VW Passat B8 , 2.0 bitdi - trhanie auta pri zohriatom motore

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

petermrkva
Dátum registrácie: 21.09.2015 11:15
Zdieľať na Facebook

Re: VW Passat B8 , 2.0 bitdi - trhanie auta pri zohriatom motore

Príspevok od používateľa petermrkva »

Ja mam automat 2.0 bitdi auto neukazuje ziadnu zavadu jedine co sa mi podarilo ze som mu daval plny plyn aj cez trhanie zacalo blikat zhavenie a vyhodilo chybu
P008800 tlak rozdelovace paliva systemu prilis vysoky.Auto bud trha alebo zdochne motor za jazdy.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

tu je v prvych odpovediach napisane co vsetko treba preverit.ak to nedas doma tak servis.
petermrkva
Zdieľať na Facebook

Auto uz bolo v 4 servisoch na chybu nikto neprisiel .Problem je ze auto trha a potom to dalsich 500 km neurobi.Vymene 4 vstreky 4 zhavice a vsetko na rampe .Uz ostava egr a cerpadlo alebo este neviem co.Ak mas nejaky napad co vymenit budem len rad .dakujem
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Take" trhnutie" pri pridavani plynu mam na hdi odjakziva.
Podla mna to robi rj.
Ale, nepada do nudzaku.
Podla mna, mas nieco s turbom,
volakedy mi takto podobne padalo 2,2 hdi, nevedeli na to v servise prist, nakoniec bol problem v turbe, ale co konkretne, nepamatam.
HHTWin
Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa HHTWin »

Pokial je rj motora oznaceny problem ako vysoky tlak na rampe tak za tym nieco bude, egr ani turbo nedosiahne to aby rj odstavila motor, to je ochrana. Egr ani turbo nema vplyv na regulaciu tlaku v rampe (v zmysle, ze rj takto zareaguje) na palivovy system, ak je oznacena tato chyba mali by k nej byt pripojene aj podmienky na vznik zapisu tejto chyby, nieco ako p9zadovany a skutocny tlak.ledy doslo k obmedzeniu paliva alebo az.k jeho odstaveniu teda k uvolneniu tlaku na rampe a mal by k systemu nasledovat nejaky test, vysokotlake cerpadlo je mechanicka suciastka pohanana od rozvodu motora tlak robi ale co to maju ma starosti to su regulatory toho tlaku. Nech sa vyjadri niekto od vw ja osobne ho nepoznam.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

petermrkva napísal: 01.10.2024 17:43 .Ak mas nejaky napad co vymenit budem len rad .dakujem
to co tu v teme napisane ako to preverit vyzaduje znalosti o aute a naradi.

moja rada. sprav to tak ako aj vsetci co nemaju radi starosti z autom.

pokial to nevie opravit ---- ziaden servis --- predaj to a kup ine auto.nahanat dobreho mechanika je na dlho.inu moznost nemas ak to nevedia v servisoch dat dokopy.

budes sa s tym len trapit a minat peniaze po servisoch.

ak boli menene vstreky to uz je aj tak auto co ma svoj zivot za sebou.su tam kilometre.udrzba bola slaba.kazdy komu padnu vstreky je to hlavne zanedbanou alebo zlou udrzbou.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Vstreky padli po 150.000 km aj na 3.0 D BMW X5 a to malo starostlivost ako VIP pacient..
Po ich vymene, malo vyse 400.000 km, ked som ho stratil z dohľadu.

Vymena vstrekov nic neznamena v zivote motora .
petermrkva
Zdieľať na Facebook

No tak slaba udrzba urcite nebola.Olej menim kazdych 15000 km.V prevodovke kazdych 60000km.To iste aj vo 4 kolke.palivovy filter kazdych 30 000km.Panorama servis kazdych 60000km.brzdovka menena pri vymene kotucov .brzdy sportove brembo.Auto vzdy dostalo co treba.A ja ked nieco menim tak naozaj menim.rozvody vymenene pri 120 000 . Auto ma 180000 ale zeby som daval slaby servis neviem no
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

skus to sam.lebo ako pisem ak to nevie servis tak jedine sam.mozno ti to pojde.

moj brat o autach nevedel nic.absolutne ani tuk max tak olej vymenit aj to pod dohladom.proste drevarsky inzinier.

naucil som ho vsetko co viem a je z neho teraz fakt borec samostatny mechanik.z diagnostikou mu to ide akoby sa s tym narodil.bez problemu v garazi na kolene si dal rozvody na audine cez vikend.dal som mu svoj online kabel na audi vsetko vycital na serveri ako na to po zmontovani preklepol diagnostikou a auto mu fici bez problemu.

pritom sa zivi uplne inou pracou ako su stroje auta.teraz si kupil na vw online kabel

v juni kupil dodavku VW T6 a chcel vediet ci to ma po splneni svojej ulohy vyhodit alebo si nechat.vycital navod ako si preklepnut vsetko aj dpf adblue a vsetke somariny co tie novsie dizle maju.
petrszabo22
Dátum registrácie: 08.01.2024 14:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa petrszabo22 »

Páni, podarilo sa niekomu zistiť prícinu toho trhania?
Tiež mám B8 2.0 bitdi a trhne alebo cukne aj pri nižších otáčkach bez úplného zošlapnutia plynového pedálu..zároveň niekedy pri rozjazde (ale aj za plynulej jazdy) auto zdochne...
Pri plyn plyn rovnako po niekoľkých trhnutiach hodí do núdzového režimu..
Bolo podozrenie aj na snímač otácok motora, bol aj menený a nastavený. Týždeň auto fungovalo ako má a potom sa to opäť vrátilo
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

rok vyroby najazdene km a otazka mas to auto od nova?
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Na vzdialenosť od signálneho kolesa
petrszabo22
Dátum registrácie: 08.01.2024 14:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa petrszabo22 »

Rok vyroby 2015, najazdene cca 210.000 ale zacalo to robit pri 190tis a asi tak 3-4tis po tom co sme ho zial kupili ale to zdochynanie az teraz ku koncu...to nastavenie snimaca netusim ako sa robi, robili to v jednej dielni...
Skusali sme aj palivovy regulator, aj snimac...aj sme logovali rozne hodnoty ale neprisli sme na nic zmyselne...preto sa pytam, ci niekto z tych co maju/mali podobny problem, ci sa podarilo nieco zistit
uwa0940357797
Dátum registrácie: 10.11.2023 17:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa uwa0940357797 »

Zdravím, ja som vlastne založil túto tému..po dlhom dlhom čase sa mi podarilo zistiť príčinu..Príčinou bol snímač kľuky, jeho nevýhodou je, že radiaca jednotka nemusí prísť na jeho nefunkčnosť ak je chyba sporadicka.
Vymenil som len za Originál snímač a autíčko nabehalo 10 000km a bez jedného trhnutia tak dúfam ze vám to pomohlo a Prajem veľa šťastných Km.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Môže sa hodiť iným pochvala za podelenie sa o výsledok :)

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných