Vtáči trus a lak

Všetko okolo údržby a starostlivosti o lak, lakovanie vozidiel, opravy laku, fólie na karosériu.

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

stig
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 02.01.2015 16:51
Zdieľať na Facebook

Vtáči trus a lak

Príspevok od používateľa stig »

Ako na vtaci trus na laku? Po odstránení trusu pod nim ostal matný flak najviac viditelny ked je pod mrakom abo podvecer..
marinos
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 02.06.2017 10:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marinos »

Existujú rôzne prípravky na bezpečné odstránenie vtáčieho trusu z auta. Normálne ich kúpiš v auto shopoch a neviem, či som ho aj v autokelly nevidel
wilz
Príspevky: 3690
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Tak záleží na tom ako dlho to tam bolo na laku prilepené. A tiež nie je každý vták rovnaký, niektoré operence majú agresívnejšie šťavy ako iné.
Keď to na tom mieste aj po dôkladnom očistení zostalo matné, tak sa to dá vylepšiť jedine mechanicky, jemným rozleštením, prípadne až prebrúsením laku brúsnou pastou.
Pokiaľ to nevyžralo do laku stopy ktoré sú cítiť pri prechode prstom, tak sa to dá rozleštiť nejakým leštiacim prípravkom (voskom), tým ničomu neublížiš a je pravdepodobné, že to matné miesto nebude viditeľné.
Pokiaľ je to vyžraté pod povrch, tak minimálne by to bolo treba prebrúsiť brúsnou pastou.
Je však na mieste otázka, či to treba hneď robiť, pretože kvalitné prebrúsenie treba vedieť ako to robiť a je možné že budú viditeľné zase okraje toho brúsenia.
EASY206
Príspevky: 476
Dátum registrácie: 03.04.2011 12:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa EASY206 »

Poriadne vyumyvat(odmastit) poskodene miesto,nechat ho vysusit.Ak nie je poskodeny lak(ryhy,hrdza),staci aplikovat vosk.Ja pouzivam od vyrobcu Turtle(farba vosku totozna s farbou karoserie).Naniest na suchu handicku a miesto navoskovat(nevoskovat na slnku a na horuci lak!),potom uz len nasucho vylestit zaschnuty vosk.Mozno aplikovat tento postup aj 2x po sebe.-jemne skrabance a matny lak krasne vyhladi.Poskodene miesta odporucam navoskovat po 2-3 umyti vozidla. :2f93:
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

Voskom nic nerozlestis vosk je len ochrana leštiť to treba z lestickou alebo lepšie povedana s cisticom laku a az potom naniesť vosk s cenovo dostupnych mam najlepsiu skusenost s Porboys alebo Chemycalguys najlepšie použiť podla odtiena laku na bledé alebo cierna
pidizvi
Príspevky: 3413
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

ja mam skusenost, ze zavisi velmi od typu laku na aute. Renolt clio, cierna metaliza, necisteny trus cca 2 mesiace a normalne zisla horna vrstva farby/laku, ostala len ta podtym, asi zakladna. Tam lestenie uz nepomoze, jedine streknut sprejom aspon na dodatocnu ochranu.
Rovnaky dvor, honda crv, modra metla, parkovane priamo pod stromom, pravidelne od vtakov, strecha umyvana asi 2krat za rok a ziadne stopy trusu po umyti.
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

:28b7: Treba používaj kvalitnú ochranu laku nie turtle wax a podobne a hlavne si nemylit lesticku z voskom je to veľký rozdiel auto po vylesteni ma úplný iný efekt aj v domácom prostredí je vela značiek ktoré sa zapodievaju autokozmetikov
marek182
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 31.01.2011 18:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marek182 »

ak aj po dôkladnom vyčistení zostáva fľak to znamená že lak je naleptaný v tom prípade pomôže len leštenie alebo brúsenie a leštenie
Napísať odpoveď

Návrat na "Lak auta - údržba, kozmetika, lakovanie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných