Volvo V70 - skrtiaca klapka

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volvo

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

calkirk
Príspevky: 11
Dátum registrácie: 13.11.2017 05:23
Zdieľať na Facebook

Volvo V70 - skrtiaca klapka

Príspevok od používateľa calkirk »

Zzdravim chlapi, mam Volvo V 70, rocnik 2002, 103kW, atmosfera, manuál. Nabeh 250tis. Dovoz z AT, od znameho. Auto servisovane v autorizaku v AT, kupoval som ho s vedomim, ze malo kolisu otacky na volnobehu a niekedy ak pridam, ako keby sa pridusil motor. Diagnostika hlasi skrtiacu klapku. Bol som pri kupe s tym v autorizovanom servise v AT na diagnostiku, potvrdena diagnoza cez diagnostiku Vida : skrtiaca klapka. Otazka znie, ak ju vycistim, treba robit aj nove zakladne nastavenia alebo to riadiaca zvladne. Sam si to vycistit viem, ale neviem, ci sa mozem do toho pustit, pretoze novy softwer doma nemam ????. Nieco som pocul, ze volva do roku vyroby 2006 si poradia same ale treba odpojit bateriu a az potom zacat pracovat a ze po vycisteni ak sa nahodi bateria a zapnu kluce, tak sa program ako keby aktualizuje a nauci novu klapku pracovat. Neviem, pyatm sa. Dik za rady. Inak dobre auto.
Nick21212
Príspevky: 450
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: LH
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Nick21212 »

ak je tam skrtiaca klapka magneti marelli tak je určite elektronická časť KO.

Ak je klasika tak neviem.
berzerkertt
Príspevky: 87
Dátum registrácie: 16.07.2008 15:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa berzerkertt »

Tusim ze na Magnetti malery je mozny repas, kazdopadne skus aspn zistit, aku klapku tam mas a podla toho bude dalsi postup. V lepsom pripade bude stacit vycistit. Dalsi info najslepsie tam , kde sa vyznaju, napriklad Volvo Diely v Nitre alebo PLKW v BA
calkirk
Príspevky: 11
Dátum registrácie: 13.11.2017 05:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa calkirk »

Stacilo vycistit. Otacky sice klesaju pomalsie, no ak som urobil niekolko km a viac x startoval, zlepsilo sa to. Ale po vycisteni ide motor lepsie, plynulejsie. Zatial nebudem davat robit obnovenie zakladnych nastaveni, uvidim.co to bude robit. Ak by sa nezlepsili volnobezne otacky, tak sup sup ku doktorovi.
Napísať odpoveď

Návrat na "Volvo fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní