868 368
inzerátov
Pridať inzerát

VW Golf VII - navigácia

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Volkswagen fórum
Odpovedať Nová téma
12>
Autor Správa
adka77
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 31 december 2010
Príspevky: 58
Nabehané: 7 hod 1 min
Predmet: VW Golf VII - navigácia PríspevokZaslal: 08.08.2018 17:45   
Prosím Vás potrebujem poradiť s aktualizáciou máp do VW, išla som presne podľa návodu z https://webspecial.volkswagen.de/vwinfotainment/de/de/index/downloads/maps-download#/ našla som si VW do 2015 stiahla akt. rozbalila na SD ( kúpila som si 32 GB) dala do VW aktualizovala a nič dík moc za rady
Citovať
herin
Povedomá tvár - Favorito (25)
Založený: 26 jún 2008
Príspevky: 599
Nabehané: 2 dní 6 hod 2 min
PríspevokZaslal: 09.08.2018 08:52   
V marci som aktualizoval mapy v mojom passate B8 čiže systém a postup by mal byť rovnaký:
1.SD kartu po vybratí zo slotu v aute vložíš do notebooku alebo pc...
Všetko čo je na nej si skopíruješ na plochu alebo kam chceš-slúži to ako záloha v prípade toho že by sa niečo pototo..:)
Ak celý obsah karty budeš mať niekde uložený, tak dáš formátovanie karty-vtedy sa vlastne celý jej obsah vymaže..
Potom si stiahneš do notebooku alebo kompu mapy ktoré chceš mať v aute z ich stránky..sú tam na výber len dve možnosti s oblasťami, ktoré budeš preferovať..
Tie mapy stiahneš-bude to trvať dosť dlho a to veru mám dosť rýchly internet..
No a potom jednoducho dáš stiahnútý súbor na kartu-teraz si nepamätám či ho trebalo aj rozpakovať cez Win Rar..ak áno rozpakuješ..a po dokončení vložíš kartu do auta..pustíš navi a chvílu by mala trvať aktualizácia s načítaním a hotovo funguje..
Ak by si mala aj potom problém tak napíš..v rámci BA by som ti vedel s tým pomôcť aj osobne..
Citovať
herin
Povedomá tvár - Favorito (25)
Založený: 26 jún 2008
Príspevky: 599
Nabehané: 2 dní 6 hod 2 min
PríspevokZaslal: 09.08.2018 09:01   
Ešte ma napadla jedna vec..karta je po vybratí zamknutá..tak ju nezabudni predtým "odomknúť" a po uložení dát opäť zamknúť..neviem aký máš systém ,ale karta ide do slotu 2 pokial je v kastlíku Volkswagen media control..
Citovať
adka77
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 31 december 2010
Príspevky: 58
Nabehané: 7 hod 1 min
PríspevokZaslal: 09.08.2018 09:30   
Presne toto všetko som urobila jedine problém vidím že originál karta od vw má 8gb kde sú mapy rok 2013/14 a keďže v návode písali 32gb tak ja som kúpila novú tak či v tom nebude problém
Citovať
mravecm1
Nová tvár - Trabanto (15)
Založený: 05 december 2008
Príspevky: 120
Nabehané: 9 dní 1 hod 54 min
PríspevokZaslal: 09.08.2018 11:48   
Mozno zbytocna otazka, ale... Nekopirovala si tie data na kartu nahodou na pocitaci od APPLE ? Teda s operacnym systemom OS X ? Pretoze v tom navode sa tiez pise, ze v takom pripade sa moze stat, ze ta karta nebude rozpoznana a tym padom aktualizacia neprebehne.
Citovať
adka77
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 31 december 2010
Príspevky: 58
Nabehané: 7 hod 1 min
PríspevokZaslal: 09.08.2018 12:05   
Nie mám HP
Citovať
adka77
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 31 december 2010
Príspevky: 58
Nabehané: 7 hod 1 min
PríspevokZaslal: 09.08.2018 12:06   
Len nechápem prečo ta vw sd karta má len 8 gb ?
Citovať
tuninka
Nová tvár - Trabanto (2)
Založený: 25 január 2009
Príspevky: 127
Nabehané: 21 hod 54 min
PríspevokZaslal: 09.08.2018 12:42   
8 GB ma preto, lebo asi v tom case to bola postacujuca kapacita na data, ktore tam potrebovali vo volkswagene nahrat. Teraz asi mapy uz budu podrobnejsie, budu zaberat viacej, preto asi potreba vacsej pamate. Napriklad sa ti vojdu data viacerych oblasti na jednu kartu....
Citovať
Janota Rudo
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 04 apríl 2011
Príspevky: 92
Nabehané: 1 dní 18 hod 29 min
PríspevokZaslal: 09.08.2018 14:28   
Ešte ma napadlo či ta karta nema veľkú kapacitu a či ju to gps podporuje.Lebo ja som mal problém v staršom gps to nepodporovalo väčšiu kapacitu a musel som niečo vymazať aby aktuálne mapy vošli.
Citovať
adka77
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 31 december 2010
Príspevky: 58
Nabehané: 7 hod 1 min
PríspevokZaslal: 09.08.2018 14:45   
A čo mám kde vymazať ? Alebo kde zistím kapacitu
Citovať
Janota Rudo
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 04 apríl 2011
Príspevky: 92
Nabehané: 1 dní 18 hod 29 min
PríspevokZaslal: 09.08.2018 15:04   
Len som chcel povedať že keď tam bola predtým 8gb karta či to vôbec podporuje kartu 32gb.Nemusis nič vymazať mne pri externej gps tam nevošli mapy všetkých štátov lebo karta sa tam väčšia dať nedala.
Citovať
adka77
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 31 december 2010
Príspevky: 58
Nabehané: 7 hod 1 min
PríspevokZaslal: 09.08.2018 15:39   
TAk skúsim vymazať nejakemapy kde nikdy nepôjdem ????
Citovať
bajo777
Legenda - Ford T (567)
Vrchný konštruktér
Založený: 03 august 2010
Príspevky: 10281
Nabehané: 3 mes 26 dní 16 hod
Bydlisko: BH - bratislavske humno
PríspevokZaslal: 09.08.2018 16:35   
v dnesnej dobe niekoho toto este bavi ??? google mapy online a ides na kraj sveta, dobre aspon eu , dobre rano ! a kludne si zapnite data aj v zahranici, plati datovy roaming za stejnych podmienok ako mate na sk , normalnemu cloveku staci aj bezplatny limit, kto potrebuje cumet za jazdy na porno, ten si priplati 7,20 za 1GB
_________________
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)


Citovať
bajo777
Legenda - Ford T (567)
Vrchný konštruktér
Založený: 03 august 2010
Príspevky: 10281
Nabehané: 3 mes 26 dní 16 hod
Bydlisko: BH - bratislavske humno
PríspevokZaslal: 09.08.2018 17:06   
cviro sak jasne, len automobilky su stale pozadu, v dobe cd, montovali kazetaky, v dobe mp3, cd mechaniky, v dobe online musis zonglovat s sdkartami a dvdckami, to su stare finty, to uz vsetko pozname
_________________
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)


Citovať
herin
Povedomá tvár - Favorito (25)
Založený: 26 jún 2008
Príspevky: 599
Nabehané: 2 dní 6 hod 2 min
PríspevokZaslal: 10.08.2018 09:22   
A na pôvodnú kartu tú 8GB si tie mapy neskúšala nahrať?Ak nie tak by som to skúsil..
V opačnom prípade je dôvod nespolupráce karty a autonavi ako je popísané vyššie a teda, že nespolupracuje s 32GB kartou. Všetky zariadenia kde sa dá nejaká karta vložiť tak je napísané maximum kapacity..tak je to aj pri mobiloch..a teda problém bude asi v tom..
Skús tie mapy nahrať na pôvodnú kartu ak to pôjde..
Osobne si nemyslím že by bol zákazník nútený meniť pôvodné SD karty kvôli mapám...a nemyslím si že by za 3-4 roky pribudlo toľko ulíc aby to extrémne navýšilo objem dát v mapách..
Ja som mal nahraté mapy na SD karte z roku 2016 a teraz na jar som ich aktualizoval a v pohode sa všetko vošlo na pôvodnú kartu..
Citovať
Odpovedať Nová téma
12>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Volkswagen fórum