Volkswagen Golf IV 1,9 TDI - oplatí sa kúpiť?
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Re: Volkswagen Golf IV 1,9 TDI - oplatí sa kúpiť?
Z čoho tak usudzuješ?
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Ty tiež? Veď čítaj na čo reagujem! 
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Lenze pozor!
Golf 4 je velmi male auto, na,urovni dnesnej Fabie.
Jazdne vlastnosti..., vari najhorsie zo vsetkych generacii Golfov.
Ak to ma byt auto pre jedneho+ spolujazdec, ok, este deti tak do 10 rokov sa zmestia.
Ale na," sportovu" jazdu, ako o tom mnohi mladi snivaju.., zabudnite.
Golf 4 je velmi male auto, na,urovni dnesnej Fabie.
Jazdne vlastnosti..., vari najhorsie zo vsetkych generacii Golfov.
Ak to ma byt auto pre jedneho+ spolujazdec, ok, este deti tak do 10 rokov sa zmestia.
Ale na," sportovu" jazdu, ako o tom mnohi mladi snivaju.., zabudnite.
-
cicmanec942
Pochybujem, že biker to chce kúpiť kvôli rodine...
-
biker610i
- maskot fóra
- Dátum registrácie: 29.05.2009 18:50
Najviac ma na golfe iv laka to ze vyzera dobre a ze ma zinkovanu kasnu zevraj a spomedzi všetkých generacii golfov ma najlepšiu antikoroznu ochranu , uvažoval som aj golfe V ale ze ten ma tensie plechy a horšiu antikoroznu ochranu
-
cicmanec942
Veď sa pokukaj na parkoviskách po sídlisku alebo pri nákupákoch ako ich tá ochrana do dnešného dňa ochránila... 
-
biker610i
- maskot fóra
- Dátum registrácie: 29.05.2009 18:50
Asi stale lepsie ako mazdy 323 alebo 626 a pod lebo tie ani uz nevidno a pritom su to rovnako stare auta
-
cicmanec942
Nevidno. A vtedy ich bolo vidno?
-
TDIdieselpower
- Dátum registrácie: 27.07.2015 20:57 Zdieľať na Facebook
Páni, doba sa zmenila len to mnohí ešte nepostrehli. Neplatí že staršie auto musí byť lacnejšie ako novšie.
Dlhé roky sme si kupovali novšie auta s tým že dostaneme vyššiu kvalitu. To sa ale v roku 2010 v EU zmenilo. Už sa nehrá na kvalitu, už sa hrá na emisie.
Emisie sú všetko, alfa a omega, za 1 gram nižších emisií spraví automobilka aj nemožné. Že bude motor poruchovejsi, hlučnejši, bude skackat/cukat pri rozjazde? Nevadí, už to nie je problém, už je to vlastnosť auta/motora.
Chcete si kúpiť auto na 20 rokov ktoré bude jazdiť stovky tisíc km s minimálnymi nákladmi? Tak hľadajte, ale medzi novými ho nenajdete.
Dlhé roky sme si kupovali novšie auta s tým že dostaneme vyššiu kvalitu. To sa ale v roku 2010 v EU zmenilo. Už sa nehrá na kvalitu, už sa hrá na emisie.
Emisie sú všetko, alfa a omega, za 1 gram nižších emisií spraví automobilka aj nemožné. Že bude motor poruchovejsi, hlučnejši, bude skackat/cukat pri rozjazde? Nevadí, už to nie je problém, už je to vlastnosť auta/motora.
Chcete si kúpiť auto na 20 rokov ktoré bude jazdiť stovky tisíc km s minimálnymi nákladmi? Tak hľadajte, ale medzi novými ho nenajdete.
-
TDIdieselpower
- Dátum registrácie: 27.07.2015 20:57 Zdieľať na Facebook
Máme doma Passat B6 2009 1.9 TDI BXE kupovaný nový, jeden z posledných kusov keď už nabiehala výroba B7 a motor 1.9 bol nahradený 2.0 výhradne s DPF filtrom.
Najazdené iba 120tis km. Neustála prevádzka v meste. Za 16 rokov sa na aute menil 16x olej a 1x rozvod. Nič viac. Žiadne problémy s autom neboli, STK prechádza na brnk akurát sa technici vždy pútajú či nepredam.
Vlastne nielen technici, posledné roky dostávam čím ďalej viac ponúk na predaj auta, keď nešťastní susedia pri pive nariekaju aké majú problémy so svojimi autami.
Čo je ale najzaujímavejšie že ak mi v roku 2020 keď malo auto 10r a 75tis km núkali 8tis, tak mi teraz núkajú každým rokom viac už som mal aj 15tis ponuku za čo idú aktuálne B8 modely. Auto samozrejme nieje na predaj, ani nebude, Takéto spoľahlivé motory sa už nevyrábajú a plánujem si ho nechať min ďalších 20 rokov do dôchodku ak dovtedy spalovaky nezakazu.
Najazdené iba 120tis km. Neustála prevádzka v meste. Za 16 rokov sa na aute menil 16x olej a 1x rozvod. Nič viac. Žiadne problémy s autom neboli, STK prechádza na brnk akurát sa technici vždy pútajú či nepredam.
Vlastne nielen technici, posledné roky dostávam čím ďalej viac ponúk na predaj auta, keď nešťastní susedia pri pive nariekaju aké majú problémy so svojimi autami.
Čo je ale najzaujímavejšie že ak mi v roku 2020 keď malo auto 10r a 75tis km núkali 8tis, tak mi teraz núkajú každým rokom viac už som mal aj 15tis ponuku za čo idú aktuálne B8 modely. Auto samozrejme nieje na predaj, ani nebude, Takéto spoľahlivé motory sa už nevyrábajú a plánujem si ho nechať min ďalších 20 rokov do dôchodku ak dovtedy spalovaky nezakazu.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
rok 2010 vcelku zásadne zmenil všetko. Autá dostali DPF ká,kúsok neskôr močovinu.Prešlo sa k od PD motorov na CR a ozaj málokto si uvedomil že ako prevádzka zdražie jeho servisom ak prejdú bezstarostné km záruky.Začali problémy z nemrznúcou G13,prišli problémy vačiek a variátorov,problémy z nízkym tlakom oleja a vydretými klukami, majiteľa, tiež drahé opravy a výmeny celej palivovej sústavy po objavení kovového oteru vo filtri. Kto sa o problémoch dozvedel včas,vedel na čo dať pozor prípadne ako predchádzať,kto sa nestaral mal vysokú šancu si "zarobiť".Samozrejme o problémoch sa vie už dlhé roky ale tým že si ľudia nič užitočné vzájomne nerobia a neupozornia ostatných, do problému bežne vbehne aj dnes spústa ľudí ktorý vidia šancu kúpiť jazdenku za zlomok ceny.Autá sú navonok ešte elegantné,vnútry veľmi zachovalé a tak si kúpia nie jazdenku ale problém.Už pri prvých 100 tis sa vie "udiať" sliušný a hlavne drahý problém.Fabrika mlčí,je to v jej prospech viac,než samotná výroba.Napriek veľkým km by technika problém nemala,lenže nastražených mín je veľa,kurvítok nespočítane,ale nik na ne neupozorňuje.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Viem(e) prečo si držím(e) 20-ročné autá... Pri nových môžu dodatočné náklady v desiatich rokoch prekročiť náklady na tie staré. Smutné.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Len porovnanie že 4 kolesá má auto kde rozvody stoja 200 éčiek,iné kde presiahne 5000. Vačka u jedného 140 éčiek,u druhého 1700. Jeden má výmenu EGR do stovky,iný príde do tisícky. Takže ...imidž novšieho je sakra nákladná záležitosť,zokok si vezú obaja +- rovnako.
Ak je auto v mojej službe,požadujem aby splnilo to na čo je určené.Prevoz zadku. Žiadne auto nezmení majiteľa,vystúpi z neho len taký,aký do neho nastúpil.Ani o gram cennejší,ani gram múdrejší. Kedže svet závratným tempom hlúpne,výrobcovia majú štastie,predajú sen,fatamorgánu.Na vymýšlanie obalov na sračky majú dostatok analytikov.Hlúposť ľudí zabezpečí odbyt aj na klobúk hovna
Ak je auto v mojej službe,požadujem aby splnilo to na čo je určené.Prevoz zadku. Žiadne auto nezmení majiteľa,vystúpi z neho len taký,aký do neho nastúpil.Ani o gram cennejší,ani gram múdrejší. Kedže svet závratným tempom hlúpne,výrobcovia majú štastie,predajú sen,fatamorgánu.Na vymýšlanie obalov na sračky majú dostatok analytikov.Hlúposť ľudí zabezpečí odbyt aj na klobúk hovna
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Zaujimave je, ze u dieslov z PSA, konkretne 1,8 td, neskor 1,9 td, ci 2.0 66 kw, 80 kw, 103, 120 , este bez dpf...
Nicim takym ako W netrpia...
Problemy nastali az s mocovinou...
A tlakom na emisie.
A co je duplom nepochopitelne, uz 1,6, ci 1,5 , uz nie su take blbuvzdorne.
Aj motor 2,2 je vcelku vydareny, od roku 2000, vtedy to bol aj drzitel viacerych svetovych rekordov, az si dobre pamatam, urobili na nom 500.000 km na ovali maximalnou rychlostou .
A nic.
Nicim takym ako W netrpia...
Problemy nastali az s mocovinou...
A tlakom na emisie.
A co je duplom nepochopitelne, uz 1,6, ci 1,5 , uz nie su take blbuvzdorne.
Aj motor 2,2 je vcelku vydareny, od roku 2000, vtedy to bol aj drzitel viacerych svetovych rekordov, az si dobre pamatam, urobili na nom 500.000 km na ovali maximalnou rychlostou .
A nic.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Je to +- to isté u Tdi,u Hdi či Dci. EU si debilným ťahom z emisiami prestrelila obe kolená a svet sa môže nad toľkou hlúpostou iba smiať.A využiť to.A to sa aj deje.Volíme si debilov,to isté sa dostane do EU....dokonca štáty si tam upratujú svojich zaslúžilých idiotov nech doma nesmrdia.To musí priniesť svoje ovocie,tak si ho treba spapkať.Alebo...vyrob si čo chceš...ja to kúpiť nemienim..aj to by šlo.Len na to treba mať iné rozmýšlanie
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných