VW Touran - trasie lakťová opierka

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

uwa0908034482
Dátum registrácie: 09.01.2025 15:24
Zdieľať na Facebook

VW Touran - trasie lakťová opierka

Príspevok od používateľa uwa0908034482 »

Zdravím, pri rýchlosti cca 140km/h začne citeľne triasť a vibrovať lakťová opierka.
Jedná sa o VW Touran 2.0tdi 110kw, 11/2016,
nájazd 254 000km. Vymenené predné ľavé aj pravé ložiská. Mal niekto podobný problém? Čo by to mohlo byť?Vopred vďaka za odpovede
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: VW Touran - trasie lakťová opierka

Príspevok od používateľa seven549 »

prva vec co sa robi kontrola stavu pneu,rovnost diskov a vyvazenie kolies.

beriem to tak ze ten touran je technicky v perfektonom stave aj na tie km a rok vyroby. napravy,geometria,tlmice kdejake ulozenia vsetko je tip top.

mne ak trasie citelne viac laktova opierka,a na volante necitit ze to ide od prednych kolies tak su to zadne kolesa.niekedy sa to prejavi az nad 150km/h.

ak su napravy rozmlatene tak vyvazenie nepomoze.
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

Trasie napríklad aj pri 150km/h ? Lebo niektoré autá majú rôzne takéto muchy, a rezonancie rôznych súčiastok sa znásobia pri určitých otáčkach pri určitom prevode pri určite rýchlosti.
Dávnejšie som mal auto, čo nešlo dlhšie dobre pri 105km/h, všetko rezonovalo.... tak som s tým 105km/h nejazdil, vždy som išiel tak do 105km/h na okreske a nad 105km/h na dialnici a žil som s tým asi 10 rokov , pritom auto išlo super, ale 105km/h to auto nemalo rado.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

nove auta netrasu.ak jazdene trasie tak preto lebo je nieco opotrebene.

staci len prist na to co to je.potom ani stare 20 rocne z pol milionom km nebude mat vibracie.

najviac vibracii robia pnematiky.uz aj 3 rocne pneu treba pretacat na diskoch.su mechanicky opotrebene skacu alebo maju kordy mierne vyosene pneu akoby osmickovala.to je vsetko vidiet na vyvazovacke.

kedze je rec o vibraciach na dialnici neoplati sa davat na auta ani lacne diely naprav.musia byt tie diely original koli kvalite materialov napr silentbloky.

ak vibrujue nove auto no nove napr ma 20 000km vacsinou su to tiez pneu alebo rozstelovana geometria.

o tom je tiez vela tem nie kazdy stroj vidi rovnako geometriu.

ja si idem pozriet do servisu geometriu kolies vzdy na jar.ale hoci aj ukaze ze treba nieco doladit,pritom auto jazdi pekne hladko pneumatiky su krasne rovnomerne opotrebne nedavam ju nastavit.len mi vytlaci papier v akom stave to je.nehcavam to tak pretoze je to dobre zajazdene.

uz sa mi stalo ze sa geometria kolies naladila a auto ani nie po 300km jazdy na dialnici zacalo vibrovat v zakrute.ked som vratil rozbiehavost ako bola predtym trasenie zmizlo.

vzdy pozeram ktore koleso mechanik nastavuje komunikujem s nim ukazuje mi to.

autorizaky o takych problemoch vedia a vedia to aj vyriesit staci sa spytat ci stym maju skusenosti.aj na slovensku to vedia niektore vyriesit.aj renolt to dal.kolegovi tak triasla laguna z roku 2013 2.0dci + krutilo predne brzdove kotuce no mala uz asi 250 000km.garaznici s tym nevedeli rady.siel do renoltu sli tam nove predne loziska brzdy nove ramena capy riadenia nove ulozenie tlmicov nove pneu vibracie nemal kym auto nepredal asi pri 360 000km.cena bola okolo 2000 euro auto tyzden v servise.
Naposledy upravil/-a seven549 v 11.01.2025 12:29, upravené celkom 1 krát.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

seven549 napísal: 11.01.2025 12:17potom ani stare 20 rocne z pol milionom km nebude mat vibracie.
Ako mozes radit, ked ani slovensky nevies?
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

to neviem pouzivat s kym s cim z koho z coho spravne.nikdy mi to nebolo spravne vysvetlene.slovencinu som v skole nenavidel.a na diktatoch som presne koli s a z dostaval 2.za jednu chybu bola znamka hned 2.
Naposledy upravil/-a seven549 v 11.01.2025 12:33, upravené celkom 1 krát.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

:40bd:
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

namiesto smiechu si a mal napisat navod ako to ma byt spravne.

a ked je uz rec o tom.v nemcine sa inac pouziva vo vete sloveso aby veta davala vyznam.to sa mi tiez myli.neviem to tiez spravne pouzivat v slovencine.mam to v tom mix.ucit sa to nebudem.ja som 9 mesiacov v roku v krajine kde sa rozprava nemecky- svicarsky.

a je to riadna somarina ten svicarsky jazyk.na to nieje ani kniha je to len ich dialekt rozpravanim a ako rozpravaju tak aj pisu.len uradne sa pouziva prava nemcina hovorovo maju svoj jazyk.nemcinu citaju po svojom.
Naposledy upravil/-a seven549 v 11.01.2025 12:44, upravené celkom 1 krát.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

tak to bolo vsetci tak fasovali znamky nieco chybalo hoci aj bodka,na konci vety a uz bola 2 z diktatu.ucitel bol prisny.

ja sa musim vratit na zaciatok.

neviem k akym slovam sa ma pouzit s z. keby som zil na slovensku tak to ide automaticky spravne ale bohuzial.

dnes ja som v nemcine ja nemam okolo seba ziadneho slovaka ja nerobim na stavbach kde robia slovaci v skupinach,necitam slovenske knihy, noviny.na stavby ti staci taka baustelle deutsch a rozpravat v neurcitkoch.napr ja ist obed.

ak je clovek vela rokov v cudzine robi aj kancelarske veci vypisuje papiere kdejake protokoly v nemcine kurzy skolenia v nemcine tak aj zabuda na niektore veci ako sa to spravne pise v slovencine.aj slova som uz zabudol ako sa co vola.

vidim to aj na tych slovakoch co robia videa z autami z anglicka alebo usa.tiez zabudli nazvy nejakych veci v slovencine.staci cez 10 rokov zit v cudzine a uz to vypadava.
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných