Volkswagen Golf IV 1,9 TDI - oplatí sa kúpiť?
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
mbv
- Dátum registrácie: 19.03.2012 20:10 Zdieľať na Facebook
-
audis
- Dátum registrácie: 08.06.2009 20:43
-
cicmanec
- Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04 Zdieľať na Facebook
-
koksoo
- Dátum registrácie: 12.12.2010 20:55 Zdieľať na Facebook
-
markoimportauto
- Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
-
matiisek
- Dátum registrácie: 23.03.2011 18:44
Chip Foose by si ho musel zobrat do parady aby som za to vyhodil 3500€...
Kamarat kupil 3 roky dozadu za 2800€ (uz vtedy ho preplatil nad cenu) a z fleku donho vrazil 1000€ na rozvody, olej, filtre, horne ulozenia tlmicov a generalku prednej napravy. Jazdi doteraz bez problemov.
Ale pri tejto znacke je to o stasti, kedze je to sen vacsiny zelenacov za volantom.
Kamarat kupil 3 roky dozadu za 2800€ (uz vtedy ho preplatil nad cenu) a z fleku donho vrazil 1000€ na rozvody, olej, filtre, horne ulozenia tlmicov a generalku prednej napravy. Jazdi doteraz bez problemov.
Ale pri tejto znacke je to o stasti, kedze je to sen vacsiny zelenacov za volantom.
-
simie69
- Dátum registrácie: 11.09.2007 19:45 Zdieľať na Facebook
Kolegovia, mal som veľmi veľa áut, keď som kupoval boli v kadejakom stave, ale stále som to dal dokopy, aby bol motor, brzdy a podvozok 100%, nejaké kozmetické hlúposti som neriešil. Naposledy Mondeo Mk3 2.0 TDCi, ktoré bolo poctivé, dovezené z Nemecka "ťuknuté", bolo v plnej výbave v tom konkrétnom modelovom roku a nové stálo v prepočte na staré koruny cez 1 mega. Uznávam, bolo to veľké auto, pohodlné, jazdné vlastnosti bez jedného zlého slova.. Po roku a pol som to predal a za tú sumu som kúpil Golf IV, v cukríkovom stavepo prvom majiteľovi, rok 2004, teda už z konca produkcie. Prečo ? Lebo ma odvezie do práce a z práce rovnako ako Mondeo, na dovolenku 5-člennej rodine stačí a to, čo ma stála sada gúm na Mondeo, stoja ma zimné+letné na Golf (Michelin, Continental) a nemám problém kedykoľvek sadnúť a ísť do Tramtárie bez toho aby som sa bál, či späť neprídem vlakom. Jednoducho, nepotrebujem auto na to aby suseda vystrelo od závisti, potrebujem spoľahlivé auto ktoré spotrebuje menej peňazí ako deti a je mi jedno či to má tvrdé plasty či sa to pri 180 v tiahlych zákrutách vlní.. K téme - ak si vyberáš auto z rozumu, kúp si poctivý Golfík, nemusí mať len do 150 000, kľudne aj raz toľko.. Ak sa ním ale chceš vyťahovať, budeš na smiech.. Ja svoje idem predávať lebo známy mi ponúkol SuperB s jasnou históriou, ináč by som sa ho nezbavoval..
-
kalias
- Dátum registrácie: 21.08.2010 16:17 Zdieľať na Facebook
-
lucker72
- Dátum registrácie: 23.10.2012 21:20 Zdieľať na Facebook
-
stopro100
- Dátum registrácie: 20.08.2009 19:09 Zdieľať na Facebook
-
peter704bz
- Dátum registrácie: 02.07.2011 19:32 Zdieľať na Facebook
nazdar prečo nie o tom či je to dobré auto by sa dalo diskutovať, ale podstata bola vystihnutá vyššie, záleží na aký účel maš auto...ja som dal pred dvomi rokmi za golf4 2002 variant 81kw podstatne viac tiež z talianska, vozí ma do dnešného dna najazdené cez 50tisíc km dlhodobý priemer pod 5 litrov okrem výmeny oleja a filtrov nič neriešim až teraz komplet brzdy ale to musíš na každom aute,...jazdím do práce a domov 140km. štartuje aj v najtužších mrazoch bez problémov... minulý týžden za dva dni 2500km plne naložený... ešte ma tento služobník nesklamal a nemenil by som, za nič novšie...nepotrebujem riešiť dpf a podobne...len dôkladne skontrolovať niekým kto sa tomu rozumie...
-
matiisek
- Dátum registrácie: 23.03.2011 18:44
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
>> 81kw aj pekne tlači do sedačky ked ho rozčuliš
TAK AKO NA KAZDOM AUTE, NA TOTO NEPOTREBUJES GOLFA !!! Ci si myslis ze s 81kW jazdi len golf ?
>> to, čo ma stála sada gúm na Mondeo, stoja ma zimné+letné na Golf (Michelin, Continental)
toto snad nie je zalezitost Mondea a Golfa, ale hadam velkosti pneumatik, nie ??? Ked si mal na mondeu 245/30/R18 a na Golfe 195/65/R15, tak je hadam kazdemu jasne ze jedna ta vacsia guma je drahsia ako vsetky vymenovane mensie styri dohromady ??
Ale to nema ziadny suvis s Mondeom a Golfom !!! Aj na Golf mozes nahodit 18" elektrony ako vela sibnutych tunerov, a potom sa situacia obrati - 225/55/R18 na Golfa je podstatne drahsich ako 205/60/R16 na Mondeo.
Ze ? Ved si preboha ludia uvedomujte co trieskate.
Pneumatika 215/55/R16 je rovnako draha aj na Golf, aj na Mondeo, aj na tank aj na lokomotivu.
TAK AKO NA KAZDOM AUTE, NA TOTO NEPOTREBUJES GOLFA !!! Ci si myslis ze s 81kW jazdi len golf ?
>> to, čo ma stála sada gúm na Mondeo, stoja ma zimné+letné na Golf (Michelin, Continental)
toto snad nie je zalezitost Mondea a Golfa, ale hadam velkosti pneumatik, nie ??? Ked si mal na mondeu 245/30/R18 a na Golfe 195/65/R15, tak je hadam kazdemu jasne ze jedna ta vacsia guma je drahsia ako vsetky vymenovane mensie styri dohromady ??
Ale to nema ziadny suvis s Mondeom a Golfom !!! Aj na Golf mozes nahodit 18" elektrony ako vela sibnutych tunerov, a potom sa situacia obrati - 225/55/R18 na Golfa je podstatne drahsich ako 205/60/R16 na Mondeo.
Ze ? Ved si preboha ludia uvedomujte co trieskate.
Pneumatika 215/55/R16 je rovnako draha aj na Golf, aj na Mondeo, aj na tank aj na lokomotivu.
-
simie69
- Dátum registrácie: 11.09.2007 19:45 Zdieľať na Facebook
Mp3turbo: dal som to, čo som mal v TP zapísané.. mal som tam 205/50 R17, čo je hovadsky zlý rozmer, tak som tam dal 225/45 R17.. Importér Fordu mi nechcel zapísať klasické 205/55 R16 ani keď som mu ponúkol viac ako tých 33€ čo pýta za certifikát.. a to bol najväčší prolém celého Fordu.. keď prídeš do servisu a mechanik nemá ani šajnu čo autu je.. Mondeo je vynikajúce auto, opakujem sa znova, žiaľ, na Slovensku je veľmi, veľmi, veľmi málo ľudí, čo ho vie opraviť a čo tomu rozumie... komunita Forďákov to musí zachraňovať.. 
-
lorky
- Dátum registrácie: 25.11.2012 20:25 Zdieľať na Facebook
Môj názor je rozhodne áno VW golf je výborné auto a IV rada a práve auta na jeho platforme ako je Seat leon ,toledo...alebo škoda octavia sa oplatia možno aj viec ako golf ....1,9TDI sú jedny z najlepších motorov a ja ám osobne skúsenosti ako s 66kw s chipom na cca 96 ,tak aj 81kw a dokonca aj 85kw ale tam už sú drahšie opravy...Čo sa týka spolahlivosty tak na tie 81kw a 66kw neuvida servis omoc častejšie ako pri normálnich úkonoch ako je olej rozvody....
To ale záleží od toho na aké auto natrafíš...nepozeraj sa na kilometre to je úplne nanič pri tak starom aute-veď dnes ty to každý dvadsiaty chalan na ulici dokáže stočiť...radšej si dobre poprezeraj karosériu či všetky diely lícujú či tam niesu rozdiely vo farbe....dobre sa s autom prejdi a pozorne počúvaj ako sa správa...A čo sa týka tých ktorý rozprávajú že je to moc tak ser nanich, nech ako je možné že si tak drží hodnotu ...ten kdo v živote toto auto nemal nepochopí...
To ale záleží od toho na aké auto natrafíš...nepozeraj sa na kilometre to je úplne nanič pri tak starom aute-veď dnes ty to každý dvadsiaty chalan na ulici dokáže stočiť...radšej si dobre poprezeraj karosériu či všetky diely lícujú či tam niesu rozdiely vo farbe....dobre sa s autom prejdi a pozorne počúvaj ako sa správa...A čo sa týka tých ktorý rozprávajú že je to moc tak ser nanich, nech ako je možné že si tak drží hodnotu ...ten kdo v živote toto auto nemal nepochopí...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: oco13 a 7 neregistrovaných