VW Golf IV kryt po motor

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

xbaroon
Dátum registrácie: 21.09.2009 19:27
Zdieľať na Facebook

VW Golf IV kryt po motor

Príspevok od používateľa xbaroon »

Zdravim, taka mala otazocka pre upresnenie mojho nazoru.

Je rozumne davat na 1.6 74kw kryt pod motor s diesla? kedze som videl tie kratke kryty pre benzinove motory, a ja by som chcel nieco co zakryje cely motor,. Len chcem vediet od niekoho kto to skusal ci sa mu kvoli tomu neprehrieval motor? kedze benziny pracuju vo vyssich otackach.
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Vyskúšaj a uvidíš.
V zime sa určite nebude prehrievať.
Ja som mal na benzínovom Voyageri komplet zakrytovaný spodok a motor sa neprehrieval.
mp3turbo
expert: TDI
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

no hlavne vobec nejde o to ze benzin pracuje na vyssich otackach (to zavisi od sofera, napriklad ja s dieslom jazdim na vyssich otackach ako dvaja majitelia suzuki sx4 na benzine lebo sa im jedna o spotrebu ktoru nevedia dostat pod sedem litrov v meste)...

ale hlavne ide o to ze KAZDY benzinovy motor vytvara uplne ine teplo ako dieslove motory !!!

ten kryt tam veselo zaves, nic sa ti prehrievat nebude. Priamo ti to odporucam pretoze sa ti do motoroveho priestoru nebude dostavat bordel z cesty a to je extremne dolezite, vid priklad odhnivania kablovych zvazkov fabii z prvych rocnikov, uz velakrat preberane aj tu na fore.
tritonsf
Dátum registrácie: 30.08.2006 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tritonsf »

Nechapem co s tym ma chladenie. Na chladenie je chladic a nie kryt motora podla mna. Daj tam aj ocelovy, je to uplne jedno.
kalvaster4
Dátum registrácie: 08.07.2008 18:50
Zdieľať na Facebook

Ach

Príspevok od používateľa kalvaster4 »

Neries dlhy plast lebo ti zhori auto ale nie od prehriatia ale sa ti zapaly od vyfuku. Este tebe mp3turbo sa cudujem ze mu radis blbost a kablovacky na fabii hnili uplne z ineho dovodu a nie zo spiny z cesty ale pretoze v kablovacke je vedena aj hadicka k ostrekovacu a je tam spoj ktory sa rozpoji a potom do kablovacky natecie zmes z ostrekovaca a nema kde vytiec a riesilo sa to len rozbandazovanym kablovacky na najnizsiom bode. Tak sai len tolko.
Naposledy upravil/-a kalvaster4 v 31.08.2011 17:25, upravené celkom 1 krát.
mp3turbo
expert: TDI
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

jejdanenky hadam nedavas/nedorabas nieco pol centimetra od vyfuku...
kalvaster4
Zdieľať na Facebook

Pol cm

Ano je to mozno pol cm a preto mu ma zhoriet auto. Ak sa mi bude chciet tak na buduci tyzden namontujem nejaky plast a zmeriam ti tu vzdialenost .
cubicomp
Dátum registrácie: 24.02.2007 22:10
Zdieľať na Facebook

Re: Ach

Príspevok od používateľa cubicomp »

kalvaster4 napísal:Neries dlhy plast lebo ti zhori auto ale nie od prehriatia ale sa ti zapaly od vyfuku.
miliony aut maju dlhe plasty a nezhoreli, neviem kde si na taku blbost prisiel.
Prava pricina kratkych plastov je len snaha usetrit automobilky za kazdu cenu a na vsetkom. Keby tam mal silnejsi motor = auto s vyssou vybavou, tak by tam mal plast dlhy.... tam uz moze byt? Nezhori to? :41c2:
pedro727
Dátum registrácie: 22.03.2009 13:23
Zdieľať na Facebook

Re: Ach

Príspevok od používateľa pedro727 »

kalvaster4 napísal:Neries dlhy plast lebo ti zhori auto ale nie od prehriatia ale sa ti zapaly od vyfuku.
neboj sa vôbec ti nič nezhorí. robil som vo fabrike kde sa tieto kryty vyrábali síce pre škodovku ale možno je to aj to isté ako VW. a poviem ti že z rovnakého matrošu sa vyrábal a kryt výfuku na audi,ono pri požiari sa ten kryt zdeformuje roztavý ale sám o sebe horľavý nieje.

a čo sa týka tej káblovačky fabie mám osobnú skúsenosť a musím povedať že má čiastočne pravdu aj mp3turbo.je tam odtokový kanálik ktorý sa bordelom upchá a potom tam stojí voda či už z dažďa alebo ostrekovačov(čo je skôr výnimka).
kalvaster4
Zdieľať na Facebook

kryt

ano mas pravdu ten plast sa deformuje a roztopy ale predstav si trochu oleja ktory sa tam dostane napriklad poskodenym zavitom na vypustanie oleja, co je tiez bezne. Co sa tyka tej fabie trvam na svojom je to len a len chyba kvapaliny z ostrekovaca.
xbaroon
Dátum registrácie: 21.09.2009 19:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xbaroon »

T ak som to dnes zmontoval dokopy, kryt som tam daval originalny ale z Octavie TDi, a po trocha hrani to sadlo perfektne, dam vediet neskor keby nieco bolo zle. a stym prehrievanim som myslel prehrievanie oleja vo vani, kedze sa olej chladi len tymto sposobom, a ja som to tam zakrytoval tak ma napadlo ze sa zacne prehrievat olej a po mesiaci budem mat z neho vodu, nuz budem to kontrolovat. Inak spotreba sla dolu, takze z tohto hladiska zakrytovanie odporucam.
evi393
Dátum registrácie: 28.03.2010 14:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa evi393 »

Bmw to vyriesilo stylovo pod motorom je plastovy kryt a od motora smerom do zadu pod vyfukom je to uz hlinik.a niektore maju celohlinik.takze si mozes na tom robit aj raznici :40bd:
biker610i
maskot fóra
Dátum registrácie: 29.05.2009 18:50
Zdieľať na Facebook

Re: VW Golf IV kryt po motor

Príspevok od používateľa biker610i »

a je nutne mat tam ten kryt? ostatne auta co som mal/jazdil kedysi favorit feldu punto mazdu 323 nikdy nemali ziadny kryt pod motorom, ja mam golfa sdi a tento kryt sa mi uvolnil za jazdy a pri rychlosti 80km/h zacal trepat o napravnicu tak som ho dal dole
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

A ono ho stacilo priskrutkovat.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

ono to tam je aby sa ti nešpinil motor a malo to lepšiu aerodynamiku