Volvo V50 2.0D - palivové čerpadlo

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volvo

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Mishung
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 13.06.2009 23:51
Zdieľať na Facebook

Volvo V50 2.0D - palivové čerpadlo

Príspevok od používateľa Mishung »

Ahojte, potreboval by som poradiť ohľadom palivového čerpadla. Keď som totiž menil palivový filter, nafta v hadičkách stiekla a filter bol tiež zavzdušnený. Dalo to dosť roboty nejako to naštartovať... navyše v nádržke filtra boli hliníkové piliny (z čoho?) Neviete niekto poradiť, kde sa nachádza ručná pumpa paliva, alebo prípadne ako tam rozumnou cestou naftu dopraviť? Dík za každú radu :300f:
m.kocik
Príspevky: 608
Dátum registrácie: 20.10.2007 20:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa m.kocik »

naplnit pred montazou filter naftou a tak zakrutit naspet,malo by to chytat hned niekde nad filtrom su take okruhle cierne klobuciky ked to zatlacas je to pumpicka,niktore auta to maju,vo filtri ak mas pilyny ako pises asi ti odide cerpadlo,nemaju tam skade byt,ja pridavam do nafty stamprlik kvalitneho oleja uz roky a zatial cerpadla slapu jak hodinky,nedal si tam nahodou z ukrajiny naftu,teras som riesil jeden pripad kde odislo cerpadlo na oktavii :4012:
camerone1
Príspevky: 151
Dátum registrácie: 28.08.2007 21:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa camerone1 »

no ja som mal tiez ten isty problem vymienali mi palivovy filter...nevedeli to nastartovat asi hodinu, rucne sa to neda nikde napumpovat ta nafta vsetko je elektronicke, navyse na druhy den po tomto som auto musel odtiahnut do servisu lebo nestartovalo, zase to bolo zavdzusnene. V servise napchal do nadrze handru na utesnenie strcil kompresor, vpredu druhy mechanik povolil odvzdusnovak a do nadrze mi pustil vzduch vpredu vzduch vytlacilo a slape ako hodinky odvtedy. :300f:
Mishung
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 13.06.2009 23:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mishung »

no teraz som čítal, že to mohlo byť spôsobené aj pokusmi o naštartovanie nasucho :41c2: keďže jeden mechanik mi to chcel vymeniť, odpojil hadice, nafta stiekla, ale nakoniec sme to nechali tak a urobil to až druhý raz. Samozrejme, že celé to bolo zavzdušnené, tak to asi schytalo to čerpadlo, keď bežalo naprázdno. Čo si o tom myslíte?
foxhall
Príspevky: 460
Dátum registrácie: 01.05.2007 20:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa foxhall »

m.kocik napísal:naplnit pred montazou filter naftou a tak zakrutit naspet,malo by to chytat hned niekde nad filtrom su take okruhle cierne klobuciky ked to zatlacas je to pumpicka,niktore auta to maju,vo filtri ak mas pilyny ako pises asi ti odide cerpadlo,nemaju tam skade byt,ja pridavam do nafty stamprlik kvalitneho oleja uz roky a zatial cerpadla slapu jak hodinky,nedal si tam nahodou z ukrajiny naftu,teras som riesil jeden pripad kde odislo cerpadlo na oktavii :4012:

co ma UA nafta spolocne stym ze niekto sa bavi na mechanika a dojebka auto pri obycajnej vymene filtra filter treba vzdy naplnit z naftov ale cistov nie stoho stareho filtra a inak ja mam elektricke cerpadlo u alfe jtd a tiez mi profi mechanik menil filter nechcelo sa mu stim babrat tak nenalial do noveho naftu a startoval akurat ze asi po dvoch startoch naskocil cize nemas nieco ok mozno ti odpalili podavacie cerpadlo sorry za pravopis
Mishung
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 13.06.2009 23:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mishung »

no, vec sa má tak, že Volvo 2.0D nemá v nádrži elektrické podávacie čerpadlo, má len sacie čerpadlo, ktoré je súčasťou čerpadla motora. Takže tie piliny tam nrmohli byť zo žiadneho čerpadla, ale len z pumpy (tankovacie pištole). Filter by to mal zachytiť, tzn. že všetko by malo byť ok, alebo sa mýlim?
Miroslav 21
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 11.11.2021 15:11
Zdieľať na Facebook

Re: Volvo V50 2.0D - palivové čerpadlo

Príspevok od používateľa Miroslav 21 »

Dobrý den chcem se zeptat mám volvo v 50 nemozem na startovat nevím čím to je děkuji
achada
Príspevky: 1055
Dátum registrácie: 30.03.2016 12:09
Zdieľať na Facebook

Re: Volvo V50 2.0D - palivové čerpadlo

Príspevok od používateľa achada »

Je to rozbity!
Napísať odpoveď

Návrat na "Volvo fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní