Vodičské preukazy
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Re: Vodičské preukazy
Zišlo by sa - nie len dôchodcov.
25% ťažkých nehôd spôsobia držitelia vodičáku do dvoch rokov.
Na Slovensku by bolo treba aj poctivé a pravidelne opakované psychotesty...
25% ťažkých nehôd spôsobia držitelia vodičáku do dvoch rokov.
Na Slovensku by bolo treba aj poctivé a pravidelne opakované psychotesty...
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Ja by som všetkých poslal každých 5 rokov na preskúšanie.
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
je to staré minimalne rok. A venujú sa tam aj mladým .Zakaz jazdy v noci a podobné 3,14čoviny. Na Slovensku znižili vek na C-D . Dokonca tam je že nad určitý vek musíš doložiť že sa cítiš zdravý.(nie lekárska).Tieto články sa tu objavujú lebo treba senzacie a krčmové hádky.Podobne ako zákaz starých nafťakov až po normu E6.
Už teraz je nedostatok vodičov na LKW a po buzeracii čo predvadzajú bude ešte menej
P.S kto musí chodiť na psychotesty/lekársku a popripade KKV,tak vie ako to funguje a bude fungovať aj dalej.
NO STRES
Už teraz je nedostatok vodičov na LKW a po buzeracii čo predvadzajú bude ešte menej
P.S kto musí chodiť na psychotesty/lekársku a popripade KKV,tak vie ako to funguje a bude fungovať aj dalej.
NO STRES
-
Samozrejme. Nemám problém s tým, že ak by som nepatril na cestu - nemám tam čo hľadať.
Len naznačujem, že to nie je iba o veku. Náš bývalý zubár sa jazdieval cez víkendy vyblázniť na Šturec, Donovaly na meďáku s obmedzením maximálky na 250 km/hod - lebo sa nemal inak kde :D
Nemalo by sa sadať za volant pod vplyvom..., riskovať, jazdiť vo väčšej nepohode, chorobe. Ale... Neostáva než reštrikcie, obmedzenia.
Vodičák na obmedzenú dobu aj lekárske prehliadky schvaľujem.
Ostatne pri výmene vodičáku v 2022 mi ho dali len do 2026.
Názory spod jedného článku:
https://debata.pravda.sk/debata/730284- ... -fungovat/
Len naznačujem, že to nie je iba o veku. Náš bývalý zubár sa jazdieval cez víkendy vyblázniť na Šturec, Donovaly na meďáku s obmedzením maximálky na 250 km/hod - lebo sa nemal inak kde :D
Nemalo by sa sadať za volant pod vplyvom..., riskovať, jazdiť vo väčšej nepohode, chorobe. Ale... Neostáva než reštrikcie, obmedzenia.
Vodičák na obmedzenú dobu aj lekárske prehliadky schvaľujem.
Ostatne pri výmene vodičáku v 2022 mi ho dali len do 2026.
Názory spod jedného článku:
https://debata.pravda.sk/debata/730284- ... -fungovat/
Dôchodca.
-
Nejak tak. Pred dosiahnutím 17-tich som urobil na ťažkú mašinu, pred 18-timi na osobné auto. Oba so stratou jedného bodu.
Raz za čas si urobím súčasné testy, dal som vždy na dostatočný počet bodov. V práci na každoročnom "doškolovaní vodičov" som sa dozvedal čo je nové aj hodne užitočného z praxe.
Sledujem zmeny, novinky. Hundrem na motajov, zdržovačov. A tých, čo nezmyselne riskujú.
Keď som spomínaval cestou do / z práce mladému kolegovi niektoré poznatky čo nás za mladi učili v autoškole - bol dosť prekvapený - že nič také im nik nepovedal.
Mnohí vodiči jazdia dobre, viacerí zle. Bez ohľadu na vek. Celkovo vodičské umenie upadá, Niečo ide na vrub "doby", niečo konštrukcii moderných áut - z mnohých hovno vidno, pri mnohých výrobci presviedčajú o ich superbezpečnosti. Lenže fyzikálne zákony sa o....ť nedajú.
Raz za čas si urobím súčasné testy, dal som vždy na dostatočný počet bodov. V práci na každoročnom "doškolovaní vodičov" som sa dozvedal čo je nové aj hodne užitočného z praxe.
Sledujem zmeny, novinky. Hundrem na motajov, zdržovačov. A tých, čo nezmyselne riskujú.
Keď som spomínaval cestou do / z práce mladému kolegovi niektoré poznatky čo nás za mladi učili v autoškole - bol dosť prekvapený - že nič také im nik nepovedal.
Mnohí vodiči jazdia dobre, viacerí zle. Bez ohľadu na vek. Celkovo vodičské umenie upadá, Niečo ide na vrub "doby", niečo konštrukcii moderných áut - z mnohých hovno vidno, pri mnohých výrobci presviedčajú o ich superbezpečnosti. Lenže fyzikálne zákony sa o....ť nedajú.
Dôchodca.
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Hm , múdro píšete, až mi je to divnô. Ale čo s časťou obyvatelstva ktorá robí zlotu uplne úmyselne ????

Jemu tie príčiny alebo úmysly boli velmi dobre známe, ale aj keď prežije načo by ich vešal na nos okoliu.vodič z neznámych príčin prešiel do protismeru kde .........

som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
- Dátum registrácie: 07.06.2016 09:45 Zdieľať na Facebook
Som drzitelom vodicaku 40r. Odjazdil som 3..4 mil. km, ale ci by som urobil testy, teraz hned bez pripravy, no neviem, asi nie.... lekarska je formalita a KKV tiez.. nemalo by to tak byt...
Ale ked denno denne vidim na cestach, co sa tam deje, ostava mi rozum stat...
Ta arogancia.. neohladuplnost..v tom ma oco13 uplnu pravdu...
Ale ked denno denne vidim na cestach, co sa tam deje, ostava mi rozum stat...
Ta arogancia.. neohladuplnost..v tom ma oco13 uplnu pravdu...
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Tiež som rovnaká generácia a dovolím si podotknúť, že to sa nedeje na cestách - to sa deje v celom spektre spoločnosti a ako počúvam mladších kolegov a kolegyne tak sa to prenáša aj do rodín - a to už je kua zle. 

som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Psychotesty sú absolútna strata času a peňazí.
101% cvokarov- psychiatrov sú nepoužiteľni v praxi.
-
Ja by som osobne poslal všetkých novinárov a výrobcov áut do piii....
Odkedy sú novinári Janovia z Teleshopingu, 20-30 roční zasrani sa pasujú za znalcov, dokonca majú tú drzosť odporúčat led žiarovky namiesto xenonov, či namiesto klasických , H7, H4..

By som tým xuujom bral doživotné VP...
Aby som v noci často išiel úplne naslepo, ešte aj v nákladnom aute ma oslepuju kadejaké čínske smejdy , idem niekoľko desiatok metrov úplne, ale že úplne naslepo, len sa modlím a pozerám ako veverička, či nejde v mojom pruhu chodec, cyklista, nebodaj nestojí neosvetlene auto.
Kým boli halogény, všimnite si, že neosvetluju celú šírku cesty, tú svoju časť si osvetlite vy a kraaaasne, priam nádherne vidíte dopredu, pri dobrom nastaveni, 0,00 žiadne oslepovanie.
A keď ide človek ako prvý, obyčajne ide za ním buzzik, ktorý má asi chuť zatrtkat si do výfuku, inak nechápem to lepenie a páli svetlami do spatakov..., ktoré už nie sú nielenže samostmievacie, ale v rámci šetrenia, pozdravujem uchylneho inžiniera z Peugeotu, čisto biele, ešte v starých Peugeotoch boli zelené..
Takže, v noci musím spataky sklopiť dole, keď nechcem prísť v kolónach o nervy

Také malichernosti, typu, stojím na priecestí a pálim oproti stojacemu, lebo VP asi dostal za klobásy.., takže netuší, že má prepnúť na parkovacky, to už sa ani nerozčuľujem...

-
- Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02 Zdieľať na Facebook
Originalne led svetla nepouzivaju led ziarovky. Lacne auto s led svetlom nikdy nebude mat take svetlo ako v aute kde led svetlo jedno je pomaly tretina hodnoty lacneho auta.
-
Jeden moto web stále propaguje, aj jeho "novinári" , led žiarovky, ako náhrady xenonov, či halogénov.
Ešte aj s BMW coupé 3, ktoré malo od výroby xenony, radili, ako prejsť STK..
Sú to LED žiarovky, schválene eú , či akou normou... Ale, pokiaľ ma míňa auto s matrix , krásne vidim svoj pruh.
Až má míňa starý vrak s modro - bielo svietiacimi čudami, nevidím nič
Ešte aj s BMW coupé 3, ktoré malo od výroby xenony, radili, ako prejsť STK..
Sú to LED žiarovky, schválene eú , či akou normou... Ale, pokiaľ ma míňa auto s matrix , krásne vidim svoj pruh.
Až má míňa starý vrak s modro - bielo svietiacimi čudami, nevidím nič
-
- Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02 Zdieľať na Facebook
Lubos led ziarovky su cinske nahrady bud xenonovych vybojok alebo klasickych ziaroviek h7 atd. Ak to das do cocky kde jr d2ska vela skody nenarobis ale ak das miesto h7 a do klasickej paraboly oslepujes cely avet. Ja som kupil auto kde to bolo miesto d2s xenon, vyhodil som to prec a dal co tam ma byt, rozdiel ziadny, original este lepsie.
Pozri tu co je vo vnutri led svetla
https://youtu.be/0OJjvYPV3oc?si=SDQ1knT3rojzltRb
Pozri tu co je vo vnutri led svetla
https://youtu.be/0OJjvYPV3oc?si=SDQ1knT3rojzltRb
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Uplne mimo, ale dnes som menil olej za orginal MB. Prvy krat dom si vsimol, ze MB ma na bandaske vylisovanu hviezdu. Ten olej vyzera hned o 100 eur drahsie.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 38 neregistrovaných