VW Golf V , 103 kw - vysoka spotreba

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

matesvw
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 09.08.2016 10:01
Zdieľať na Facebook

VW Golf V , 103 kw - vysoka spotreba

Príspevok od používateľa matesvw »

Ahojte

Kupil som tu tohto golfa V 103KW 2005, teda este PD. Vsetko je krasne, edicia sportline, zachovaly, len spotreba je vysoka zbytocne. Vkuse mam nad 6 litrov a a nie nie sa priblizit k 5. Skoro teda k 7. Dakedy som na passate starom vedel aj pod 4 behat kludne Zvolen - Lucenec ak poznate s minimom brzdenim, len podradovanie. Cim to moze byt? Rozvody boli menene uz davnejsie pri 115000, mozno ich zle nastavili. Alebo su to trysky? Gumy mam vsetko v poriadku, usporne viem naozaj jazdit.A navyse vieme ako tieto palubaky funguju, spoluziak ale zo strojariny mal o tom bakalarku, v urcitych situaciach ten vypocet prietoku vie pekne klamat a ukazovat menej, mozte si ju dohladat aj na googli, a teda spotreba realna je vyssia a to by uz bolo velmi zle. Je mi jasne, ze ked tomu slapnem tak je spotreba kludne aj nad 7. Ide mi vsak o extremne uspornu jazdu, ako viem jazdit.
Vkuse sa musim na pocitac palubny divat a dost som dal vela za to auto tak nechcem aby bolo daco zle a zbytocne zralo naftu, znecistovalo prostredie ked nemusi alebo daco zle bolo s motorom a potom odisli dake vstreky alebo co kvoli tomu ze som to zanedbal. Vy s akou minimalnou spotrebou viete ist s tymto motorom? Lebo podla mna naftak by nemal pri uspornej jazde tolko zrat, to daco je zle. Ide mi ale o uspornu jazdu, nie pretekanie alebo dialnicu. Stalo sa vam uz toto dakedy? Dakujem.
ROBOPASTUSZEK
Príspevky: 159
Dátum registrácie: 07.05.2014 20:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ROBOPASTUSZEK »

:40bd: :40bd: :40bd: :40bd: A keby zacnes chodit pesi ? By si usetril alebo si kup kona. Ja uz neviem za co by sa chcel vozit tento narod. Kupi diesel aby usetril , naftu ma este lacnejsiu ako benzin a aj tak chce este viac setrit tak do toho zacne liat pofidernu z kanistra :3c90: A stavim sa ze mas na tom velke tazke kolesa nech to vyzera cool. :2f93: A teraz k veci filtre vymenene su? Olej v akom stave , skusal si tankovat na inych cerpackach ? Realna spotreba je aka ? Vyssia , nizsia , rovnaka ako ukazuje pc? Pneu aky stav? Sportova co lepi alebo taka co je stavana na spotrebu? Brzdova sustava ? Nesucha platnicka ? Xy veci na ktore sa zameraj. A este jedna vec usporna jazda podla teba nemusi byt sporna jazda podla riadiacej elektroniky a jazda na nizkych otackach moze byt drahsia jak jazda na vyssich . Skus zmenit styl radenia, preskakuj stupne a td. Nehladaj hned chybu v aute :b:
matesvw
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 09.08.2016 10:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa matesvw »

Haha :d :D presne som vedel ze sem toto dakto napise ze naco setrit, ze to je dobra spotreba. Za to som to nenapisal na fora ako diesel power a vw club kde sa zbiehaju particky autickarov danej znacky alebo tdickarov a dve tretiny vyplaty vrazaju kazdy mesiac do auta a nevadi im to a potom pisu o tom po forach a logy z VAGu si ukazuju.

Ako som povedal mne ide eo velmi uspornu jazdu a ze sa tou neviem dostat na 5 litrov. Realnu spotrebu som este nemeral, nemal som ani cas, len podla pocitaca stale. Olej a filtre boli menene pred kupou a nafta doteraz bola normalna francuzska, teraz tu tankujem tuto nasu co mame. Brzdy som hned pozrel su ok, platnicka nevisi, to by aj piskala v zakrutach, gumy su rovno, nehreju sa. Mne sa vidi ze bude daco po motorovej stranke s vackovou hriadelov alebo vravim tymi vstrekmi. Musim to proste napojit na VAG a pozret sa alebo aj ponastavovat daco s kamaratom. Ten co ma HDI 80Kw, bezne jazdi pod 5. ja o liter a pol viac. Gumy su tam elektrony VW a 205, 90% continentalky a dobre zalozene.
Mam kopu inych konickov a zaujmov a fakt nechcem zbytocne do auta investovat ked nemusim kvoli tomu ze si daco nevsimam.Tieto golfy nestoja 2000e ako focusy alebo fabie co vsetci tuto hrkaju. Chcem ho zobrat na trip po Europe a preto musim si byt isty ze je v tip top stave, po tej motorovej stranke - do tej sa zial bohu az tak nevyznam :41c2:
Ale pozrem toto vsetko este raz co si mi poradil a som vdacny za kazdu radu, hadam sa na to pride a budem mat opat normalnu spotrebu na naftak do 200 000km.
alexthegr8
Príspevky: 24
Dátum registrácie: 24.02.2014 09:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa alexthegr8 »

Nazdar, nie som si istý ci ten 2- liter vôbec vie zrat menej ako 6 litrov. So starou dobrou 1.9 zajazdis aj pod 4 ale ten 2.0 uz nie je taky vydarený
herin
Príspevky: 1272
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Tá spotreba určite nie je v poriadku..
palubný PC ukazuje reálne spotrebu o 0,5 litra menej ako to v skutočnosti žere..
Mal som funglovicu O2 1,9 tdi 77kW a spotreba bola okolo 4,5 litra maximálne do 5 litrov..a teraz mám passa 2,0 tdi ale už common railový a ten žerie o pol litra viac/aktuálne 4,9 litra/..PD by mal mať spotrebu pri naozaj normálnej jazde po okreskách do 5,5 litra..
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24976
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Chlapci ale upozorňujem že uvažovanie cez údaj PC je úplne na vode.Tj pozerajte na to ako na výpočet,a to dosť zložitý do ktorého vstupuje x parametrov,a chyba v niektorom robí celý prepočet chybným.Na to kde sa deje tá základná chyba prepočtu je nezodpovedatelná.Je do určitej úrovne vystopovateľná a v praxi sa dá vplyv rôznych vecí spozorovať a z x prípadov vykúzliť vzťah.Ako velmi sa parametre menia u PD motora len na základe nastavení,to by vydalo za knihu.Celé to pre reálne uvažovanie o spotrebe nemá zmysel,je nutné a jediné správne vedieť reálnu na základe tankovania.Ak by šlo iba o údaj,zmením ho bez problému k lepšiemu,čo je cesta nesprávnym smerom,len je uskutočniteľná.
Jedine človek ktorý je majiteľom od prvého dňa má šancu sa zamýšlať a dávalo by to zmysel,u neznámej histórie je všetko na vode.Jedna možnosť za všetky...je jedno prečo,výmena hlavy resp vačkovice.Nedopatrením či z nevedomosti sa použije vačkovica z motora z DPF...a je to.Môžeš premýšlať do zblbnutia kde je chyba,reálne nikdy nenájdeš príčinu.Škoda to rozoberať,tieto úvahy nemajú racionálne jadro a ak je tvrdenie o spotrebe ozaj overené,tak treba urobiť jeden väčší servis,niečo čo stejne treba pri 200 a 400 tis u týchto motoroch spraviť,a dať veci na poriadok.Hladať problém a nemať desiatky reálnych hodnôt už k dispozícii je len debata nevedúca nikam.
Pre technicky uvažujúceho človeka dávam na premýšlanie...
Ak u tohoto typu motora je nízky tandemový tlak,o čom ale RJ nemá potuchy kedže ho menežment nesleduje,tak za 0,00015 sek otvorenie pretečie koľko paliva ? Toľko isto pretečie aj pri vyžsom tlaku ?
Logicky ak je v jednom a druhom prípade iný ťah motora tak príde k zmene požiadavky a ale tým aj zmene prepočtových parametrov.
č.2 ..ak je vstup nasávania pred ventilom naložený bordelom,turbína vytvára tlak bez problémov,snímač tlaku "odsúhlasí" že tlak preplňovania je OK,dostane sa reálne do valca potrebné množstvo vzduchu ? A teda ak sa nedostane,vie o tejto veci RJ ? Výpočty bežia,len pre to a ono nie všetko zodpovedá realite.A tu treba začať čítať od prvej vety znova.
Možno kto rieši CR motor,HDI a DCi,ten skôr objaví kameň mudrcov,že nízky tlak je základ pre vysoký tlak,a pri vade sa prejaví úplne tak isto ako chyba vysokého.Kto ten kameň našiel,vždy začne meraním na nízkom tlaku,kto ho nenájde nikdy bude meniť snímače a regulátory atd.
ROBOPASTUSZEK
Príspevky: 159
Dátum registrácie: 07.05.2014 20:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ROBOPASTUSZEK »

Si si isty ze boli menene pred kupou? Palivo ty spravi rozdiel aj 100km na nadrz, ze mas continentalky neznamena ze su usporne, furt vyhravaju testy to znamena ze dobre lepia ale zaroven maju aj vyssi odpor , vysiacu platnicku nemusis pocut kamarat mal auto v servise robili mu brzdy . Po 120km ceste vystupil z auta a kotuc fialovy ( ziadne zvuky nerobilo malu volu nechali) dalej sprevodovanie auta hra velku rolu. A ci je spotreba 6-6,5litra nafty podla palubaku na vrtanie sa v motore, no neviem. Sam som siel zo svojim do talianska , pianko tempo 6,3 a vysmiaty ze ako malo (1.8 at. benzin) Strasne vela ty spravy aj dlzka trasy a to auto ktore riesis nieje moc usporne , na usporu su ine auta :2f93:
tomket11
Príspevky: 558
Dátum registrácie: 18.09.2012 17:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tomket11 »

Hladas problem aj tam kde nieje... Zhadzujes komunitu, ktora sa venuje upravam aut... Kúp spominany Focus a zostane ti aj na naftu. A nemusis jazdit EXTREEEMNE SETRNO. Aj tak si brzda premavky tymto stylom a akurat robis chaos, stres a zvysujes spotrebu priamo umerne aj s krvným tlakom takym ako mne.

A v neposlednom rade, ako vies,ze zerie vela?
Sam spominas, ze nemas cas sledovať realnu spotrebu. Ale riesit by si chcel, nato uz cas mas.

Moja rada znie natankuj aspon 10 nadrzi vyjazdi ich,vypocitaj priemer a potom chod nieco opravovat a riešiť.

P.S. Spoliehať sa nato, že pred predajom všetko menili atď... určite by si to menil aj ty pred predajom, však?
matesvw
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 09.08.2016 10:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa matesvw »

Dakujem za odpovede, no mozno som tu popisal aj somariny a stacilo napisat ze mam o liter, liter a pol vyssiu spotrebu pri uspornej jazde ako ma byt. Ono sa to povie ze liter hore dole ale na dvoch nadrziach vam to spravi aj 20 euro a navyse ked to ma byt znamka ze daco odchadza. Teraz ked pojdem cez alpy mimo dialnice budem mat spotrebu co 12 litrov? Ved to taku som v amerike nemal na 3 litre benzine a plne auto. Tam som ale spotrebu neriesil, len ma unavovalo kazdych 300 mil tankovat, tie SUV malu totiz male nadrze. Tu v alpach ja neviem kde budem pumpu teda hladat tiez. Treba to proste poriesit. Kupil som znamku desatdnovu co pojdem domov cez vikend tak na D1 skusim ist konstantnou rychlostou a merat spotreby. Viem ze palubak ukazuje o pol litra menej a v urcitych situaciach dokonca este menej!
Nadrz som tankoval zatial len jednu necelu, tak som nemeral inu spotrebu, zas nebeham teraz narokom 500 km denne. Teraz skusim zmerat normalnu jazdu, len sa bojim ze to bude kludne 7-8. Auto by malo byt ale porobene a ziadna investicia ma necakat vacsia, mam blocky vo francuzstine, takze menene tam bolo co hovoril.
Le baroon ty ked chces tak kludne zaplat na pumpe viac ako treba, neviem co ti ma na to povedat.
ivko1
Príspevky: 14965
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Rovno napíš že si šiel takmer celý úsek dialnice v závese za kamionom. Ja by som to robil tiež keby ten kamion ide aspon 120km/h, ale čurákovať sa 90km/h
Naposledy upravil/-a ivko1 v 09.08.2016 19:52, upravené celkom 1 krát.
hjundai
Príspevky: 2710
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

Som to zle pochopil? ale ty si ešte netankoval ani jednu nádrž doplna? to akože nezvykneš tankovať doplna alebo si ešte ani jednu nádrž neprejazdil? Koľko si už na tom aute najazdil?
oco13
Príspevky: 17840
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Schválne som si kvoli tebe otvoril spritmonitor.de. Myslím ,že práve táto stránka ma najrealnejšiu výpovednú hodnotu ohladom spotreby.
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... ower_e=103
Môžeš študovať. Z 58 majitelov má len jeden spotrebu pod 5,5l, priemer je 6.4l. 103kw a váha golfu , neviem čo by si ešte chcel??? lol lol lol lol
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
matesvw
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 09.08.2016 10:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa matesvw »

Gumy su sirsie hej, ale nemozu spravit liter spotreby, zimne kupim normalne uzke.
Nabehal som zatial okolo 400-500km, akurat rano mi rezerva blikla, ale este pockam. Inac ten trapny odporovy palivomer co druhu polku ide pomaly a prvu zbehne na rezervu za 200km ani nespominam :3c90:
matesvw
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 09.08.2016 10:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa matesvw »

Presne o tejto spotrebe okolo 4 litroch hovorim! Ked sa len tak jemne dotykas plynu da sa to.
Ano pisu na tej stranke golf je predsa lahsi a ja hovorim o uspornej jazde mimo mesta, toto tam oni maju vsetky.
pepo64
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: 16.04.2012 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pepo64 »

Vkuse sa musim na pocitac palubny divat.....bo---ha za tebou(ani pred tebou)by som nechcel jazdiť :-/ :-/ :-/ :suicide: ::: určite jazdíš ako teplý brat,a si vždy v čele kolóny ako povestná Avia.

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných