VW Passat 2.0 tdi cr - nĂ­zky tlak paliva VYRIESENE

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: VW Passat 2.0 tdi cr - nĂ­zky tlak paliva VYRIESENE

Príspevok od používateľa mhlavaty »

To sa nedá, motor by neprešiel pred vypnutím na volnobežnú dávku a patričný tlak,skapínal by ako keď sa vypne klúč v otáčkách. Akonáhle pustíš plynový pedál prechádza rj na riadenie vo volnobehu a limiter dávku automaticky dá dole
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Aha takže regulator reguluje :42f7:
Ale bolo to myslené tak že regulator nedrží tlak po odpojení napajania , alebo je to inak???
Načo by ho držal, ak nevie kedy bude ďalší štart ???
martin-hodonik
Dátum registrácie: 13.11.2025 14:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martin-hodonik »

hodnota 850 je nereálna. tlak na štart sa tvorí pri samotnom štarte. Toto mi pripadá ako vadný snimač tlaku ktorý dáva tento udaj
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Nepovedal by som. Ak vychádzame z toho že je tlak nereálny, tak nemôže byť on príčinou. Ale rj vidí tlak 850, čo je teda klamstvo.A kto ju klame ?
Treba vedieť že regulácia tlaku je riešená zosilovaním prúdu do cievky a jadro zvyšuje tlak. Zanikne prúd tak zaniká sila. Nič také neexistuje že regulátor robí vyšší tlak než zodpovedá prúdu o ktorom rozhodla rj. Nižší byť môže kedykoľvek pretože je daný stavom vstrekovačov a tesnosti sústavy.
jurigad
Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jurigad »

Prvý raz za roky čítam , že Hlavatý reálne, úprimne, odborne, konkrétne radí. Niečo sa zmenilo, klobúkom dole.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

No len počkaj...prídu truhlíci a natrú mi to
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Niekto je za nasmerovanie vďačný, iný závidí vedomosti. To je vo všetkom tak.
martin-hodonik
Dátum registrácie: 13.11.2025 14:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martin-hodonik »

mhlavaty napísal: 20.11.2025 13:19 No len počkaj...prídu truhlíci a natrú mi to
Máme malý posun. Mechanik pri výmene regulátora tlaku paliva na rampe nevymazal adaptácie. To sa urobilo teraz. Momentálne je to asi tak že tlak sa drzí na voľnobeh o cca 50bar vyššie ako požadovaný. ECU ziada 250 v liste je cca 300 celkom stabilnych- Pri jazde zasa realný tlak zaostava.-
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Nie je ani pre mňa príjemné vypisovať čo kto robiť mal, resp čo by som robil ja. Tak to napíšem inak. Ak je dielňa vybavená na prácu z palivovými sústavami, tak nastupujú simulácie externými prístrojmi ktorými dočasne oklamete rj. Sú kadejaké ťahy, pretože teraz je dôležité rozlíšiť štyri okruhy problému- správnosť čidla či neklame,správnosť regulátora, schopnosť VP pumpy tlak urobiť, tesnosť systému,vada vstreku. Potom sa to ďalej rozširuje a spresňuje. Či napr za poklesom,neudržaním tlaku stojí vstrek,regulátor, alebo iný komponent. Ale nutné je zistiť prvotný okruh,základný problém a následne kto v reťazci je ten konkrétny pachateľ. Ale vždy sa z vysokotlakom začína až v momente keď je garantovaná správnosť nízkotlaku. Len tak zabránite tomu že lacný komponent v nízkotlaku vám rozhodí vysokotlak a vy idete riešiť drahé veci.Lenže to je ťažké,ani vybavenie,ani znalosti systému ...na to vždy doplatí majiteľ auta a jeho peňaženka.

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných