Vw Passat b6 2.0tdi 125kw problem DSG

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

jozefantt
Príspevky: 26
Dátum registrácie: 11.11.2011 16:56
Zdieľať na Facebook

Vw Passat b6 2.0tdi 125kw problem DSG

Príspevok od používateľa jozefantt »

Zdravím.
Mám taký problém že pri radení rýchlosti 1-2-3 je cítiť ako preradzuje rýchlosť. A pri podradzo vani z 3-2 ako keby cukne autom. Mne sa ti nezdá byť normálne. Napr. Ked auto vytocim z miesta tak skoro nieje ani citit ze radi. Aj pri prudkom zabrzdení necukne. ľudía čo to skúšali vraveli že je to OK. Že prevodovka ide OK. Že najskôr to bude nejaký silenetblok. Mechanik pri výmene oleja kontroloval silentbloky A že vraj sú OK. Diagnostika neukazuje nič. Nestretli ste sa niekto stým. Alebo niečím podobným? :b:
lorak777
Príspevky: 1617
Dátum registrácie: 21.03.2015 10:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lorak777 »

pri podobnych problemoch je vhodne napisat aj rok vyroby, km, co sa robilo s motorom a AP....
jozefantt
Príspevky: 26
Dátum registrácie: 11.11.2011 16:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jozefantt »

Je to 2/2008 kód motora BMR. Najazdených 275000km. Zotrvačník pravdepodobne meneny lebo nehrkoce. Vstrekovače vymenené na zvolavacke. Napr. AK keď dám dám do D. Tak trvá take 2sek. Kým motor zaberie.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Pokiaľ niekto chce riešiť DSG s podobným problémom tak má šancu dostať jedinú radu.Nutne musí skončiť u človeka ktorý má dobré znalosti z diagnostikou prevodovky.Tá prevodovka je natrieskaná pohybom ktorý musí byť zladený.Každý prevodový stupeň radí tlak oleja,pohyb je kontrolovaný a vyhodnocovaný a musí byť v súlade z prácou spojok a teda stroj musí radiť,obslúžiť všetko to,čo inak robí vodič a do toho treba zahrnúť aj ovládanie motora a súlad otáčok.Na to všetko sú pracovné algoritmy a určené časi,to musí vedieť obsluha diagnostiky vyhodnocovať a testovať.A asi netreba písať že aj nesprávna práca čohokoľvek na motore sa vie premietnuť do spolupráce.Tu už nepomôže ani to že diagnostiku má možno deväť z desiatich v garáži,tu je prdlajs platné,tu je to len o obsluhe,lebo každý jeden verdikt obsluhy sa bude premietať do toho,aké budú Vianoce.Takže toto rozhodne nie je pre diagnostiku typu ...neukazuje nič.Je to práve naopak,ona ukazuje úplne všetko a vždy aj vtedy,ak niet jediné chybové hlásenie.Niet toho fóra čo poradí iné než diagnostika čo to ovláda.Smutnejšie je že ich počet odhadujem niekde medzi 3-5 pre celú SVK takže tieto (povedzme horšie) prípady končia výmenami mechatroniky ako celku,alebo výmenou spojok.Ak výmena jedného nepomôže,pokračuje výmenou druhého.Ten zbytok je obyčajná prevodovka z mnohými stupňami,teda vlastne prevodovky dve.Táto celkom pekne vydržala,pri tých km a pri tom výkone už mnohé obyčajné prevodovky nie sú plne OK
Majiteľ môže urobiť len jediné,starať sa o olej a výmeny.Vo všetkom kde náplň je.Čo ovšem majiteľia nerobia,kedže počúvajú v autorizovaným servisoch ako to nie je nutné.
jozefantt
Príspevky: 26
Dátum registrácie: 11.11.2011 16:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jozefantt »

Môžeš mi odporúčať niejakych čo sa zaoberáju DSG prevod.aby mi ju skontroloval ako treba.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Viem iba sprostredkovane od zákazníkov že niekto bol tu a niekto tam a ich peripetie a skúsenosti až sa niekto takpovediac naserie a ide si to dať urobiuť do maďarska či čiech (čo sa netýka iba tohoto)ale nikdy ma táto vec neinteresovala než aby som mal záujem si čokoľvek a kohokoľvek fixovať,kedže sám to nepotrebujem.Diagnostiku DSG poznám myslím celkom solidne ale nechcem ju prevádzkovať kedže moja parketa sú motory a jedine starým klientom urobím aj prevody.Diagnostika motora a prevodovky je previazaná,takže je nutné ju poznať tiež.Z toho potom pramení tá hra na slepú babu a výmeny hlúpostí.Zrejme by to bolo velmi lukratívne,ale ja mám svoju parketu.Ale odporúčal som zopár krát v živote niekoho z velmi zlým výsledkom a prišla odozva...preboha za akým ko..m ste ma to poslali...toto a takto mi tlačil,ešte to ani nevidel.Ja sa k týmto veciam už radšej nevyjadrujem
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 32 neregistrovaných