
Edit - do 3500kg , vp skupiny B
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
krasne video.Test gurtní ako ovplyvní pevnosť prekríženie, uzol alebo voda https://www.youtube.com/watch?v=ifyJjQXOttE&t=711s
-
oco13
Podobnú mašinku v menšom používam v práci na meranie pevnosti bodových zvarov.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
ale ved to musi byt.pod na vychod a uvidis co to tie kamiony stvaraju.a hlavne slovenske kamiony.cez obec hlavna cesta 90km/h,jazdi sa skratkami kde nemaju co robit,prerabali u nas kruhac naschval ho zmensili aby z navesom uz nepresli a kamion si to pali 70km/h po ulici kde je znova zakaz a este je tam cedula obytna zona.opravuju cesty vela ciest sa opravuju useky dlhe aj 5km.a kamion z spz Nova Zamka siel na cervenu no a v strede cesty sa stretol z autobusom.za autobusom kopec aut.vies ako to vyzeralo ked musel cuvat do kopca.lubos zimovcak napísal: ↑30.07.2023 08:25Heeej, takže treba Tebe zvýšiť dane, nech máš z čoho platiť náklady na príslušníkov ??seven549 napísal: ↑29.07.2023 22:59 ja vidim u kamionov len porusovanie predpisov a tie privesy na slovensku zalostny stav.a to predbiehanie na zakaze je bezna vec v rakusku nemecku.a u nas??? bezna rutina.
tie kontroly treba zvacsit.zaujimave je ze ak su vahy na donovaloch zrazu cele donovaly su bez kamiona![]()
To už nemá nič spoločné s bezpečnosťou, ale vyberaním vypalneho.
Tie pokuty za každú hlúposť sú už nenormálne vysoké.
Skus si niekedy odkerovat nákladné auto a nech si Ťa vychutná krajská, alebo mýtna, ktorá je už pomaly v každej dedinskej diere...![]()
a to zdrzanie trvalo to hodinu kym sa dostal na zaciatok kde uz cakali policajti.
a skracuju si cesty kde maju zakaz aby neplatili myto.vies co to robi ked nabehne 5 osobakov na uzkej ceste.
hotovy bordel.za mna vsade hliadky nasadit a merat.slovenske a polske kamiony je ich uz ako maku.a konecne v nedelu ich zacali kontrolovat a odstavovat.neni mozne tolko kamionov v nedelu na ceste.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
ja ak veziem nieco vo voziku kolesa zo 4 aut cize 16 kolies na vyvazenie upevnim ich gurtnami z lidla kde sa da kupit dost druhov a staci to.ani policajti nic nepovedali.len chytil jednu pneu zakyval snou videl ze drzi nenadskakuje bol spokojny.ak veziem napr nejake rurky plastove alebo dosky alebo pletivo nic negurtnujem pouzivam siet na to urcenu.tiez z lidla zelenej farby.
tak som to videl v zahranici.napne sa siet upevni na bokoch vozika a vybavene.nemoze nic vyskocit.
tak som to videl v zahranici.napne sa siet upevni na bokoch vozika a vybavene.nemoze nic vyskocit.
-
rudolfo63
- Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22 Zdieľať na Facebook
...často si robim prestavky na pumpach v Nemecku a často vidavam pri kamionoch auta s napisom BAG...
-
borinik
- Dátum registrácie: 28.11.2008 15:34
Rudolfo áno,tam pre nich sme stále východná Európa a tak sa aj na nás pozerajú. Ale veľa urobí aj či máš nové auto alebo starú haraburdu,aký máš "kredit ako vodič" tam u nich,no a hlavne ako sa chováš.
Na nedeľu a sviatok sa dá vybaviť ("kúpiť") povolenka na jazdu s kamiónom,aj ja osobne ju mám.
Ale za tie hliadky som aj ja,tiež podľa mňa nie je normálne to,čo vidím čo sa robí po cestách. Vyhnal by som všetkých policajtov z kancelárií na cesty s kamerami a radarmi. A ešte by som schválil nejakú postupnosť pokuty,prvú napr 20€,druhu 100 a tretiu 1000€
A keď nepomôže-na rok zákaz.
Tak isto zákonné poistenie by malo byť iba na škody,za ktoré naozaj nemôžeš,nie že ty ideš ako debil- nedobrzdíš, zaplatíš smiešnu pokutu,škodu za teba zaplatí PZP a ty si jazdíš a ohrozuješ ďalej.
Na nedeľu a sviatok sa dá vybaviť ("kúpiť") povolenka na jazdu s kamiónom,aj ja osobne ju mám.
Ale za tie hliadky som aj ja,tiež podľa mňa nie je normálne to,čo vidím čo sa robí po cestách. Vyhnal by som všetkých policajtov z kancelárií na cesty s kamerami a radarmi. A ešte by som schválil nejakú postupnosť pokuty,prvú napr 20€,druhu 100 a tretiu 1000€
A keď nepomôže-na rok zákaz.
Tak isto zákonné poistenie by malo byť iba na škody,za ktoré naozaj nemôžeš,nie že ty ideš ako debil- nedobrzdíš, zaplatíš smiešnu pokutu,škodu za teba zaplatí PZP a ty si jazdíš a ohrozuješ ďalej.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Mňa najviac vie "potešiť ", keď niekto vezie 6 m železa, napríklad roxory, naposledy som videl železné trubky asi 8-10 cm priemer upevnene popod auto, po dĺžke...
Našťastie som si to včas všimol a nevopchal sa pred neho, keby musel zabrzdit, neviem si to predstaviť...
Tie roxory, čo som videl u ďalšieho experta, mal vpredu a vzadu prichytene na nárazníkoch, asi, a v strede cez zadné dvere priviazane tenkou páskou.
Takto sme naposledy niekedy v 1980 viezli na škode 100, ale vtedy bola šanca skôr meteor vidieť, než auto medzi dedinami..
Ďalší zvyknú, voziť stavebné drevo, aj cez hranicu tak, že jeden koniec je na vozíku, druhý opretý o strechu..., Infarkt istý. Môj.
Našťastie som si to včas všimol a nevopchal sa pred neho, keby musel zabrzdit, neviem si to predstaviť...
Tie roxory, čo som videl u ďalšieho experta, mal vpredu a vzadu prichytene na nárazníkoch, asi, a v strede cez zadné dvere priviazane tenkou páskou.
Takto sme naposledy niekedy v 1980 viezli na škode 100, ale vtedy bola šanca skôr meteor vidieť, než auto medzi dedinami..
Ďalší zvyknú, voziť stavebné drevo, aj cez hranicu tak, že jeden koniec je na vozíku, druhý opretý o strechu..., Infarkt istý. Môj.
-
db69
Luboš.tie trubky sa u ná tokto vozia normálne.ine bolo ked brat ťahal za autom kari rohože.
-
oco13
-
biker610i
- maskot fóra
- Dátum registrácie: 29.05.2009 18:50
to keby videl bagun v nemecku tak by skakal 2 metre 
-
db69
-
oco13
Preto sa oplatia autá bez prepisu

-
db69
-
oco13
DB - ak toto spravím na aute písanom na nejakého bieleho roma v cz, tak ma policajti môžu hladať do súdneho dňa. Ak mám auto na svojom mene platím až zozelenám.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných