Vymazanie údajov o spotrebe v servise

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut
Odpovedať Nová téma
<12
Autor Správa
laco1871
Vážený člen - Gallardo (246)
Založený: 22 marec 2012
Príspevky: 4348
Nabehané: 27 dní 23 hod 4 min
PríspevokZaslal: 28.10.2019 08:18   
Som toho názoru, že spotrebu treba sledovať hlavne podľa jazdných režimov /mesto, okresky, dialnica/

Dlhodoby mix udajov priemeru spotreby zo všetkych jazdných režimov za velmi dlhé obdobie nemá nejakú veĺkú vypovednú hodnotu,
nakolko pri velmi dlhodobom sledovaní spotreby alebo iných veličín,sa nedá odčítať prípadna jednorazová zmena , pretože odchylka vo vysledku zanikne na urovni štatistickej chyby pri takom dlhom období a množstve meraní

Povedane zrozumiteĺnejšie ,

či bude nameraná vysledná priemerná spotreba za obdobie trebars jedneho roka a 25 000 km
6,41285 alebo 6,39247 aký bude v tom rozdiel ??

Sledovanie priemernej spotreby ma zmysel v kratšom intervale prejdených km,
napriklad pri ceste autom na dovolenku napr. 1250 km + 1250 km to bude udaj priemernej spotreby za interval 2500 km
a bude to REALNA nezkreslená hodnota...
Citovať
VLADY
Vážený člen - Gallardo (233)
Založený: 11 september 2007
Príspevky: 5290
Nabehané: 1 mes 1 dní 3 hod
Bydlisko: najväčšia dedina....BA
PríspevokZaslal: 28.10.2019 08:29   
Ja to robím následovne . Naučil ma to môj otec a jeho zas jeho otec a tak sa to u nás v rodine prenášalo z pokolenia na pokolenie Od nepamäti. Idem na pumpu natankujem do plna a vynulujem denný počítač km. Ak je čas znova tankovať idem znova na pumpu dotankujem do plna zaplatím pri kase a na lístku z kasy mám vytlačený v kolonke aj počet natankovaných litrov . Tie vydelím počtom KM zobrazených na dennom počítadle km a vynásobím 100 a mám spotrebu L/100km. Následne počítadlo vynulujem a jazdím až zas treba tankovať a tak stále dokola.....
_________________
SMART a SUZUKI BURGMAN 400 - stelesnenie mojich túžob....
Citovať
kubco23
Nová tvár - Trabanto (2)
Založený: 12 január 2011
Príspevky: 346
Nabehané: 15 dní 12 hod 11 min
Bydlisko: NItriansky kraj
PríspevokZaslal: 28.10.2019 11:24   
Pripadne ak ta bavi babrat sa s cislami a spotrebou tak je aj aplikacia Drivvo. Ja si tam vediem len servisne ukony - nech mam predstavu kolko som nasypal do auta, ale je mozne tam zadavat aj spotrebu a vypluje to potom graf aky len chces - priemerna spotreba/cena/prejdene km a kopa ineho.
Citovať
jergusko
Vážený člen - Gallardo (163)
Založený: 13 júl 2009
Príspevky: 1917
Nabehané: 6 dní 11 hod 48 min
Bydlisko: Bratislava
PríspevokZaslal: 29.10.2019 19:49   
cicmanec napísal:
Na sledovanie dlhodobej spotreby slúžia bločky z tankovania a nie BC! angry


Čičo, podľa bločkov zistíš akurát tak spotrenu podľa údaju výdajného stojanu a nie reálnu spotrebu, takže ten angry si tu tentokrát ty. Na to tam ten BC je, aby si nemusel ako trotel stále počítať.
Samozrejme, celá táto téma je zbytočná a len potvrdzuje, akí sú ľudia tou ich zbožňovanou spotrebou už chorobne posadnutí.
Citovať
oco13
Legenda - Ford T (1115)
Založený: 14 december 2008
Príspevky: 9972
Nabehané: 5 mes 7 dní 2 hod
Bydlisko: okr.nové zámky
PríspevokZaslal: 29.10.2019 20:03   
Výdajný stojan je zariadenie, ktoré má certifikát a je viac krát ročne premeriavané a kontrolované. BC je len virtualny prepočet s nepresnosťou viac ako 30%.
_________________
Moje príspevky sa netýkajú aut ,ale zadávatelov.
Citovať
trucker694
Vážený člen - Gallardo (245)
Založený: 03 december 2005
Príspevky: 2654
Nabehané: 23 dní 18 hod 9 min
PríspevokZaslal: 29.10.2019 20:46   
jergusko napísal:
cicmanec napísal:
Na sledovanie dlhodobej spotreby slúžia bločky z tankovania a nie BC! angry


Čičo, podľa bločkov zistíš akurát tak spotrenu podľa údaju výdajného stojanu a nie reálnu spotrebu, takže ten angry si tu tentokrát ty. Na to tam ten BC je, aby si nemusel ako trotel stále počítať.
Samozrejme, celá táto téma je zbytočná a len potvrdzuje, akí sú ľudia tou ich zbožňovanou spotrebou už chorobne posadnutí.

Bohužial v práci musím odovzdať denný záznam o prevádzke MV, kde je údaj spotreba. A nikdy sa mi nestretla spotreba načerpaná reálne do nádrže vidím hladinu nafty po hrdlo v šesťsto litrovych nádržiach,s údajom na pristrojovej doske PC. Ukazuje menej ako je reálna podľa načerpania z výdajného stojanu na CS ....nepíšem name. Nálepka z metrológie presnosť výdaja kontroluje podľa zákona.
Citovať
bajo777
Legenda - Ford T (807)
Vrchný konštruktér
Založený: 03 august 2010
Príspevky: 13243
Nabehané: 5 mes 8 dní 0 hod
Bydlisko: BH - bratislavske humno
PríspevokZaslal: 29.10.2019 20:55   
mna nezaujima kolko je co kde cislo pc stojan nadrza, iba jedno, kolko platim sefovi, drzim sa limitu 20e viac mu nedam ani tuk
_________________
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)


Citovať
oco13
Legenda - Ford T (1115)
Založený: 14 december 2008
Príspevky: 9972
Nabehané: 5 mes 7 dní 2 hod
Bydlisko: okr.nové zámky
PríspevokZaslal: 29.10.2019 20:56   
Trucker . volakedy na Zile 137 som hladinu nielen videl, ale mohol som v benzíne aj vymáchať samopal. Len tam nebol BC na meranie spotreby
_________________
Moje príspevky sa netýkajú aut ,ale zadávatelov.
Citovať
cicmanec
Legenda - Ford T (1291)
Založený: 15 október 2008
Príspevky: 27666
Nabehané: 4 mes 6 dní 11 hod
PríspevokZaslal: 29.10.2019 21:03   
trucker, jergusko tu ž tisíckrát písal ako nás pumpári klamú, teraz sa na to chystá znova. Teraz ti určite vysvetlí, že tie tvoje 600-litrové nádrže sú v skutočnosti len 580 litrové...
_________________
Upozornenie: Moje príspevky môžu obsahovať iróniu, sarkazmus, cynizmus, nadávky a urážky. Ak s tým máte problém nečítajte ich!
Odpovedať Nová téma
<12

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut