Zabezpečenie nakladu na privesnom vozíku
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
rudolfo63
- Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22 Zdieľať na Facebook
Zabezpečenie nakladu na privesnom vozíku
Prosim Vas,moze mi niekto slusne napisat čim a ako zabezpečit malotraktor na privesnom voziku, /podval/ pokial nema bočnice?
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Re: Zabezpečenie nakladu na privesnom...
Nazdar Rudolf, gurtnami (upinacie popruhy) normalne obmotat o vozik
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Nemám fotky, ale keď mi viezol Shibu na odťahovke tak ju gurtňoval ako auto - opásal zadné kolesá a zatiahol o podlahu vpredu ju chytil navijakom a došponoval. Povedal by som ešte že bacha na vyváženie, lebo traktorčeky sa zvyknú prevážať s náradím a to hodne posúva ťažisko.
Moje prevozy radšej dávať nebudem, dostal by som po ušiach, nie kvoli uchyteniu, ale kvoli hmotnosti.
Moje prevozy radšej dávať nebudem, dostal by som po ušiach, nie kvoli uchyteniu, ale kvoli hmotnosti.
-
rudolfo63
Vysvetlim...Zena včera dostala pokutu.Viezla traktor na dohovoreny termin do servisu /nastartovat ide,ale sa ani nepohne,je este v zaruke./Požičala si auto od rodiny/kvoli taznemu/ a požičala aj podval 2-osak s nabehom.Prvykrat v zivote tahala prives.Vybehla na kopec /Hrabovka/ a pod kopcom ju zastavila policia s tym,ze nema dostatočne zabezpečeny naklad.Pouzila jednu kurtnu/utahovačku/ a to tym sposobom,ze prehodila kurtnu cez podlahu vodiča a spodom popod podval z druhej strany zatiahla...Je to ok ? ...či...?
-
autolaik
Ak zaplatila pokutu tak suhlasila s tym ze je to "slabo" zabezpecene. Jedna gurtna je urcite malo,s odretymi usami by som tak upevnil mozno tak rotavator. Manzelka ma BE vodicak?
-
rudolfo63
...nie..,ma len B..prečo ? Ta pokuta bola dost vysoka...
-
oco13
Rudi predpokladám, že je to traktorová kosačka. Moj názor je, že proste policajti zneužili to že za volantom bola žena. Upevnenie nákladu je taká ošemetná vec, nepoznám žiaden predpis čo by to nejako definoval a špecifikoval v prípade Bčka VP a prívesu do 750kg. Na viazačskom nám tiež len dávajú príklady ako bremeno má byť uchytené, ale zase to nie je že musí. Presah nákladu, váhu to ano to je uvedené v paragrafoch ale spôsob uchytenia, no neviem. Ak zaplatila tak je to pasé, s tým sa už nedá nič robiť. Ak by to malo ísť na Di, tak by som im tam dotiahol maníka čo nám robí žeriavnické školenia. A vadil by som sa jak pes, ale to som ja , ja konflikty vyhladávam. 
Edit - s tým B+E , viem na čo sa tu naráža - hmotnosť súpravy ...... ale predpisy sa menili a už sa nerieši nosnosť podla TP, ale okamžitá hmotnosť. Takže vždy ak majstri chú ryžovať, musia si zavolať kolegovcov s váhou. Čo samozrejme aj urobia ak je preťaženie viditelné.
Také mám info ja zase ma tu nekameňujte ak niekto má link kde sa takéto veci riešia - sem s ním
Edit - s tým B+E , viem na čo sa tu naráža - hmotnosť súpravy ...... ale predpisy sa menili a už sa nerieši nosnosť podla TP, ale okamžitá hmotnosť. Takže vždy ak majstri chú ryžovať, musia si zavolať kolegovcov s váhou. Čo samozrejme aj urobia ak je preťaženie viditelné.
Také mám info ja zase ma tu nekameňujte ak niekto má link kde sa takéto veci riešia - sem s ním

-
autolaik
Dvojnapravovy podval sam o sebe prazdny vazi cca od 700 kg vyssie... malotraktor si predstavujem ako malotraktor ,nie kosacku co sa vojde aj do obycajneho vozika do 750kg.
Klasicky B vodicak moze tahat supravu do celkovej hmotnosti 3500kg. Vozik moze byt aj tazsi ako 750kg, no nesmie byt prekrocena celkova vaha supravy 3500kg. Ak ma urobeny vodicak s harm.kodom B96 tak moze byt suprava az do 4200kg. Tolko k vodicaku. Upevnenie nakladu,myslim ze to bolo jednoducho navolno ,neverim ze by inak policajti vymyslali. Mlatime tu prazdnu slamu, Rudolf nenapisal prakticky nic technicke, co vlastne pani viezla,aku to malo vahu atd. A kedze ju uz aj zaplatila tak si s tym nepomoze nic. Zatial je to naozaj debata na urovni kupovania elektrickeho tragaca v inej teme.
Klasicky B vodicak moze tahat supravu do celkovej hmotnosti 3500kg. Vozik moze byt aj tazsi ako 750kg, no nesmie byt prekrocena celkova vaha supravy 3500kg. Ak ma urobeny vodicak s harm.kodom B96 tak moze byt suprava az do 4200kg. Tolko k vodicaku. Upevnenie nakladu,myslim ze to bolo jednoducho navolno ,neverim ze by inak policajti vymyslali. Mlatime tu prazdnu slamu, Rudolf nenapisal prakticky nic technicke, co vlastne pani viezla,aku to malo vahu atd. A kedze ju uz aj zaplatila tak si s tym nepomoze nic. Zatial je to naozaj debata na urovni kupovania elektrickeho tragaca v inej teme.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
rudolfo63.videli ženu ,tak to využili(výška pokuty).Ako vodiča 9t auta čo gurtnuje x krat za den by ma zaujímalo s čím to mala priviazané.(100kg alebo 5tonová) Spôsob čo si popísal je naprd .a jedna je málo
-
rudolfo63
...no...,traktor sa nazyva tušim Iseky,ale neviem z hlavy seriu,pouzila jednu kurtnu,taku pouzivaju aj kamionaci...o podvale neviem nič a pochybujem,ze to bude vediet aj žena...
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Zabezpečenie nakladu na privesnom vozíku
ja ked vozim čo má kolesá(naposledy VZV 4,6tony) a nemám možnosť to priviazať cez kolesá ako to vozia odťahovky,tak dávam pod kolesa drevené kliny prišrobované k podlahe (za aj pred koleso)jedna gurtna ťaha dopredu druhá dozadu.a minimalne dalšie dve ťahaju k podlahe.
-
vsevetko
- Dátum registrácie: 19.03.2017 18:24 Zdieľať na Facebook
Ukáž žene fotky aby nabudúce vedela ako na to...

-
rudolfo63
-
oco13
Dobre páni - príkladov sa dá najsť vela ako sa to dá, alebo má, ale pozor ak policajt tvrdí že náklad nie je dostaočne upevnený, tak by aj mal ukázať a zdôvodniť predpisom, paragrafom- čo kde chýba.
Ak mám 800kg traktor chytený jednou 5 tonovou gurtňou tak čo splnil som? nesplnil ? Gurtňa môže mať 5m a jeden krát obtočená, ale aj 15m a obtočená 3x . Stále píšem o tej istej gurtni, s nosnosťou 5ton.
Rudi - https://www.tractordata.com/farm-tracto ... sions.html
Má písaných 990kg.
Ak mám 800kg traktor chytený jednou 5 tonovou gurtňou tak čo splnil som? nesplnil ? Gurtňa môže mať 5m a jeden krát obtočená, ale aj 15m a obtočená 3x . Stále píšem o tej istej gurtni, s nosnosťou 5ton.
Rudi - https://www.tractordata.com/farm-tracto ... sions.html
Má písaných 990kg.
-
autolaik
Oco skus sa pohadat,mudrovat s policajtom zapadnejsie od nas ,soferi kamionov by ta dali hned do obrazu. Vlastne aj osobakov uz len za neupevnene veci v kufri osobaku,nedajboh pri sklopenom jednom sedadle.
Pri tom upevnovani treba pouzit zdravy rozum,nie spekulovat ako s kazdym vy.ebat. Urcute tam nieco bilo do oci,naozaj za poslednych poriadnych xy rokov som nenatrafil na policajtov co vyslovene hladaju malickosti ... no prespekulovanych mudrlantov ako keby z helikoptery vyhadzovali
Pri tom upevnovani treba pouzit zdravy rozum,nie spekulovat ako s kazdym vy.ebat. Urcute tam nieco bilo do oci,naozaj za poslednych poriadnych xy rokov som nenatrafil na policajtov co vyslovene hladaju malickosti ... no prespekulovanych mudrlantov ako keby z helikoptery vyhadzovali
Naposledy upravil/-a autolaik v 29.07.2023 22:12, upravené celkom 1 krát.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot] a 9 neregistrovaných