Vyvarenie podvozku, autoklampiar

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

vikthor
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 06.12.2014 18:07
Zdieľať na Facebook

Vyvarenie podvozku, autoklampiar

Príspevok od používateľa vikthor »

Mám starší Mitsubishi Galant RV 2000 a hľadám nejakého autoklampiara z východu SR na kompletné vyvarenie a ošetrenie podvozku. Neviete o niekom? Problém je, že žiadny normálny všeobecne orientovaný autoservis sa do toho nechce pustiť a autoklampiarov, ktorý sa venujú špeciálne niečomu takému nepoznám. Ďalší problém, kvôli ktorému sa do toho nechce nikto pustiť je aj to, že okrem kozmetického vyvarovania ne-nosných častí mám problém aj uložením tlmičov na prednej náprave a s úchytmi ramien zavesenia kolies, ktoré prakticky odhnili celé a už prakticky neexistujú. To znamená, že potrebujem niekoho, kto je šikovní natoľko, že zvládne nanovo vyrobiť, prípadne zohnať aj takéto namáhané nosné časti.
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Myslím že problém nie je oprava, ale cena práce.
Si uvedom že ti za robotu bude niekto účtovať 25€/hod a bude sa s tým babrať niekolko dní.
Vieš dnes to nerobia servisáci preto, lebo cena za vykonanú prácu prevyšuje kludne hodnotu vozidla a takých zákazníkov čo sú ochotný to zaplatiť niet

Ked budeš mať Galant VR-4, tak bude mať zmysel ho udržovať, pretože jeho hodnota je dnes zberatelsky vysoká
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24899
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Je tak ako napísal ivko.Dlhé dlhé roky sa tieto práce robili,presne preto,prečo sa dnes nerobia.Oplatilo sa.Dokonca kupovať búračky,dovážať búračky,presne preto,oplatilo sa.Lepšie povedané brutálne sa oplatilo.Pokiaľ by som prešiel faktúry účtované do poistovní,tiež by málokto veril čo za biznis to bol,že sa oplatilo si k tomu zriadiť lakovňu aby bolo všetko bez prepráv a starostí okolo.To je dnes pasé.Posledné auto na stolici bolo možno aj 5 rokov,celé to je nula.Smiešne poškodenia idú do totálky,celý tento biznis je o ničom,pokiaľ pre niektorú poistovńu nie ste ich človek.Pár ľudí čo sa tomu stále venujú robia drahé búranice takmer výlučne z vlastného nákupu prípadne pre zahraničnú veteránistickú spoločnosť.
Dnes je sto spôsobov ako si dielňa zarobí,to je druhý dôvod prečo sa nezaoberať týmito prácami.Pokiaľ sa u auta už pridajú presné rozmerové práce uložení,tam už obyčajná klampierina nesiaha,treba vedieť násobne viac,ako aj mať násobne viac vybavenia.Dnes je to pasé.Teda okrem prác na veteránoch a drahých autách.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Treba hladať neoficialne,nie ist do servisu sa pytať...
Sú majstri,ktorí by to vedeli urobiť
a určite nezoberú 25 € za normohodinu...
Lenže bude to tak pracné,že cena opravy vysoko prevýši cenu toho auta
oco13
Príspevky: 17824
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Laci - mimo servisu, po garážach , kamarátoch, známych - vyvarenie prahov, falcov a podlahy na aute velkosti felicia, punto, fiesta, corsa 1000 a viac eur. Podotýkam nebúrané všetky dvere blatníky kapoty ok, a bez náterov čímkolvek ani len základná farba v tom nebola , len varenie. Pritom dôrazné upozornenie, záloha 50% dopredu a ak sa ukáže niečo pročo sa oprava nebude dať dokončiť , záloha prepadá. Také niečo ako vyvariť na pickupe filcke zadné uloženia tlmičov - huronsky smiech a poznámka čo ti šibe.
Pritom robím vo firme , ktorá sa zaoberá priemyselným zváraním, čiže kontakty na zváračov sú. A teda kua dobrých zváračov , ak niektorí to učia na školách na druhý úvezok.
A ešte - je to rovnaké ako keď som hladal niekoho na výmenu káblov na stavbe zo 60tych rokov - nikto. Každý len nové vedenia, trubky, rozvody - cenovka 7 a viac litrov.
Dnes už nie je nikto ochotný robiť špinavú robotu.
Robil som dlhé roky okná, ale ak niekto príde, že nastav mi 15 - 20 ročné plastové okno dvere, tak poviem, že sa to nedá. Pritom dá sa to, lebo doma mám okná z roku 1996 a fungujú. Len by mi nikto nezaplatil to mrdkanie sa tri hodiny s jedným krídlom.
Pre zadávatela - ak máš poškodené uloženie tlmičov a zavesenie ramien - zabudni - to by musel byť samovrah, alebo by si mu musel držať samopal pri hlave po celý čas.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
christiane
Príspevky: 1642
Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56
Zdieľať na Facebook

Re: Vyvarenie podvozku, autoklampiar

Príspevok od používateľa christiane »

vikthor napísal:Mám starší Mitsubishi Galant RV 2000
Zozen si bez papierov v dobrom stave a najlepsie aj v tej istej farbe.spz a cisla su detaily.Aj keby sa pocitalo 15 € -1 hod,tak by ta to stalo hodnotu druheho starsieho auta.A ak uz to mas hentak hrdzave-netvrdim ze sa to neda spravit-ale coho sa dotknes,to odpadne.No a na to aby si navaril zdravy plech,potrebujes tiez zdravy plech.A rezes,rezes a rezes az zistis ze si pol auta vyrezal.Ale aj to sa este stale da.Ale cenou za robotu si niekde inde.A to auto ti za to nestoji.
bokszos
Príspevky: 112
Dátum registrácie: 16.04.2012 19:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bokszos »

ja ti napisem strucne ze tyto predomnou co ti chceli povedat, ber to do srotu! :2f93:
lorak777
Príspevky: 1617
Dátum registrácie: 21.03.2015 10:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lorak777 »

je to do srotu... sikovny sa na to nechyti, ked za peniaze, tak sa nedoplatis a ked babrak, tak aj tak pojde na vrakovisko...tento pozadovany vykona na tomto aute je maximalne nerealny...
Fakyu
Príspevky: 80
Dátum registrácie: 19.08.2007 13:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Fakyu »

Trosku ma zaraza 7 prispevkov uplne mimo temy. Pan sa pytal ci nevie niekto o niekom kto by mu to vedel vyvarit. 7 prispevkov nech to da do srotu ze na to nema peniaze. Myslim si ze velmi dobre vie ze to nebude lacna zalezitost a ze to niekolkonasbne prevysi cenu auta. On nehlada financneho poradcu ale autoklampiara.
raven85
Príspevky: 1583
Dátum registrácie: 10.10.2011 08:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa raven85 »

Ak pre teba nie sú problém peniaze, tak o jednom pánovi z Košíc viem, ktorý upravuje veterány a má špičkovú robotu. Mne tiež robil vyváranie karosérie a podlahu na staršom veteráne a veľká spokojnosť. Nemôžeš však čakať, že ti to všetko spraví za 200e, ak začneš špekulovať, tak to ťa rovno otočí vo dverách...
Ak by si chcel, viem ti poslať kontakt do SS.
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Fakyu : autoklampiar nemusí byť to isté čo autoklampiar.
Je rozdiel kúpiť nejaký diel a vymeniť ho na dnešnom aute, alebo nejaký diel vyrábať úplne na kolene do starého auta. Ved na to potrebuješ hromadu vybavenia.

Riešenie by som videl jedine zbehnúť do Mitsubishi a zistiť či sa potrebné karosárske diely dajú kúpiť, vtedy by sa skôr našiel niekto kto by to vymenil a prípadne aj opravil "okolie" daného miesta

A znovu narážame asi na cenu za tie diely (ak ich ešte vôbec dodávajú), tak origo cez autorizák lacné nebudú

Ja si to na svoje Legacy z 2005 viem pozrieť (mám aj cenník ND), trebárs plech čo drží predný tlmič (pozícia 3) stojí 173€, plech čo pokračuje dopredu (pozícia 4) stojí 222€
http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... tration_2/

Toto som našiel na Mitsubishi https://www.megazip.net/zapchasti-dlya- ... el-7933483
christiane
Príspevky: 1642
Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa christiane »

Fakyu napísal:On nehlada financneho poradcu ale autoklampiara.
My sme mu len vysvetlili ze nenajde.Ak aj ano,tak by som poprosil na neho kontakt a dam si k nemu vyvarit auto aj ja.A to mi pritom stoji autogen v garazi.Ale nepouzivam ho uz na nic ine len na povolenie srobov na vyfuku.A preco len na to,som napisal v prispevku.Nevyvaram ani sam sebe a to mam vergel 97 rok.
oco13
Príspevky: 17824
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Ano ak najde hlásim sa aj ja
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

A co tak si to robit sam.zdvihak zvaracka a ide sa.ja si renovujem hrdzave casti na autach sam.caka ma vymena laveho zadneho nosnika az po zadne sedadla na 28 rocnom aute no bude cely diel novy nic sa vyrabat nebude.musi ist cely diel koli presnosti uchytenia zadnej napravnice a este aj pruzina musi sediet.cele to stoji na tom nosniku.zadna naprava je nezavisla a nesteluje sa.to bude merani.
Kocman85
Príspevky: 127
Dátum registrácie: 27.11.2008 20:43
Bydlisko: HE + KE
Zdieľať na Facebook

Re: Vyvarenie podvozku, autoklampiar

Príspevok od používateľa Kocman85 »

poznám jedného chalana, ktorý sa venuje presne takémuto biznisu. Je od Humenného a mne dával dokopy podbehy na Golfe V. Veľmi šikovný človek. Ak máš záujem pošli mi SS.

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 94 neregistrovaných