VW passat b8 chyba P205B 00[96]
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
VW passat b8 chyba P205B 00[96]
Ahojte,
Nedávno mi vybehla počas státia na semaforoch porucha Adblue a vypísalo dojazd 1000 km...hladal som na forach, že čo s tým a väčšine sa to ževraj opravilo samo po odjazdení nejakých 500-600 k, že tá hlaška zmizla a auto im funguje dalej bezproblémov..
Len ja som prešiel už 550 km a do "konca" mojich jázd zostáva ako mi ohlási hláška pri každom naštartovaní 450 km..
Podľa diagnostiky mi vypísalo:
22589-obvod snímače teploty palivové nádrže
P205B 00 /096/-rozsah výkon..
Stretol sa s tým niekto už?ak ano napiš prosím ťa, ako sa to podarilo odstrániť..
Jeden chalan dokonca vymenil všetky komponenty adblue a hláška nezmizla..že nejakým ODISom to dokázal odstrániť..
ĎAlší, že to rozobral a zložil a fungovalo to...
Dík vopred za radu..
Nedávno mi vybehla počas státia na semaforoch porucha Adblue a vypísalo dojazd 1000 km...hladal som na forach, že čo s tým a väčšine sa to ževraj opravilo samo po odjazdení nejakých 500-600 k, že tá hlaška zmizla a auto im funguje dalej bezproblémov..
Len ja som prešiel už 550 km a do "konca" mojich jázd zostáva ako mi ohlási hláška pri každom naštartovaní 450 km..
Podľa diagnostiky mi vypísalo:
22589-obvod snímače teploty palivové nádrže
P205B 00 /096/-rozsah výkon..
Stretol sa s tým niekto už?ak ano napiš prosím ťa, ako sa to podarilo odstrániť..
Jeden chalan dokonca vymenil všetky komponenty adblue a hláška nezmizla..že nejakým ODISom to dokázal odstrániť..
ĎAlší, že to rozobral a zložil a fungovalo to...
Dík vopred za radu..
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Re: VW passat b8 chyba P205B 00[96]
no 90 percnet zavad ad blue je sposobene doplnanim.netreba odrbavat tankovanie ad blue.pise to aj v knihe od auta.
autorizak nech to prezru a zresetuju.maju s tym bohate skusenosti
autorizak nech to prezru a zresetuju.maju s tym bohate skusenosti
-
Seven ja tankujem Adblue vždy plnu na OMV..naposledy som doplňal v apríly..
nádrž nepreplňujem-tankujem len po docvaknutie..
chybu napísalo po odjazdení minimálne 4000 km...čiže muselo z toho už aj dosť ubudnúť..
Ako nemám problém kúpiť na alegre používanú kompletnú nádrž,len nechcem to tak že to vymením a chyba bude "pokračovať"..
Cez VCDS sa to vymazať nedá..
nádrž nepreplňujem-tankujem len po docvaknutie..
chybu napísalo po odjazdení minimálne 4000 km...čiže muselo z toho už aj dosť ubudnúť..
Ako nemám problém kúpiť na alegre používanú kompletnú nádrž,len nechcem to tak že to vymením a chyba bude "pokračovať"..
Cez VCDS sa to vymazať nedá..
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Samozrejme že sa nedá vymazať,pretože ten stav pretrváva,problém je trvale prítomný.Kúpa druhého z jazdenky je úplne zbytočný výdaj.Systém močoviny je natoľko obsiahla záležitosť že nemá cenu sa ani len baviť o celej záležitosti.Chce to presne zistiť problém a cielene ho riešiť na daný problém.Že je ľudí ktorý systém poznajú a ovládajú dokonale, mi je jasné.Ale sú a treba tam začať,ak sa nemá začať platenie za nevyriešenie.Autorizáku v danej veci nedávam veľkú šancu,pretože tento druh pátrania potrebuje dobre ovládať spôsoby diagnostiky ktoré oni nemajú v "programe".Hladať,pídiť,merať,je časove náročná vec ktorá by viedla k náprave,ale pri ich časovke to nepripadá do úvahy.Oni max dajú požiadavku do on line,ak z toho v prijateľnom čase niet výsledok ktorý poruchu odstráni...je finito.Vec neporiešená,platiť sa platí aj to a teda statočne.Riešenie...diagnostik/elektrikár lebo tu sa bude merať a merať,premýšlať a merať.Je to beťár systém,kto ho má,a nedal si námahu zistiť čo musí a čo nesmie,skôr neskôr do problému vletí.A tu teda platí na 100% že - zlý prvý krok,a už aj všetky nasledovné budú zlé.
-
Ešte som včera dohladal na nete, že to môže byť aj softwarový problém, že reálne systému nič nie je-teda žiadna porucha, iba zblbne soft..
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
To je prvé čo sa zistuje,či to má posledný možný soft,potom či nie je vydané TPI a a až potom sa reálne hladá chyba.Aj z takého dôvodu sa ide do on line a Geko,prekutre sa všetko a urobia procedúry o ktoré si systém povie.
-
si tu na fore uz roky a ty nevies odsledovat ci to niekde neunika?
prever to kolko toho v tej nadrzke je.ak je malo hladas unik.ak nieje unik,preverit ci ultrazvukovy senzor nerobi problemy.a postupne ides dalej az k dpf.
schema ad blue.
je to len nadrzka v nej je kvapalina ktora sa musi dostat k dpf.
ak to nedas servis.
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Rozmyslam, co ma dpf spolocne s adblue.
-
k comu si rozmyslanim dosiel
-
To bola otazka? Nevidim otaznik.
Ak ano, tak len k tomu ze o spominanej technike moc nevies.
Ak ano, tak len k tomu ze o spominanej technike moc nevies.
-
no asi nevies ty lebo taku somarinu --Rozmyslam, co ma dpf spolocne s adblue--by ten kto to pozna nenapise
myli ta to pismeno --K-- nevies odhadnut polohu na vyfuku co som tym myslel
ty ze sa vyznas v autach?mozno tak na ulici vies identifikovat ze toto je fabia.
podalsie treba zadavatelovi temy ---aspon--- nieco poradit.1--ako skontrolovat alebo 2---opravit problem v domacich podmienkach.
ako si poradil?nijako
ty ze sa vyznas v autach?mozno tak na ulici vies identifikovat ze toto je fabia.
podalsie treba zadavatelovi temy ---aspon--- nieco poradit.1--ako skontrolovat alebo 2---opravit problem v domacich podmienkach.
ako si poradil?nijako
-
Seven ano som tu už roky a prepokladám, že nie som slepý..lebo asi by som v garáži videl cca 12 litrovú mláku niečoho vytečeného..a ako by to prosím ťa mohlo tiecť? to ako z ničoho nič by si to začalo vytekať..
Na B8 je tá nádrž sakra dobre ukrytá a nie je možné ju zachytiť ničím..aj keby auto nemalo kolesá tak tá nádrž sa nedotýka zeme...
o.k. takže mám navštíviť značkový servis či poradíte niekoho, kto by vedel prehrať ten soft ak to bude v tom?
Na B8 je tá nádrž sakra dobre ukrytá a nie je možné ju zachytiť ničím..aj keby auto nemalo kolesá tak tá nádrž sa nedotýka zeme...
o.k. takže mám navštíviť značkový servis či poradíte niekoho, kto by vedel prehrať ten soft ak to bude v tom?
-
Stale si mimo, ale nevadi, vsetci ta tu beru ako mentalne retardovaneho.seven549 napísal: ↑17.06.2025 08:21 no asi nevies ty lebo taku somarinu --Rozmyslam, co ma dpf spolocne s adblue--by ten kto to pozna nenapise
ako si poradil?nijako
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
kto pozerá "Naša garaž" ,tak sa tam dozvie čo má Adblue spoločné s DPF .
treba kuknúť komenty ako to skladník z Tesca vysvetluje.
@nasagaraz
pred 3 dňami
Takže keď znížim emisie s adblue tak DPF nemusí zachytávať toľko častíc = pomáha dpf
-
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných