VW Golf V - kulisa radenia

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

dufus-bal
Príspevky: 17
Dátum registrácie: 15.03.2014 23:51
Zdieľať na Facebook

VW Golf V - kulisa radenia

Príspevok od používateľa dufus-bal »

Ahojte odborníci. Dnes som na voľnobehu pri zastavením aute začul od motora klepotavy zvuk. Zistil som, že to ide od kulisy radenia, konkrétne od toho čierneho plastového dielu označeného na obrázku. Klepe to ako keby sa búchali dva diely o seba. Po vysliapnuti spojky ten zvuk prestane. Čo sa týka riadenia to je bezproblemove, presne, bez počítania zubov, nevyhadzuje rýchlosti jednoducho radiť ide úplne bezproblémovo. Bude to chyba len v kulise alebo si myslíte, že sa ozýva prevodovka. Auto VW Golf 5, 1.6 benzín r.v. 2004, kód motora BGU

Foto

https://ibb.co/pwwLLmr

Ďakujem za odpovede.
Naposledy upravil/-a dufus-bal v 09.07.2019 22:16, upravené celkom 1 krát.
avelmak
Príspevky: 2654
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Bydlisko: Rimavska Sobota
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa avelmak »

Par krat som to precital co to ma znamenat kulisa riadenia????Potom pises o prevodovke,takze spravny vyraz je kulisa radenia.Riadenie je nieco uplne ine.To cierne na obrazku nemoze klepat,to je len koncovka bowdenu/lanka/.Daj nejake video aby sme mohli aspon pocut.
dufus-bal
Príspevky: 17
Dátum registrácie: 15.03.2014 23:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dufus-bal »

Hej pardon malo tam byť radenia len telefón mi to automaticky opravil. Keď budem zajtra pri aute tak by som to nahral, ale je to naozaj klasický klepotavy zvuk od toho bowdenu. Počuť ho najmä v kabine, v motorovej časti sa treba započúvať. Keď priložím prst na ten bowden tak cítit aj vibrovanie zároveň s tým klepanim. A je na nom aj vola dá sa s ním horizontálne pohybovať možno tak o milimeter
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24976
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Tam kde smeruje šipka je silenbloček,to velmi klepať nemôže.Ale pohyb to prenáša na kulisu a zvíha ju a púšta hore dole,tam ak dobre vidím (skôr nevidím) je plast ktorý vie rámusiť lebo sa rozpadne.
Daj dole tie poistovacie klobúčiky a vyhádž to všetko von,namaž a bue dobre.Aspoň si aj pozrieť kvalitu toho plastu čo dvíha radiacu tyč.
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 35 neregistrovaných