Zabezpečenie nakladu na privesnom vozíku

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Zabezpečenie nakladu na privesnom vozíku

Príspevok od používateľa seven549 »

oco 13 kazde auto ma v TP pisane co utiahne a tazne max zatazenia oje.cize tej gule.jasne ze to ma rezervy jazdna suprava.

ale skratka ak tahas vozik nad 750KG musis mat E.lebo kazdy vozik nad 750KG je aj brzdeny.spada do pravidiel prives naves.
Naposledy upravil/-a seven549 v 29.07.2023 22:43, upravené celkom 1 krát.
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

autolaik napísal: 29.07.2023 22:08 ...naozaj za poslednych poriadnych xy rokov som nenatrafil na policajtov co vyslovene hladaju malickosti ...
Tak to si mal veľké šťastie, alebo si sa zle pozeral. Veľa z fízlov sú obyčajní hajzli, ktorí by sa v civile neuživili, tak potrebujú buzerovať za nezmysly. Len pár príkladov buzerovania za nezmysly:
- nie je to tak dávno, čo buzerovali za lekárničky po expirácii. Dúfam, že sa nejdeme baviť systémom "kto dodržiava predpisy nemá sa čoho obávať", alebo že obväz starý dva roky je v poriadku, zatiaľ čo obväz starý dva roky a mesiac je už nepostačujúci
- v Čechách sa mestskí vyžívali v buzerovaní cudzincov už za prekročenie rýchlosti v obci o 1 km/h. Neviem, či ešte stále, ale dialo sa to
Keď som jazdil na cisterne a na autobuse, stali sa kolegom nasledovné zážitky. Upozorňujem, že sú to priame zážitky tých, ktorí mi to hovorili, nie sú to nejaké príhody z internetu, od bratovho kolegu švogrovho svokra. Obidvoch tých šoférov poznám osobne:
- ADR vozidlá musia byť o.i. označené aj oranžovou tabuľou 30x30cm. V Poľsku dostal kolega pokutu 800.- eur (slovom osemsto eur) za to, že tá tabuľa mala hrdzavé okraje. Proste milimeter dookola bola hrdzavá, no hrôza. To fakt stojí za pokutu vo výške mesačného platu. Asi ju kvôli debilným poľským fízlom mali vyrobiť z nerezu.
- v autobusovej doprave sú tri druhy prepravy: 1.) Zahraničná preprava. To je taká, kde začiatok aj koniec cesty sú v zahraničí. 2.) Medzinárodná preprava. To je taká, kde začiatok je na Slovensku a koniec v zahraničí, alebo naopak. 3.) Kabotážna preprava. Nepamätám si to už presne, myslím, že sú to pravidelné prepravy typu, že niekto napr. vozí denne ľudí pre Volkswagen. No a pointa: Vodič autobusu musí každý deň vypísať zelený papier A4, kde sa píše kadečo, okrem iného treba aj začiarknuť, ktorá z tých troch vyššie uvedených prepráv to je. Ten môj kolega sa dopustil smrteľného zločinu: V ten deň mal začiatok aj koniec cesty vo Francúzsku, ale omylom začiarkol na tom papieri číslo 2.! Musíš uznať, že toto nemohlo ostať bez trestu, lebo tým ohrozil samú podstatu fungovania slobodnej a demokratickej EU. Pokutu 600.- eur (slovom šesťsto) preto musíme považovať za čiste symbolické napomenutie.
- na záver moja vlastná príhoda, ktorú som zažil ja osobne. Išiel som z plničky v Komárne, bola už noc a zastavili ma colníci. Je to bežná vec, do nejakej vzdialenosti od hraníc majú právo zastaviť čokoľvek a myslím, že palivárov hocikde, nakoľko ten tovar má čosi s kadejakými spotrebnými daňami či čo... Ale to je jedno. Zastavili ma a chceli papiere. Moje, od auta aj od nákladu. Všetko dom im dal. Popozerali, popochodovali okolo súpravy, alôe nič nenašli. Palivárske cisterny sú totiž v SAKRA dobrom stave, snáď okrem Jurkiho, ten na to kašle. A sú v dobrom stave práve preto, lebo vieme, že sme na muške. Treba povedať, že právom, lebo to riziko je proste obrovské. No a chlapci našli strašne závažný nedostatok: Na papieroch z plničky nebol podpis! Alebo pečiatka, neviem už. proste má tam byť podpis a pečiatka panáčika, ktorý ma vybavil, ale bolo tam len jedno z toho, už neviem, ktoré bolo a ktoré chýbalo. A boli chytrí jak rádio, že nemám doklady od nákladu. Nie, to som si nevymyslel. Hovírm im, či si naozaj myslia, že som to niekde ukradol? A blbci zase, že "nemám platné papiere". Hovorím, že ak niekto pochybil, tak chlapík na plničke, ale určite nie ja a keď majú pochybnosti, môžme sa tam vrátiť. No a tak dokola, ako u blbých.... Počas toho ako pochodovali okolo auta a hľadali nedostatky, sedel som v kabíne. Začali štekať, že mám ísť k nim. Tak som išiel. Bez reflexnej vesty, ale v sakra reflexných nomexových montérkach. A zasa začali pindať, že nemám vestu. Tak som sa vrátil do kabíny a ostal tam. Dobehli za mnou a zasa pindy, že nech si dám na nich pozor a podobne. No akurát na pravého natrafili, čo sa z nich poserie... :d :D Tak som im povedal, že som na ceste od rána, takže by bolo lepšie, keby sme sa v dobrom rozišli, lebo to mám domov ešte hodinu a ďalších 40 minút budem vypisovať papiere (naozaj). Chlapík vypleštil oči, že to nech mu ani nehovorím, že som vonku tak dlho, lebo mi okamžite zakáže ďalšiu jazdu. Povedal som mu, že to nie je zlý nápad, aspoň by takéto praktiky vo firme skončili (že musíme robiť nad rámec AETR). Chlapík otvoril hubu - a vrátil mi papiere a nechal ma ísť. Aké jednoduché. Stačilo sa neposrať.

Obvykle sa policajtov zastávam, ale keď teraz vidím čo sa deje vo francúzskych mestách, tajne dúfam, že niekde medzi tými zakuklenými fízlami je aj ten zmrd, ktorý dal kolegovi tú pokutu. A že mu niečo trafí tú jeho sprostú kotrbu.

PS: Potom sa všetci čudujú, prečo sa mladí nehrnú za volanty autobusov a náklaďákov. Áno, je to nedocenená práca, stresujúca, s nulovým spoločenským statusom, aj platená je mizerne (diéty nerátajme ako plat). Hlavný problém ale je, že nikto normálny nemieni znášať tú NESKUTOČNÚ POLICAJNÚ BUZERÁCIU vodičov z povolania!!
rudolfo63
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

ok,dakujem vsetkym za odpovede,dali nam termin do konca augusta /u budem na SK/ a podla toho sa aj zariadim.Este raz,dakujem...
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

rudolfo63 napísal: 29.07.2023 22:42 ok,dakujem vsetkym za odpovede,dali nam termin do konca augusta /u budem na SK/ a podla toho sa aj zariadim.Este raz,dakujem...
hlavne bacha na ten vodičak
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Re: Zabezpečenie nakladu na privesnom...

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

oco13 napísal: 29.07.2023 19:38 Ak zaplatila tak je to pasé, s tým sa už nedá nič robiť. Ak by to malo ísť na Di, tak by som im tam dotiahol maníka čo nám robí žeriavnické školenia. A vadil by som sa jak pes, ale to som ja , ja konflikty vyhladávam. :42f7:
Ja konflikty neznášam a maximálne sa im vyhýbam. V tomto prípade ale zdieľam tvoj názor a hádal by som sa tiež. Samozrejme za predpokladu, že by pokuta nebola uhradená, lebo ak je, vec je tým ukončená.
Policajti radi zabúdajú, že oni tu nie sú nato, aby nás buzerovali. Sú tu na to, aby veci fungovali a aby trestali, keď už je niečo neúnosné. Napríklad ožranov za volantom... Ale nie aby čmuchali, za čo by uložili pokutu. Správne by jej mali radšej poradiť, ako to teda má nabudúce uchytiť a nie dať jej vysokú pokutu. Čo tým vyriešili? Po pokute je už ten náklad akože odrazu už uchytený správne a bezpečne? Aj keď dovtedy podľa nich nebol? Ak mali dojem, že naozaj hrozí nebezpečenstvo pádu traktora z vozíka (čo by určite nebola sranda), mali jej teda zakázať ďalšiu jazdu, kým sa to neupevní poriadne. Nie je to logické? Tým, že ju pustili, sami potvrdili, že si NEmysleli, že takáto možnosť hrozí. Oni potrebovali uložiť pokutu, nie zvýšiť bezpečnosť premávky, zmrdi.
Pokuta má byť to posledné riešenie, oni to majú ale mnohí vyslovene ako cieľ svojej činnosti.

PS: Viacerí by sa asi čudovali, koľkí policajti alebo colníci sami nepoznajú predpisy, ktorých kontrolu majú dodržiavať.....
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Inak toto ma napadlo ako prvé - podla mňa stále platí klauzula, že policajt má umožniť odstraniť zavadu na mieste. Teda nesvieti mi žiarovka - vymením si ju (ak viem) a odchádzam s dohovorom. Doplním gurtňu a pokračujem.
Pokuta má byť to posledné riešenie, oni to majú ale mnohí vyslovene ako cieľ svojej činnosti.
Bohužial viem, že počet pokút na deň dostávajú na niektorých DI od nadriadeného príkazom.
Ryba smrdí od hlavy - v našom prípade od parlamntu.
Naposledy upravil/-a oco13 v 29.07.2023 23:01, upravené celkom 1 krát.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

ja vidim u kamionov len porusovanie predpisov a tie privesy na slovensku zalostny stav.a to predbiehanie na zakaze je bezna vec v rakusku nemecku.a u nas??? bezna rutina.

tie kontroly treba zvacsit.zaujimave je ze ak su vahy na donovaloch zrazu cele donovaly su bez kamiona lol
autolaik
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autolaik »

V com by si sa v tomto konkretnom pripade co tu napisal Rudolf vhcel hadat? Ano,mas pravdu, pravdepodobne mali zakazat dalsiu jazdu pokial to dalsi sofer co pride taxikom riadne neupevni pani zakazat dalsiu jazdu odovrat vodicak a vec riesit v spravnom konani. To ostatne co tu pises s tymto konkretnym pripadom nema nic spolocne...aj ked chapem ze si tym vyliatim srdca trocha uvolnil frustraciu z povolania sofer profesional.
P.s.
Moj syn je uz druhy rok vodicom kamionu ,jazdi vacsinou benelux..
db69
Zdieľať na Facebook

oco13 napísal: 29.07.2023 22:58 Inak toto ma napadlo ako prvé - podla mňa stále platí klauzula, že policajt má umožniť odstraniť zavadu na mieste. Teda nesvieti mi žiarovka - vymením si ju (ak viem) a odchádzam s dohovorom. Doplním gurtňu a pokračujem.
že máš vypalenu žiarovku vedieť nemôžeš(staršie autá) ale že si na 3,14ču nie podla predpisov nepripevnil tovar to vieš.Tak že doplním gurtnu a idem dalej ? ked budú slušný tak hej ale ked to budú zelené gumy tak nie
oco13
Zdieľať na Facebook

Správne by bolo pani tu si dajte ďalšiu gurtňu atď, ak by bol za volantom chlap - tak pokial si to neupevníte tak nikam nepôjdete. To by bol seriozny prístup v zmysle pomáhať a chrániť :300f:
DB :
podla predpisov nepripevnil tovar to vieš
veď toto čakám, existuje nejaký predpis ktorý by direktívne predpisoval počet viazacích prostriedkov? Ak ano sem s ním. Ale stále sme v kategorii do 3,5t aVP skupiny B
db69
Zdieľať na Facebook

https://www.slov-lex.sk/static/prilohy/ ... 9-2.pdf.na fšeto sú normy a predpisy.že ich vela ludí nepozná neznamená že niesu.ale pri viazaní tovaru stači logika.Zabrzdím ,prudko zrýchlim alebo sa spravím "myšičku" ? kam sa to pohne? mám to vyblokované ? a hlavne gurtne na váhu nákladu
oco13
Zdieľať na Facebook

neotvorilo mi to
easyridersvk
Dátum registrácie: 15.07.2011 15:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa easyridersvk »

vymazte .na potom pojde . ak je v ceste k suboru .pdf tak tam to na 99% musi koncit. je to tam prifarbene z nasledujucej vety.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

oco13 napísal: 29.07.2023 23:08 Správne by bolo pani tu si dajte ďalšiu gurtňu atď, ak by bol za volantom chlap - tak pokial si to neupevníte tak nikam nepôjdete. To by bol seriozny prístup v zmysle pomáhať a chrániť :300f:
DB :
podla predpisov nepripevnil tovar to vieš
veď toto čakám, existuje nejaký predpis ktorý by direktívne predpisoval počet viazacích prostriedkov? Ak ano sem s ním. Ale stále sme v kategorii do 3,5t aVP skupiny B
ta pokuta bola opravnena a este so stastim kedze soferku pustili dalej a nemusela nic gurtnovat.ved to je ako sen :2f93: za socializmu.

normalne by mali dalsiu jazdu s tym autom zakazat a za take nieco ze niekto soferuje auto bez opravnenia B+E je tiez riziko na odobratie vodicaku + predvolanie na DI.ja by som este tym policajtom poprial pekny den.

za mna.pokutu treba zaplatit a nechat to tak.lebo ked sa do toho obuje nejaky borec tak bude este horsie.policajti boli velmi stedry :2f93: a aj su.

Vyhláška
Do skupiny motorových vozidiel BE patria jazdné súpravy pozostávajúce z ťažného vozidla skupiny B a prípojného vozidla, ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahuje 3 500 kg.
Žiadateľovi o udelenie vodičského oprávnenia na vedenie motorových vozidiel skupiny BE možno udeliť vodičské oprávnenie skupiny BE, len ak už je držiteľom vodičského oprávnenia skupiny B. Vodičské oprávnenie skupiny BE oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny BE.ské oprávnenie skupiny B oprávňuje viesť na území Slovenskej republiky aj motorové vozidlá skupiny T, ktorých najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahuje 3500 kg a jazdnú súpravu pozostávajúcu z motorového vozidla skupiny T a prípojného vozidla za predpokladu, že najväčšia prípustná celková hmotnosť jazdnej súpravy nepresahuje 3500 kg.

Vodičský preukaz skupiny BE potrebuješ vtedy, ak vedieš motorové vozidlo skupiny "B", to je osobný automobil a k nemu máš pripojený príves o celkovej hmotnosti viac ako 750 kg. Príves však nesmie prekročiť celkovú hmotnosť súpravy - 3500 kg.

Plánuješ v rámci dovolenky cestu karavanom naprieč Európou? Vedel si, že vodičské oprávnenie skupiny B Ti nato nepostačuje ? Potrebuješ k tomu absolvovať výcvik, ktorý je ukončený skúškou zo skupiny BE

takze pozor aj na karavan---obytny prives.

pri BE moze byt jazda suprava dlha 12 metrov a pri velkom aute dodavka napr iveco + prepravnik alebo obytny prives ak to dovoluje TP dodavky,je mozne mat hmotnost supravy ---6990---Kg

slovensky cigosi co vozia karavany z anglicka maju tiez BE.predavaju tie obytne privesy za tisicku v eurach v cesku.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

seven549 napísal: 29.07.2023 22:59 ja vidim u kamionov len porusovanie predpisov a tie privesy na slovensku zalostny stav.a to predbiehanie na zakaze je bezna vec v rakusku nemecku.a u nas??? bezna rutina.

tie kontroly treba zvacsit.zaujimave je ze ak su vahy na donovaloch zrazu cele donovaly su bez kamiona lol
Heeej, takže treba Tebe zvýšiť dane, nech máš z čoho platiť náklady na príslušníkov ??

To už nemá nič spoločné s bezpečnosťou, ale vyberaním vypalneho.
Tie pokuty za každú hlúposť sú už nenormálne vysoké.

Skus si niekedy odkerovat nákladné auto a nech si Ťa vychutná krajská, alebo mýtna, ktorá je už pomaly v každej dedinskej diere... :3c90:
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných