VW Passat b5 - sporadicke chvenie volantom

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

wlodzik25
Príspevky: 47
Dátum registrácie: 09.06.2009 20:35
Zdieľať na Facebook

VW Passat b5 - sporadicke chvenie volantom

Príspevok od používateľa wlodzik25 »

zdravim pani, mam taky problem na pasate b5 97rv. 1.9tdi 81kw niekedy pri jazde okolo 100km/h niekedy aj pri nesej rychlosti mi sporadicky zacne chviet volant stalo sa mi to prvi krat pret tyznom na dialnici ked to zacalo chvet spomalil som a chvvelo to dost aj pri niskej rychlosti asi 5 km pozrel som zastal som pozrel ci nemam defekt alebo bublinu na kolese ale po cca 5 km to same prestalo odvteby som najaznil cca 200km bez problemou aj pri vyssej rychlosti mmyslel som ze teda sa mi len nieco dostalo do kolesa a nevsimol som si to a teraz po tyzni sa to zopakovalo zase na dialnicci ale robi mi to len na nejaky cas niiekedy len na par sekund niekedy dlchsie potom to vzdy prestane a ked to prestane aj 20/ 30km nic aj ked prudsie otocim volantom ok potom po urcitom case zase chcem povedat ze mam komplet novu napravu inak dost je komplikovana vela capou a menil som ju pred rokom a pol roka nove gumi pojdem stym kde mi to robili len sa chcem opytat ci nemate nejakeho typa lebo keby sa daco uvolnilo asi by to len tak sporadicke nebolo di ky za odpovede
mcbill
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 07.09.2008 20:40
Zdieľať na Facebook

sporadické chvenie volantu

Príspevok od používateľa mcbill »

Ahoj, mne sa stalo niečo podobné a pri odstavení vozidla som si všimol, že jedno koleso je podozrivo teplé.Mechanik rozobral a zistil,že brzdový valček "sa sporadicky nevracia" do východzej polohy a pribrzďuje koleso, to vedie k chveniu volantu ktoré po prebrzdení prestane....valček po vybratí mal hrdzavý lem kde to drhlo..odporúčam brzd.valčeky vymeniť v strmeňoch...nič nepokazíš a nie je to taká drahá prevencia aby si to vylúčil.
arnie191219
Príspevky: 129
Dátum registrácie: 23.11.2010 18:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa arnie191219 »

Moze to robit aj nekvalitna cesta.potom ak prides na dobry asfalt,tak to prestane.mne to tak robilo.ale samozrejme moze byt chyba aj v aute.
edd
Príspevky: 489
Dátum registrácie: 10.04.2009 09:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa edd »

Tiež som mal podobný problém. Mám bezkontaktný teplomer a na dobrom kolese bola teplota okolo 50C a na druhom cca 85+-. Po repase valčekov všetko ok. Netvrdím že to je aj tvoj problém . Má však asi to najlacnejšie riešenie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 42 neregistrovaných