VW Passat b6 - cúvacie svetlo

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

passat999
Príspevky: 27
Dátum registrácie: 05.10.2016 18:40
Zdieľať na Facebook

VW Passat b6 - cúvacie svetlo

Príspevok od používateľa passat999 »

nazdar, moj problem je, ze na mojom passate b6 svieti slabo cuvacie svetlo, ziarovka svieti normalne ale proste mne to pride velmi slabe ked casto chodim vecer a ked chcem cuvat tak vidim dozadu velmi slabo a cuvaciu kameru nemam a na senzory sa nerad spolieham.
tak sa chcem spytat da sa kupit neaka ziarovka co dava aspon dvakrat tolko svetla, neviem ci take robi osram asi nie. ?
alebo ma napadlo, ze keby som vybral ten konektor a dal tam inu ziarovku ineho typu ale s tym istym odberom tak by to slo ?
dakujem za kazdu radu
wilz
Príspevky: 3690
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Niektoré autá majú cúvacie svetlá od výroby slabé, nepíšeš či to tak bolo vždy alebo len teraz.
Všeobecne je dobré, aby tá plocha za žiarovkou dobre odrážala svetlo, niekedy pomôže tam nalepiť vyhladený staniol, ale nie je to trvalé riešenie, povrch hliníka postupne zošedne.
Žiarovku trocha silnejšiu môžeš dať, ale s citom, výkonnejšia žiarovka aj viacej hreje, aby neprepálila ten priesvitný plast spiatočkového svetla.
Keď použiješ iný konektor, bolo by vhodné všetky nové spoje pájkovať.
m...
Príspevky: 252
Dátum registrácie: 25.05.2009 08:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa m... »

chyba od vyroby. co ich k tomu viedlo dat len jedno spiatockove svetlo :41c2:
tam by pomohla asi vykonnejsia led ziarovka. len aby sa tam zmestila hrubkou. a zas aby to neoslnovalo ostatnych vodicov...
wilz
Príspevky: 3690
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Veď dá sa aj domontovať niekde dozadu (s citom) ešte jedno paralelné svetlo, za socializmu sme takéto dorábali na autá bežne.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Presne tak na žigula nebol problém, na lavo sa šupla červená hmlovka a napravo to isté v bielom ako cúvačka. Lenže tam bolo pod nárazníkom miesto ešte na dalšie dva . Na Passata neviem žiarovky v cúvačke bývajú klasika 21w tam toho človek s nejakou LED žiarovkou v pôvodnom svetle asi moc nenašpekuluje lebo také žiarovky ako náhrady sa vyrábajú skorej že svietia nie moc silnejšie ako pôvodná klasická vláknová alebo potom že je problém to tam narvať a nezmestí sa to rozmerovo .A mám pocit že ten Pasasat má LEDkové svetlá či to je len taký dizajn a je tam žiarovka a nejaké optické šidítko aby to robilo ten vzhľad?
A ak aj áno nemusí to mať vhodný tvar toho vyžarovaného svetelného paprsku čo bude zas na škodu ak to bude svietiť moc bodovo alebo moc rozptylne. Bude to chcieť asi laborovať .Skorej by som kúpil nejaké ploché led svetlo tvaru ako sú dorábané DLRkové ale aby svietilo tak nejak reflektorovo a šupnúť ho pod nárazník aby moc nebolo na očiach . To orogo svetlo svieti ako spatočka len to čo je na pravo za spolujazdcom a na lavo je hmlovka ? Aešte ma napadlo kúpiť LED reflektor na bicykel taký čo má v sebe len parabolu a LEDku a je robený na externé napájanie z akupacku a ten tam skúsiť do toho svetla dajako dopasovať len by bolo asi treba vyrezať zvnútra do plasu väčšiu dieru aby sa to tam zmestilo .alebo ozaj kúpiť len LED čip nejaký 3-5W prilepiť na kus chladiča a to tam prirobiť dnuka do tej pôvodnej paraboly namiesto žiarovky . Osobne mám na bicykli takéto dve a svieti to jak sprosté .http://www.ebay.com/itm/162429778362?_t ... EBIDX%3AIT
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: VW Passat b6 - cĂşvacie svetlo

Príspevok od používateľa seven549 »

passat999 napísal:cuvaciu kameru nemam a na senzory sa nerad spolieham.
tak sa chcem spytat da sa kupit neaka ziarovka co dava aspon dvakrat tolko svetla
treba zlupat tie cierne folie.
senzory a kamera su len pomocky.nato sa nikto nespolieha.silnejsia ziarovka ti nepomoze.je to len male cuvacie svetlo.lepsie ako nic.
kikino188
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 06.08.2009 19:20
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kikino188 »

Ja som na mojom Passate riesil to iste. Tak som hladal a dal som tam led ziarovku s cockou ktora svieti dopredu ale takisto aj po stranach. Taketo nieco len si uz nespominam kolko lumenov ma ta moja: https://www.auto-doplnky.com/diodove-za ... -ks-p39164 . Stale to nieje top ale svieti to ovela ovela lepsie ako klasicka ziarovka kedze premieta to svetlo priamo cez tu zvecsovaciu cocku.
wilz
Príspevky: 3690
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Videl som teraz na aute čo stálo vedľa mňa také ploché trojledkové oválne svetlá, vyzeralo to ako nalepené na karosérii. Dve také nalepené vzadu mi prídu ako vhodný doplnok slabého cúvacieho svetla.
truck123
Príspevky: 303
Dátum registrácie: 07.06.2016 09:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa truck123 »

proste ked cuvas, zapni 4smerovky a garantujem, ze budes vydiet podstatne lepsie..
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 40 neregistrovaných