VW Polo 1,4 tdi - stále brzdí pravé predné koleso
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Re: VW Polo 1,4 tdi - stále brzdí pravé predné koleso
Valcek sa seka pre spinu a hrdzu. Nie pre teplo.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Nerozporujem to - než tú krabicu známy dopratal vraj rok a pol stála. 
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Ano,po určitú teplotu.Pokiaľ je teplota ozaj vysoká,čo pokojne dosiahne že kotúč na purpurovo svieti je to pre brzdič konečná,vypečú sa vodítka a spečie piestik z tesniacim krúžkom.Kvapalina zovrie a vytvára tlak,je plná vzduchu a tlačí sa hlboko späť do systému.A je vymalované.
Tak ako sú brzdy doslova o primitívnej technike,tak sa v nich robia doslova slonie kusy. Výmena brzdiča je u mňa sviatok ktorý sa pokojne rok dva nezopakuje,späť do života sa nedá vrátiť len pre mechanické poškodenia.Ale ako sledujem slovenskú najvyššiu materskú školu,menia sa brzdiče automaticky.Asi je potom zázrak že problém z brzdami je zriedkavejší než zásah meteoritom.Nechce...to je A aj Z celého.Nechce sa robiť,nechce sa rozmýšlať,chce sa len účtovať.
-
kirams
Milan neviem ci si bol niekedy na skole smyku, ale je nemozne tam brzdy prehriat!!!!
Rovnako dosiahnut taku teplotu, aby sa piestik prehrial je ta takom aute nemozne.
Tam bol uz davno iny problem a to ze pan konecne stupil poriadne na brzdu to dokoncilo.
Rovnako dosiahnut taku teplotu, aby sa piestik prehrial je ta takom aute nemozne.
Tam bol uz davno iny problem a to ze pan konecne stupil poriadne na brzdu to dokoncilo.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Stalo sa,v normálnej cestnej premávke,kotúč svietil,ešte kus a horí pneu
-
kirams
Fakt? Plne funkcna brzda zacala svietit?
Nebolo svietenie iba dosledok? Ci to je to iste? Ach jaj.
Nebolo svietenie iba dosledok? Ci to je to iste? Ach jaj.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Brzda ostala v prítlaku a teplota išla do stavu že kotúč už bol žeravý do purpuroveho žiaru.Raz som to zažil dávnejšie u nákladného auta bol rozžeravený bubon bolo nutné hasiť pneumatiku,druhý raz osobné auto z kotúčom.Zbytočné o tom filozofovať
-
PROCHY603
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
HADICKU TREBA VYMENIT.wolfhackman napísal: ↑13.05.2025 12:47 Dobrý deň,
obraciam sa na vás ako zúfalý majiteľ VW Polo 9N 1.4 TDI (kód motora AMF) a prosím vás o radu.
V novembri som absolvoval školu bezpečnej jazdy v BA. Ku koncu kurzu auto úplne zabrzdilo a nedalo sa s ním pohnúť – muselo ísť na odťah. V servise zistili poškodené predné strmene (pravý mal poškodené aj vodítko), menili sa kotúče, platničky aj hadičky plus oba valčeky– kotúč bol vtedy doslova rozpálený dočervena.
Auto fungovalo len cca 40 km, potom začalo z ničoho nič ukazovať spotrebu 22 l/100 km – opäť odťah. Tentoraz sa menil hlavný brzdový valec, posilňovač a brzdová kvapalina. Auto opäť išlo – asi 3 dni. Potom sa po 3 km znova zablokovalo predné pravé koleso. Po telefonáte so servisom som odpojil podtlakovú hadičku – koleso sa odbrzdilo, ale brzdenie bolo mizerné.
V servise následne menili ventil na podtlak, nejakú čiernu skrinku (ovládanie elektromagnetických ventilov), kontrolovalo sa tandemové čerpadlo – vraj všetko v poriadku. No po 3 hodinách jazdy sa to opäť stalo. Odpojenie podtlaku už nepomohlo. Mechanik prišiel, uvoľnil holender na ABS – tlak sa uvoľnil, koleso sa odbrzdilo. Verdikt: vraj vadné ABS.
ABS sa vymenilo, systém sa odvzdušnil, fungovalo to… 2 dni. A znova – predné pravé koleso sa samo zabrzdilo. Mechanici mi povedali, že už niet čo meniť a že to mám rovno poslať do šrotu.
Skutočne už neviem, čo ďalej. Vystriedalo sa na tom viacero mechanikov, všetci len krčia plecami, keď vidia, čo už bolo vymenené. Som vďačný za každú radu – už som z toho úplne zúfalý.
-
kirams
No vidis. Niekde bola chyba a koleso bolo pribrzdene. Rozzeravilo sa az ako dosledok. Nie naopak!!!!!
Cize poprosim citat s potozumenim. Dakujem.
-
mhlavaty
- opravy & diag
A háda sa niekto ? Z každého hovna treba robiť tančeky ?
Ak si schopný napísať - Fakt? Plne funkcna brzda zacala svietit?
Spýtaj sa majiteľa.Prečo do psej matere nevedel že mu to pribrzduje,prečo vôbec hnal auto ak pribrzďovalo.
To je asi trochu inak.Majiteľ si vyzdvihne auto zo servisu "u debilov" a ide.Veď to práve robili.
A zastavuje keď vidí dym.A ty máš obavu že neviem rozlíšiť príčinu a dôsledok.Pokojne sa ešte k tomu vráť,je to nesmierne dôležité tu preberať všetky chujoviny sveta.
Ak si schopný napísať - Fakt? Plne funkcna brzda zacala svietit?
Spýtaj sa majiteľa.Prečo do psej matere nevedel že mu to pribrzduje,prečo vôbec hnal auto ak pribrzďovalo.
To je asi trochu inak.Majiteľ si vyzdvihne auto zo servisu "u debilov" a ide.Veď to práve robili.
A zastavuje keď vidí dym.A ty máš obavu že neviem rozlíšiť príčinu a dôsledok.Pokojne sa ešte k tomu vráť,je to nesmierne dôležité tu preberať všetky chujoviny sveta.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Potvrdzujem.
Mne vzadu, medzi kolesami normalne vyskocil plameň.
Zakon schvalnosti, vodou, ktoru som mal , nie a nie trafit, hasičsky som mal v kybli / v druhom aute/a nebyt neznameho kolegu z NA, zhorim ako fakla...
Podobny problem som mal na 405 TD, normalne sa zahryzol valček, alebo co to bolo, neskutocny smrad, dym.
Ked kotuc vychladol, bolo vidiet, ze je popraskany, sposob opravy si uz nepamatam, viem len, ze sa pokusali valcek rozhybat, nakoniec isiel novy, teda, oba.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Preto ja pri každej výmene platničiek vyberám,vyčistím a znovu zložím strmeň.V podstate to vždy ide okamžite na STK a zaujímavé že je vždy ok.Chyba brzdy je vždy chyba mechanika,ten je najväčší škodca v revíri
-
kirams
Ved to cely cas pisem.
Zeravy koruc je vzdy dosledok!!!!!
Zeravy koruc je vzdy dosledok!!!!!
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: AdsBot [Google] a 1 neregistrovaný