VW Passat b7 , 2.0 TDi Cr , 103 kw CFFB - točí ale nenaštartuje....

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

digsat
Dátum registrácie: 15.07.2006 11:03
Zdieľať na Facebook

VW Passat b7 , 2.0 TDi Cr , 103 kw CFFB - točí ale nenaštartuje....

Príspevok od používateľa digsat »

Zdravím všetkých....pri bežnej jazde motor zrazu "zdochol". Tak som zastal na kraji a o chvílu skúsil naštartovať. Motor točí ale ani náznak štartovania. Auto je 2011r. má 165t. km, originál rozvody....Na ulici servisák spravil diagnostiku ale na nič neprišiel...Vyzerá to na preskočenie rozvodov. Pri štartovaní sa zdá že motor točí príliž lahko, bez kompresie. Mohli rozvody preskočiť bez velkej škody na motore ? Môže to byť aj niečo iné ? Ďakujem za názory...
milok
Dátum registrácie: 20.04.2012 22:44
Zdieľať na Facebook

Re: Passat B7 2.0 TDi Cr 103 kw CFFB točí ale nenaštartuje....

Príspevok od používateľa milok »

Ahoj,

mne sa stala takmer identicka vec, sice na B6 CBAB, ale priznaky tie iste. Zrazu motor zdochol, nastastie nie na dialnici, ale len pri vyjazde spred bytovky :). A tiez som mal pocit, ze motor toci prilis lahko. Nakoniec to bol EGR ventil, uz si presne nepamatam co s nim bolo, ale zrejme neslo dost vzduchu do valcov (myslim, si). Diagnostika inac nehlasila ziadnu chybu.

Neviem ako na CFFB, ale na CBAB som rozvodovy remen skontroloval poodchylenim krytu rozvodov a to mi stacilo, ze remen roztrhnuty nebol :).
Passat 3C Variant, 3/2009, 2.0 TDI 103 kW CBAB, DSG
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Smoly viac než dosť."Stretnutý" motor pri štarte má charakteristický bezkompresný zvuk,točí rýchlo kedže nemá odpor.Plus ešte diagnostik úplne k ničomu,v diagnostike má pritom výslovný parameter ktorý hovorí či kluka a vačka spolupracuje korektne,čo sa poruchou rozvodov samozrejme poruší.
Rozvody tohoto typu motora ak preskočí rozvod znamená škody na tisícky až tak,že ozaj málokto (blízo nuly) nechá opravovať pôvodný motor ale pokúsi sa kúpiť celý motor.

Spomenutý CBAB ...stav v danom prípade nemohol byť spôsobený EGR kom.Z príncípu nemožné.Dokonca ani zhášacou klapkou,sú nad sebou.Z jednoduchého dôvodu,obe veci majú v sebe kontrolu uhla natočenia,malinký čip sleduje pohyb klapky (osky) a nesúlad rozsvecuje MIL,kontrolku.RJ má absolutnú kontrolu nad pozíciami jedného aj druhého.Ak aj mechanik niečo podobné zahlásil,no...dobre,dal si zaplatiť.Ale je to nezmysel.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

V prvom rade si clovek povie, co to za srot, ked preskocia povodne rozvody, v druhom si vsimne ze je to rocnik 2011. Kedze je rok 2025, rozvody maju 14 rokov. Mozem vediet dovod, preco tie rozvody neboli uz davno vymenene?
digsat
Dátum registrácie: 15.07.2006 11:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa digsat »

Výrobca neurčuje čas výmeny rozv. remeňa, ale limit 210t. km....Auto je u mňa 8 r. a pravidelne som ho kontroloval pod krytom vizuálne aj našponovanie....vyzeral OK tak ako aj teraz. Auto jazdilo bez problémov, žiadne zvuky z motora tak som to nechal bez výmeny.Navyše viacerí sa po výmene sťažovali na problémy s rozvodmi. Motor zastal keď vôbec nebol zaťažený pri jazde na sídlisku....
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Táto generácia motorov,ale hlavne tá ďalšia (z IC v saní) vie prekvapiťaj pod 100 tis a 4-5 ročné.A rozvody sú obeť,nie príčina.Dôvod nezmyslu pozná len výrobca,ale z nástupo vačkovíc vo forme - trubka a na nej lisované vajíčka je vec ktorá si povie že stačilo a z bankomatu vyberať mnoho dní aby vydalo na platbu.Viac vecí si nahráva (aby sa stalo) jeden je že motor jazdí na nízky tlak oleja (sú dva) a druhýž je že sa v oleji nachádza príliš paliva z problémových regenerácií ktoré sa neriešia.Majiteľ ani netuší aké zmije sú v tom motore,a ak je typ čo pri prvom náznaku nerieši a čaká kým to bude jasnejšie a bude sa dať určiť ...nábeh na prúser je daný.Stav diagnostických schopností po servisoch je aký je,a chudák majiteľ je pred ťažko riešitelným problémom.Oco mu na to napíše že si také netreba kupovať.Ok,ale tie pipenky čo nevedia uvariť čaj (ale dobre a hodne fajčia) by ostali na ocot ? A autá do frasa sú pekné

digsat...pre budúcnosť, ja čo som rozvodov videl mna tisíce,neviem po nájazde 10-20 tis km určiť zo 100% presnostou či majú rozvody deň pred smrtou.Od určitého času a km je vizuál úplne nanič.Menil som rozvody mnohokrát po zbehnutí limitu v stave že boli ako od včera.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

mhlavaty napísal: 20.04.2025 11:40 Oco mu na to napíše že si také netreba kupovať.Ok,ale tie pipenky čo nevedia uvariť čaj (ale dobre a hodne fajčia) by ostali na ocot ? A autá do frasa sú pekné
Samozrejme že to napíšem - veď vy nás učíte, že problémom treba predchádzať. A tie pipenky sú predurčené na to aby vymreli po praslici. Príroda sa voči človeku začala brániť a robí to velmi dobre. :300f:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
kirams
Zdieľať na Facebook

Nedavno, teda vcera, tu pisal niekto ze sa treba drzat toho, co odporuca vyrobca. A bum, sme doma. Vyrobcove odorucania su k nicomu.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Nie sme doma.Odporúčania plnia mnoho účelov.Ak sa naráža na to že niečo nemá limit alebo odporúčanie,tak je na samotnom gazdovi aby si ho vytvoril.Výrobca nikde neodporučil 14 rokov ignorovať výmenu.Ak o odporúčaní nestarať sa o dobu vieš,pokojne na to usmerni,to by bolo napadnuteľné a vyhrateľné.Iste,dá sa vyčítať mnoho vecí,doba je taká že ...staraj sa o svoje,zisti,urob zaplať.Zhruba platí aj o zdraví,celý svet prdí na to či sa staráš o seba alebo nie,je to tvoj záujem,teda má a musí byť..Stará sa o to,aby na tebe zarobil
Všetko,úplne všetko čo sa kde vyskytne by malo prejsť aj softvérom uživateľa.Ten si musí prehodnotiť či je súhlasný s čímkoľvek,a teda ako s tým naloží.Ja napr automaticky vyhadzujem blokácie z 220 V zásuviek,odtrhávam spojenie víčka s PET fľašou,zato kopec iných do bodky dodržím.to rozhodnutie,čo ignorovať alebo precízne dodržať je produkt schvalovacieho konania mojej hlavy.Ak sa v niečom zmýlim,následky ponesiem
kirams
Zdieľať na Facebook

No vidis. Ale v teme o rucnej brzde peugeotu si hovoril uplne nieco ine.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Ako olej aj rozvody majú odporúčaný interval viazaný na km aj čas.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
kirams
Zdieľať na Facebook

U VW nie. A ludia sa toho drzia….
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Ja mám šťastie že náš mechaik za desaťročia vie čo kedy a prečo.
Sám by som ťažko hľadal "pravdivé" údaje. A to občas nie sú ani tie výrobcov.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
cicmanec942
Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

kirams napísal: 20.04.2025 14:12No vidis. Ale v teme o rucnej brzde peugeotu si hovoril uplne nieco ine.
On si pokojne bude odporovať tak ako oco - ako sa mu to práve hodí. S tým rozdielom, že tento to použije tak ako sa mu hodí, aby zhovadil druhého a ukázal aký je on múdry... :::
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

Tam ale poukazoval skôr nato aby sa niekdo nejako nepekne neokašlal…
Aspoň tak to vidím ja…
Honda Accord Tourer 2.4 i-VTEC

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných