Zabezpečenie nakladu na privesnom vozíku
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Zabezpečenie nakladu na privesnom vozíku
oco.čital si to čo som sem dal? a debata nebola o LKW ,ale o tom že na akého policajta natrafíš. A upevnenie tovaru je stále rovnaké, nesmie nikoho ohroziť! A je jedno či to vezieš na LKW, privesnom voziku, v kufri auta alebo na bicykli. https://www.topky.sk/cl/10/2113851/Soku ... d-ma-dohru
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Ano čítal, sila je najväčšia smerom dopredu a to 0,8x váha nákladu + to ostatné . A ja sa teda pýtam - je ten dokument aj v osnovách autoškoly??? Môže policajt od teba vyžadovať niečo, čo nie je predmetom výuky? Rudi píše traktor bol uchytený cez stred jednou gurtňou , určite bol zabrzdený ak bola gurtňa na 1000kg (slabšie som velmi ani nevidel) tak čo nesplnila?
Preto tvrdím že to bolo neoprávnené.
Preto tvrdím že to bolo neoprávnené.
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
tak to je super,to sa len tak nevidí,
zrejme sa tiež nedočítal o upevňovaní tovaru na príves, tak to obišiel aby neporušil nejaké predpisy ,ale podľa mňa porušil niečo o tom koľko kg môžeš mať na streche
ale ked odmontuje dvere a ešte niečo mohol by sa do tej hmotnosti aj dostať 
-
oco13
Strecha bola volakedy 50kg, ale ten focus na streche je realita 
-
db69
oco, nezabudni: neznalosť neospravedlňuje.
-
oco13
Ok ak mi ukáže ten paragraf, že existuje a ano vy ste to nevedeli a ano platí to aj pre vašu kategotiu tak sklopiť uši a platiť. Ale musí byť preukázané, že som nevedel vec ktorú som mal vedieť, vec a predpis je dohladatelny.
Konkretne tento prípad by som sa šprajcol ak by na gurtni bolo viac ako je váha traktora.
Aj tu Jojko písal - ak má náklad dve tony , každá gurtňa musí mať dve tony, ale už nenapísal prečo by ich malo byť viac a kolko teda by ich malo byť.
Konkretne tento prípad by som sa šprajcol ak by na gurtni bolo viac ako je váha traktora.
Aj tu Jojko písal - ak má náklad dve tony , každá gurtňa musí mať dve tony, ale už nenapísal prečo by ich malo byť viac a kolko teda by ich malo byť.
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Rozum mi postáva..ze ta to este baví.
-
oco13
Ide o princíp, ale nie?
Ak ma namerá - ukáže mi to na radare, aj na pásy majú fotku , svetlo vidím aj očami. Ale hláška -"náklad nie je dostatočne upevnený" by neobstála ani v materskej škôlke.
Ak ma namerá - ukáže mi to na radare, aj na pásy majú fotku , svetlo vidím aj očami. Ale hláška -"náklad nie je dostatočne upevnený" by neobstála ani v materskej škôlke.
-
fzubaty
- Dátum registrácie: 04.11.2022 13:45 Zdieľať na Facebook
-
oco13
A nejde o baví nebaví. Ty ked ideš okolo špajzky a gazdiná niečo kričí, neodpovieš? ja idem okolo telefonu a svieti mi tam 5 vecí, kliknem prečítam a ak ma vec zaujíma tak odpoviem. Rudova žena zaplatila, ale traktor je stále v servise a pojde nazad. Čo ak bude znova - pani aj dve gurtne sú málo alebo aj tri. Šak lahká korisť - zkasírujeme.
Ale ak niekto má vedomosť a dá sem, že podla paragrafu xy na náklad o váhe 1000kg stačí gurtňa 2000kg v počte 1ks tak už má argument - páni policajti nemáte pravdu. Už aj to pdfko pomôže lebo sú tam jasne definované sily ktoré pôsobia na náklad. A teda je argument, mám gurtňu ktorá udrží viac ako je v tomto predpise.
Ale ak niekto má vedomosť a dá sem, že podla paragrafu xy na náklad o váhe 1000kg stačí gurtňa 2000kg v počte 1ks tak už má argument - páni policajti nemáte pravdu. Už aj to pdfko pomôže lebo sú tam jasne definované sily ktoré pôsobia na náklad. A teda je argument, mám gurtňu ktorá udrží viac ako je v tomto predpise.
-
rudolfo63
- Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22 Zdieľať na Facebook
...panebože,že ja som radsej nedržal hubu a krok...
-
oco13
A platil zakaždým keď ich stretneš?
-
db69
https://www.europart.net/binaries/conte ... adu_sk.pdf pod gurtnou musí byť https://pvsb.sk/ochranny-plastovy-roh-p ... -tovaru/p8 atď... neznalosť neospravedlňuje
-
oco13
Paráda - Rudi strana 9 vytlačiť a strčiť do kastlíka auta. 
-
rudolfo63
- Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22 Zdieľať na Facebook
volal som zene...,vaha vozika 540 kg,pripustna hmotnost 2160 kg,traktor 990kg,X-trial 18-ročna šunka neviem...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot] a 2 neregistrovaní