1,3 jtd štart na tri valce

Diskusia ohľadne vozidiel značky Fiat

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

eseg
Dátum registrácie: 08.05.2011 14:50
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

1,3 jtd štart na tri valce

Príspevok od používateľa eseg »

Pri studenom motore mi chytí len na tri válce, po 15- 20 sekundách sa rozbehne aj štvrtý valec.
Niekedy však chytí aj na 4.valce.
Žhaviče a vstrekovače sú nové.
Vraj to môže robiť ventil.
Stretli ste sa s tým? Vraj je to choroba motorov 1,3 jtd.
Jedna sa o motor 1,3 jtd 70 kw vo fiorine.
Ďakujem za rady.
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Re: 1,3 jtd štart na tri valce

Príspevok od používateľa Groopi »

Zmeranie tlakov by dosť napovedalo ak je to choroba.
Honda Accord Tourer 2.4 i-VTEC
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Žhavičmi to nebude - 1.9JTD mi chytilo aj za mrazu na štyri (mal som odtrhnutý prívod ku žhavičom).
Aj nový vstrek môže byť vadný. Zmeranie tlakov aj kompresie napovie viac.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Zistitelné za minutu volá sa to meranie dynamickej kompresie. Neinvazívny úkon,nič sa nerozoberá.Servis ktorý si vycapí na štít "diagnostika" to musí vedieť urobiť.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Napísať na tabuľu sa dá čokoľvek. Zosnímať len ak sú prístroje, vedomosti - a chuť.
Obávam sa, že to väčšina servisov nemá a ak by som sa ich opýtal, či vedia zosnímať kompresiu v rámci otáčky/štartu - asi by hľadeli na mňa že odkial som spadol.
Dôchodca.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Do autoopravárenstva to patrí tak ako rontgen do medicíny.Nemocnica ktorá ho nemá a nepoužíva,alebo nevie používať by dopadla ako ? Je celkom desivé že ako stúpa stupeň technickej vyspelosti v automative,tak klesá úroveň servisu. Zistiť niečo doslova bleskovo a ešte bez rozoberačiek to je na pokraji nejakého záujmu,to hlava neberie
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Čo tak počúvam to v mnohých skôr vyzerá na:
Obrázok
Dôchodca.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Isté je jedno,len v nejakom percente je to vyslovenie slabými vedomosťami.Vo väčšine je to tým,že veľmi rýchlo väčšina zistí,že vedomosti zarábajú násobne menej.Nájsť rýchlo odpoveď znamená málo času a to zase málo peniažkov.A často spojené s tým že problém spočíva vo veci ktorá žiadny slušný zárobok na diely neprináša. O koľko lepšie zarobí ten čo vymieňa aleluja vecí,tu repas tam čosi,s tým je kopec času a neporovnateľne väčší zárobok.Aj začínajúci mechanik rýchlo príde na to,ako veci fungujú a čo je výhodnejšie. Majiteľia systému tiež pomáhajú.Rozdiel medzi platbou 100 a 100 e.- je kolosálny.1 e.- za diel a 99 e.- za pracu,diagnostiku atd je úplne inak vnímaný ako 99 e.- za diely a 1 e.- za prácu.V tom prvom z vás bude sviňa,hajzel čo nevie čo má pýtať.V druhom frajer...za prácu si skoro nič nevzal.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Niečo o tom viem - s naším mechanikom sa poznám vyše 30 rokov, bol som u neho na dielni "tisíckrát" - chodím za ním dva-trikrát do týždna len tak pokecať, vidím o čom tá práca je. V dobe "kombinačkovo-šróbovakových" áut a motoriek som si robil väčšinu vecí sám vrátane výmen poloosí, motora atd. a na moderných autách je to neporovnateľne viac roboty a potrebných pomôcok.
Dôchodca.
theresa397ayres
Dátum registrácie: 19.06.2025 12:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa theresa397ayres »

Obávam sa, že to väčšina servisov nemá a ak by som sa ich opýtal, či vedia zosnímať kompresiu v rámci MyMilestoneCard com
Naposledy upravil/-a theresa397ayres v 20.06.2025 06:41, upravené celkom 1 krát.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Sú tri možnosti zistenia kompresie.Dynamická kde sa osciloskopicky sníma odpor kompresie počas točenia štartérom. Je to dostatočne výpovedné kedže prúd kompresne dobrého valca je značne vyžší. Alegantne to zistí aj rozdiel valcov,väčšinou plne postačuje ak sa nepožadujú hodnoty tlaku.Je to hlavne ultra rýchle a nevyžaduje žiadne demontáže
Klasicky manometrom ...to sa používa bežne
Meranie tlakovou sondou osciloskopicky za riadneho chodu,tj pracujúci motor (sonda miesto žhaviča).Merajú sa vysoké tlaky detonácií zároveň zo signálom z kluky a vačky a prúdu prvého vstreku.Tak sa dá zistiť a v absolutnom obraze vidieť čo kedy v ktorom valci prebieha.Vie zistiť anomálie kedy motor detonuje a nie zásluhou zápalu sviečky. U diesla vplyv predvstreku,správnosť synchra kluka vačka (rozvody) vady krúžkov,ventilov,práce vstrekov ...všetko čo má do činenia že motor má silu alebo nemá,alebo v ňom jednotlivý valec robí nejakú zlobu.
Náhoda...pred hodinou mi dorazila sonda z Ukrajiny od pána čo tam nosí humanitárku.Je priamo určená k môjmu Autoscopu 4 príp k MP4Pro takže nie sú potrebné prepočty zo sond prímárne neurčených k tomu účelu.Takže dnes mám ozaj dôvod na radosť
Napísať odpoveď

Návrat na "Fiat fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných