807 609
inzerátov
Pridať inzerát

VW Touran - klima

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Volkswagen fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
jesus-pd
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 06 apríl 2013
Príspevky: 386
Nabehané: 3 dní 4 hod 43 min
Predmet: VW Touran - klima PríspevokZaslal: 17.04.2019 11:15   
Dobry den, mam touran 2006 1.9tdi 77kw, nefunguje mi digi klima.
V okruhu mam 5 barov (aj podla plnickx aj podla diagnostiky).
Poistky ku klime som kontroloval a neboli vypalene.
Diagnostika je bez zavad,vidi ze klimu zapnem/vypnem. Vidi ze kompresor ma cca 1000 otacok, vidi tlak chladiva.
Ale na kompresore mam iba 0,5V. Co spina klimu? Je nejake rele ktore som preskocil? Podla internetu nema rele.
Pripadne ma napada tlakovy spinac ale neviem ako ho vyskusat, je to 3-pin. Dakujem
Citovať
bjbbobek
Nová tvár - Trabanto (14)
Založený: 03 jún 2012
Príspevky: 433
Nabehané: 3 dní 21 hod 29 min
Bydlisko: Gbely (Mazdof)
PríspevokZaslal: 17.04.2019 13:15   
Neviem aku klímu tam máš ale predpokladám že je tam kompresor z reguláciou pwm . Mal som už niečo podobné viackrát a vždy to bola uhnita kabeláž k riadiacemu ventilu. Na diagnostike by malo byť vidieť aktuálnu požadovanú záťaž v percentách a 100 percent sa mi zdá že zodpovedá 240 Hz , no neviem naisto.
_________________
Mazda Premacy 2004 DiTD 74 Kw
Fiat Brava 1.2 SX 16V 80 60 Kw
Skoda Fabia 1,2 Htp 47 Kw
Mazda 323F 1999 DiTD 66Kw uz nieje ale motor žije dalej
Citovať
mlokec
Nová tvár - Trabanto (3)
Založený: 23 november 2014
Príspevky: 54
Nabehané: 3 hod 1 min
PríspevokZaslal: 17.04.2019 14:08   
No a isto je naplnená tá klíma? Ja viem blbá otázka, ale stať sa môže bar čo :D
Citovať
braga
Obľúbený člen - Bawo (91)
Založený: 26 október 2009
Príspevky: 1817
Nabehané: 9 dní 20 hod 3 min
PríspevokZaslal: 17.04.2019 14:14   
ten tlak mi nejak nesedi na sacej strane ma byt tlak 1.8-2.5 bar to je od vyparnika po kompresor , a 8-20 bar na vytlacnej strane je dost mozne ze ten tlak je vysoky a preto ti to nespusti
Citovať
jesus-pd
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 06 apríl 2013
Príspevky: 386
Nabehané: 3 dní 4 hod 43 min
PríspevokZaslal: 17.04.2019 15:28   
bjbbobek napísal:
vždy to bola uhnita kabeláž k riadiacemu ventilu

Aky ventil myslis? Pripadne kde sa nachadza?
Popravde nepoznam aky altik tam je, ale konektor je iba 2-pin

Pripajal som auto na vypnutu plnicku na vypnute auto, len aby som zistil tlak, v nizkom aj vysokom bolo cca 5bar, co odpovedalo diagnostike (nastartovane ukazuje cca 7bar)
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (89)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 2064
Nabehané: 1 mes 14 dní 9 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 17.04.2019 16:03   
Pri vypnutom motore su tlaky rovnake cca 5 barov to je ok.Treba skontrolovat regulacny ventil priamo na kompresore /2pin/.
Citovať
jesus-pd
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 06 apríl 2013
Príspevky: 386
Nabehané: 3 dní 4 hod 43 min
PríspevokZaslal: 17.04.2019 18:47   
povies mi aj ako ho skontrolujem? :D
kompresor som zatial vylucil kedze nan nejde 12v
Citovať
xentry
Známa tvár - Feldo (56)
Založený: 29 jún 2018
Príspevky: 375
Nabehané: 12 dní 5 hod 3 min
PríspevokZaslal: 17.04.2019 19:03   
V diagnostike napr. je priamy test.
_________________
Programovanie klucov MB.
Citovať
avelmak
Obľúbený člen - Bawo (89)
moderátor fóra
Založený: 25 december 2008
Príspevky: 2064
Nabehané: 1 mes 14 dní 9 hod
Bydlisko: Rimavska Sobota
PríspevokZaslal: 17.04.2019 19:26   
Presne tak ako pisal xentry.
Citovať
bjbbobek
Nová tvár - Trabanto (14)
Založený: 03 jún 2012
Príspevky: 433
Nabehané: 3 dní 21 hod 29 min
Bydlisko: Gbely (Mazdof)
PríspevokZaslal: 18.04.2019 07:45   
Áno ten dvojpinovy konektor aj z kabelazov skontrolovať a rozbaliť bandáž poriadne skontroloval každú žilu.
_________________
Mazda Premacy 2004 DiTD 74 Kw
Fiat Brava 1.2 SX 16V 80 60 Kw
Skoda Fabia 1,2 Htp 47 Kw
Mazda 323F 1999 DiTD 66Kw uz nieje ale motor žije dalej
Citovať
salamander8
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 28 október 2014
Príspevky: 100
Nabehané: 5 hod 43 min
PríspevokZaslal: 18.04.2019 09:13   
diagnostika ma priamy test na klimatizaciu, daj si to urobit v autorizovanom servise...ja si myslim, ze to bude ventilom
Citovať
jesus-pd
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 06 apríl 2013
Príspevky: 386
Nabehané: 3 dní 4 hod 43 min
PríspevokZaslal: 21.04.2019 23:22   
V mojej delphi nie je priamy test kompresoru. Mam sice aj Vag ale ne viem s tym absolutne robit.
Kazdopadne kompresor by som zatial vylucil, malo by nan ist minimalne 5V.
Takze by som si chcel prepipnut kabel ku kompresoru ale neviem odkial ide. Priamo z climatronicu? Najdem niekde schemu ktory pin to je? dakujem
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Volkswagen fórum