Vratenie kupeneho auta

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

paulemajo
Dátum registrácie: 07.01.2025 20:18
Zdieľať na Facebook

Vratenie kupeneho auta

Príspevok od používateľa paulemajo »

Zdravím, kúpil som auto pri kontrole som si všimol ze viac dymu predávajúci povedal ze to je len zimným počasím, boli sme sa previezť všetko fungovalo ako malo jazda super,keď sme došli všimol som si ze je malo chladiacej kvapaliny co sme s predávajúcim doliali...po vyplatení peňazí a podpísaní zmluvy sme išli na aute domov cca 50km .Keď sme prišli domov vody v nadrzke na dne ,pod doliati a následnej jazde sa to opakovalo biely dym a vody nikde už po 5 km mechanik po konzultácii vravel ze pravdepodobne tesnenie na hlave alebo prasknuta hlava ,neviem teda ci to dať opraviť aky je postup ...auto nebolo lacné ako postupovať...už je napísané na mňa a nemám ho ani týždeň....auto citroen jumper 2.0 2016 ..mam to dať opraviť? Alebo auto vrátiť a odstúpiť od zmluvy..Ďakujem za rady
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Re: Vratenie kupeneho auta

Príspevok od používateľa martincichy »

Do sukromnej spravy Ti posielam moje telefonne cislo - zavolaj mi zajtra medzi 9:00 az 18:00. Ponuknem Ti pravne riesenie Tvojho problemu.

Pokial sa kupna zmluva riadila obchodnym zakonnikom, tak je to zbytocne - pochybujem, ze si dojednali zaruku.
paulemajo
Zdieľať na Facebook

Prečo dementnosti? Predávajúci mi nepovedal ze je tam problém keby o ňom viem tak to auto nekúpim
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

Keď ti nepovedal,tak tam není.
Na čo sa potom robí obhliadka a skúšobná jazda?
Majiteľ povie čo je zle.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

paulemajo napísal: 07.01.2025 20:30 Zdravím, kúpil som auto pri kontrole som si všimol ze viac dymu predávajúci povedal ze to je len zimným počasím, boli sme sa previezť všetko fungovalo ako malo jazda super,keď sme došli všimol som si ze je malo chladiacej kvapaliny co sme s predávajúcim doliali..
Som starý a sprostý, ale ak by som sa neotočil už pri dyme, tak pri tomto by som odchádzal určite.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
paulemajo
Zdieľať na Facebook

Zas to nebolo toľko dymu jak s lokomotívy, a voda ze nebola lebo po servise ze chlapi nedoliali ..ano moja chyba mal som lepšie overiť...ja som chcel len radu co teraz robiť..lebo mam podozrenie ze majiteľ vedel o chybe ktorá tam je...ale tak co už
jurigad
Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jurigad »

cicmanec842 napísal: 07.01.2025 21:46
paulemajo napísal: 07.01.2025 21:20 Prečo dementnosti? Predávajúci mi nepovedal ze je tam problém keby o ňom viem tak to auto nekúpim
Ktorý predávajúci sa dobrovoľne pripraví o predaj tým, že kupujúcemu prezradí, že auto má takýto vážny problém? Ktorý kupujúci kúpi auto s takýmto problémom ak by o ňom vedel? Sám si priznal, že by si ho nekúpil! Ale ty si o ňom vedel, minimálne dve indície si o ňom mal a aj tak si to auto kúpil. Tak preto dementnosti! :::
Ktorý smrad predá auto s takouto poruchou aj napriek tomu , že o tom vie?
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Obzvlášť "tu"...
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
nahradnediely90
Dátum registrácie: 03.03.2010 21:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa nahradnediely90 »

Na vine vôbec nemusí byť hlava valcov ani tesnenie pod hlavou valcov, stačí ak je poškodený chladič výfukových plynov pre egr ventil - šikovný mechanik si s tým poradí.
Obrázok
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

paulemajo napísal: 07.01.2025 21:20 Prečo dementnosti? Predávajúci mi nepovedal ze je tam problém keby o ňom viem tak to auto nekúpim
1.) Sám píšeš, že si videl, že auto dymí
2.) Sám píšeš, že si videl, že bolo treba doliať vodu

Pokiaľ nevieš, že auto nemá dymiť a nemá strácať chladiacu kvapalinu, tak potom radšej ani nejazdi.
Neviem, na základe čoho mu chceš auto vrátiť - že ti nepovedal, že treba dolievať vodu, keď si sám videl, že dolieva vodu?

Samozrejme, môžeš skúsiť mu to vrátiť... Ak je tak tupý, že vodu do chladiča dolieval pred tebou (namiesto aby ju dolial PRED tým, ako prídeš, keď už mal potrebu podvádzať), možno je až tak tupý, že to vezme späť.
Ak ti náhodou naozaj vráti peniaze, streľ šampus a choď zapáliť sviečku do kostola.
Mateusz737
Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mateusz737 »

Môže to byť iba chladič alebo hadica , v každom prípade Ti to mal povedať ten potkan , preto najlepšie dať všetko do zmluvy aj to že nezatajil skryté vady a overiť aj u notára
jurigad
Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jurigad »

Môžeš nám prezradiť mesto , kde si auto kúpil ?
leonNL
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leonNL »

Vidim ako by takyto pripad uspel na sude… Pan sudca, prisiel som kupit auto, po nastartovani dymilo na bielo, po skusobnej jazde bolo treba doliat vodu. Okrem toho vsetko vyzeralo byt v poriadku. Ten dym a miznuca voda mi vobec nebola podozriva, ale… predavajuci zatajil ze to ma spolu suvis.
Neverim ze toto je realny pripad, umela tema na rozprudenie vasnivej debaty. Alebo fakt existuje niekto kto kupi dymiace auto s miznucou vodou a potom ho chce vratit lebo sa tvari ze je podvedeny?!
Hrdym majitelom:

W219 CLS63AMG 2010

W211 E55AMG 2005
herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Nebolo to v oblubenom bazarovom regione "žochársko"?
Ono da sa dat predavajuci na sud pokial to auto ma zatajene chyby o ktorych nepovedal..
Tiez som kupil pred rokmi v tom popisanom regione auto a v zime..nesla trebars odskusat klima-bolo pod nulou..a samozrejme ked sa oteplilo tak nesla..esteze mi to preplatil..auto malo aj kopec inych chyb napr.utrhnute elektronicke silentbloky motora len za 800 eur...atd..konzultoval som to s pravnikom a auto sa dalo vratit..s tym ze ked by nesuhlasil tak pojde na sud..len hrozilo ze tie tisice eur co som za to dal bude splacat 10 rokov..
Len u teba moze povedat ze to tesnenie alebo co to nakoniec bude tak sa stalo tebe....povie ze si to vytocil a rachlo tam nieco..
denial
Dátum registrácie: 29.06.2011 18:20
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa denial »

takmer vsetky klucove informacie chybaju.

kde je kupna zmluva, co PRESNE je v nej napisane ?

predavajucemu si uz volal a co ti na to povedal, akceptuje tvoje odstupenie od zmluvy ?

jednoducha odpoved je, ze si to mozes dat opravit na vlastne naklady

a nabuduce si DOPREDU zaplat poistenie pravnej ochrany + zober so sebou mechanika + vyslovne daj napisat do kupnej zmluvy, ze auto nema ZIADNE vady

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný