Ibiza 1.4 tdi problem so startom

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

madafaka161
Dátum registrácie: 08.12.2025 21:15
Zdieľať na Facebook

Ibiza 1.4 tdi problem so startom

Príspevok od používateľa madafaka161 »

Zdravím, mam seat ibizu 1.4 tdi 59kw 2009 295tkm. Mam problem s tym ze každé ráno mi trva 10- 15 s pokial naštartujem.Potom ide normalne aj po opakovanom štartovaní. Diagnostika neukazuje nič. Palivový filter som podla rady vymenil nepomohlo.V servise na nič neprišli tak skúšam radu tu.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: Ibiza 1.4 tdi problem so startom

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Samotný dôvod pokiaľ sa rieši v dielni z vybavením osciloskopom je odhalený za 30 minút. To je tá dobrá časť správy. Zlá je tá že auto má jeden ranný pokus počas ktorého sa nahrajú štyri základné signály. Tým že sa odhalí pachateľ, čo je v 99% problém v palivovej sústave začína veľmi nepríjemná časť opravy, urobí sa úkon a auto zase ide na odstávku do rána, znova sa nahráva štart a tak až kým ten ranný štart nie na brnk. Ono by to šlo aj jediným úkonom, jedným šupom vymeniť celú sieť od nádrže po vstrek...len to by si musel gazda zobrať úver. Pritom mohol byť celý problém v jednom O krúžku na ktorom sa systém zavzdušňoval a on vytrieskal všetko zbytočne..
Doma systémom urob si sám je to práca na slepo ktorá môže byť vyriešená prvým pokusom (výmenou) tak isto ako posledným. Finančne všetko závisí od presnosti strelby a ochote opravu robiť hoci týždeň, aj keď je to pol hodina denne. Aj tu to môže byť prvý deň opravené ale aj piaty lebo sa ide od lacných komponentov.
madafaka161
Zdieľať na Facebook

Normalne zvažujem že ho dam do vykupu do nemenovaného autobazaru.Keďže mam aj ine auto a pri tomto asi pridem o nervi a vela penazí.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

mhlavaty napísal: 08.12.2025 22:17 Ono by to šlo aj jediným úkonom, jedným šupom vymeniť celú sieť od nádrže po vstrek...len to by si musel gazda zobrať úver.

Aj tu to môže byť prvý deň opravené ale aj piaty lebo sa ide od lacných komponentov.
Niekto má aj iný systém myslenia :3906:
Nedávno som likvidoval auto kvoli hrdzi, ďalšie auto ktoré som kúpil je rovnaké ako to predošlé - motoricky. Zo starého je už vybratý motor aj s prevodovkou , poloosami , zanovným výfukom a drobnosťami. Čerpadlo zaliate čistým vifom a bude stáť a čakať - kdyby neco. Mne ako amaterovi trvá výmena dva dni. Takže v prípade poruchy dva dni pauza. Ale v prípade naozajstnej poruchy. Dlhšie štartovanie je mi šumafuk, ak to baterka utočí tak si to ani nevšimnem. Auto je čierno-biely stroj = ide-nejde. Nesmiete prežívať nejaké smiešne zvuky , je to len kopa železa.
:40bd: :40bd: :40bd:
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Mna benzinove Punto "naucilo" startovat na dvakrat. Ak som normalne, chvilu tocilo. Ak som len kratucko "tukol", nasledujuci start bol okamzity. Neriesil som.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

1.4 Tdi je klasický pumpáč z určitými charakteristickými danosťami. To čo sa teraz rieši je v podstate dôsledok neurobenia drobností načas ideálne pri druhých rozvodoch. Vtedy sú plus náklady pridané k rozvodom smiešne, tj v desiatkach éčiek. Auto neprotestuje ak sa to neurobí, až pri nájazde blízo 300 tis sa prejavia prvé patálie tohoto typu. To je proces ktorý beží u každého PD motora akurát výdrž je rôzna. Najprv prídu problémy na malé kubatúry a výkony -59-66-74-85-96. Ludia z oblubov vypisujú ako že najlepšie sú napr 77 ky čo je hlboká nepravda. Tam kde 77 začne pýtať prvé úkony ešte 96 veselo behá, 85 aj 96 je ďaleko odolnejšia a má to svoj dôvod. Navonok identické, ale vlastnosti sú rozdielne. Trojhrnček má silne torzný chod, a z toho titulu je nutné tých pár drobností robiť včas a na plne funkčnom motore ktorý nemá ani len náznak toho,čo od tých km začne nekompromisne tvoriť. Vrátiť ho do dobrého života zo zanedbaného stavu už hravo vylezie na 300-600 a sakra zanedbané aj do tisícky. Dalo sa tomu za haliere predísť, ale to je u všetkého čo vrčí a točí, či má 20 rokov alebo 2-3. Akurát je to o jeden rád viac peňazí. Čo sa neurobí včas, to už prinesie len vyššie náklady.
madafaka161
Zdieľať na Facebook

Tak to asi do neho už investovať nebudem... neviete či bazar vykúpi aj auto ktore má dpf off ?
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Za stovku ho hádam vezme dáky...
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

nemenovaný autobazár to s radosťou zoberie
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Trochu fascinuje tento druh logiky. Auto ktoré by dnes napr potrebovalo 500 e.- vý náklad aby sa vrátilo do dobrej kondície majiteľ nechce akceptovať. Zbaví sa za soplík z nosa a zaobstará si iné auto. Spočítame ušetrených 500 a získaných pár šušňov za predaj tak z toho asi bomba autiak kúpený nebude. Ale...ak to domyslíme do konca, nebude to len nejakých 500 za opravu, do toho by mnoho ľudí išlo bez mrknutia. Problém bude že na riešenie toho bude ďaleko viac, DPF off už naznačuje že aj doterajší servis a údržba bola v štýle tunajších inzerátov...Auto vždy dostalo čo potrebovalo. Ktože by tomu neveril. Len teraz je smola, ťažko štartujúce auto sa prezradí hneď
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

Dnešní ludia nerozmýšlajú. To je to.
Radšej vymení, predá. Hocičo.
Ale aby vyriešil problém a behal veselo ďalej to on nebude riešiť a príde o dalšie stovky a nevravím o tom že dalšie auto neskončí podobne, alebo aj horšie.

OK beriem, aj ja som predal auto podobne. Ale auto ktoré vizuálne strašné ( ale sadol a na brnk ). Skôr ma trápila hrdza ktorá sa po 4och rokoch vrátila nekompromisne.
Tak išlo.
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Niektorí by možno aj dali opraviť, ale nemajú kam. Lebo úroveň servisov je taká ako úroveň všetkého v tomto štáte...
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

S tým musím len súhlasiť napriek svojmu názoru vyššie…
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Isteže, aj to je jeden z faktorov. Vec je však zložitejšia. Čo charakterizuje dnešnú dobu ?!
Jediná hanba na Slovensku je mať staré auto. Žena, kamoši, pracovisko kolegovia, to všetko rýpe a podje...va, čo si (mi) už nekúpiš poriadne auto. A sorry ale dnešný chlapi sú strašné sračky, na čom by záležať malo na tom nezáleží za mak. A naopak, všetky hovadiny sú nesmierne dôležité, a najdôležitejšie je zdanie. Aj keď je hony od pravdy.
Jeden môj priateľ hovorí... múdry sa nechváli tým čo má, sprostý aj tým čo nemá. No a to je obraz slovenskej populácie dnes. Hladať rozum a pragmatizmus je márna snaha, má ju zlomok populácie
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

mhlavaty
brutál pravda

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní