1,2 Puretech - vynechávanie zapálenia zmesy vo valci
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 27.04.2009 17:42 Zdieľať na Facebook
1,2 Puretech - vynechávanie zapálenia zmesy vo valci
Zdravím všetkých, chcel by som Vás poprosiť o názory, prípadné zdielanie skúseností ak niekto má s nasledovným ... Motor 1,2 Puretech 100k, 60 000 km. 4 ročný automobil. Cca. 3 mesiace dozadu som začal badať že pri konštantnej jazde po rovine motor niekedy nejde plynule. Cítiť jemné trhanie. Nedeje sa to vždy, jeden deň to ide fain, na druhý zas šklbe aj cestou z aj do práce. Štartovanie, volnobeh, akcelerácia, jazda do kopcov, vždy OK, tam som nikdy nezaznamenal žiadny problém. Základné úkony ako výmena cievok, sviečok, oleja a filtrov nepomoholi. Zaniesol som to teda v dobrej viere do autorizovaného servisu, kde vzali nekresťanský peniaz za " dekarbonizáciu motora ". Údajne boli dosť zanesený sací trakt a sacie ventily. Vrátili mi to a samozrejme auto ide presne tak isto ako aj pred tým. Občas ide motor fain, občas vynecháva. Kontrolka poruchy motora sa na prístrojovej doske nikdy nerzvieti, avšak po pripojení na diagnostiku, píše chybu P0302 - misfire detected. ( vždy iba valec č.2, nikdy nie iný ... ) Dal som premerať tlaky vo valcoch, sú OK ... Posledná vec ktorá mi napadla je vstrekovač, skúsim ich dať vymeniť medzi valcami, či sa premiestni aj chyba z valca č.2 spolu so vstrekovačom, no ak ani toto nie, akosi už neviem ktorým smerom sa ďalej uberať ... Za každý vecnú radu vopred ďakujem ...
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: 1,2 Puretech - vynechávanie zapálenia zmesy vo valci
Doporučujem si najpr pozrieť,prv než sa začne kolobeh nezmyselných zásahov ktoré ešte viac zťažia opravu.Puretech má zvláštnosti a je dobré máť o nich prehlad prv než sa urobí čo aj len jeden krok.Tu by od samého začiatku mala byť snaha exaktne vedieť čo sa deje,pohľadať človeka čo sa v škole aj učil trocha "inak"
https://www.youtube.com/watch?v=A8JUvmr ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=A8JUvmr ... e=youtu.be
-
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Nie je to auto este v zaruke? To ohladom toho co pises ze si bol v autorizovanom servise. By som rad vedel ze to co sa pise v clanku je aj pravda.
https://www.autotrendy.sk/2024/04/02/na ... nu-zaruku/
https://www.autotrendy.sk/2024/04/02/na ... nu-zaruku/
-
Bavil som sa snimi o tom, a áno, záruka je predĺžená a plati ale iba na výmenu remeňa, alebo závady na motore spôsobené rozpadávaním remeňa. Na akékoľvek iné závady sa samozrejme záruka nevzťahuje ... Bohužial tento problém sa u mňa objavil presne 2 mesiace po skončení riadnej zárky na automobil ... načasovanie dokonalé ...
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Naserie... Predpokladám, že tankuješ kvalitný benzín, meníš olej včas, predpísaný. Mohol by pomôcť VIF.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
- opravy & diag
Mohol,ale nepomôže.Pomôcť by mohol jaroslavelektro,toto chce brutálneho diagnostika,čosi o veci viem,už sme si zo zadávateľom o problematike písali.Chyba je v názve udaná presne,príčina je na písanie diplomovky.
-
Darebáctvo výrobcov a odskáče to zákazník 

Dôchodca.
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
už to tu bolo napísané. Výrobcovia aut,olejov a palív vedia presne čo robia. Treba sa na nich spolahnúť. Ked píšu interval 30 000km a remen po 210 000 km tak vedia čo robia. a ked napíšu doživotná napln v prevodovke ,tak im treba veriť.
-
"Irony"
Dôchodca.
-
- opravy & diag
db69.....tak oni robia to čo môžu a preto lebo môžu.Majiteľa auta majú za testovacieho jazdca a z úspechom sa im darí im dať aj túto úlohu zaplatiť.Toto je problém spoločnosti,nenájdu sa nikdy a v ničom ani len dvaja jedinci,čo by sa podporili a nie pobili.Lebo kadečo sa dá,ale sily treba spájať,jedinec je nula.Vo všetkom sme sa dopracovali svojou hlúpostou a neznášanlivostou do bodu keď z toho zbierame ovocie,dnes a denne už v každej oblasti.
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
mhlavaty,ja len ked počujem od mechanikov tuto vetu tak ma ide poraziť. Najlepší priklad bol 1,3 diesel v Opli ,olej meniť po 50 000km. (okolo 3litrov) prvá výmena ok.Druhej sa nedožil. Inak fajn motor ked sa menil olej po 15-20 000km. A potom že zlý motor.
-
Dôchodca.
-
- opravy & diag
-
Pre mnohých je internet skôr na škodu.
Neveril som, koľko (........) dokáže naletieť na niečo takéto:

Neveril som, koľko (........) dokáže naletieť na niečo takéto:

Dôchodca.
-
... aby téma nezostala neuzavretá, príčina bola vadný vstrekovač paliva na valci č. 2. Po výmene auto ide ako hodinky ...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní