Skoda Super B 110 kw DFGA Chybovy Kod P040200

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

tinko
Dátum registrácie: 31.12.2014 15:25
Zdieľať na Facebook

Skoda Super B 110 kw DFGA Chybovy Kod P040200

Príspevok od používateľa tinko »

Ahojte P040200 prilis velky prietok spalin EGR
Nove Egr nizkotlakove + vysoko tlakove
DPF bolo cistene strojovo
Pocas jazdy otacky cca nad 4000 tis.zapise chybu P040200
mal niekt opodobne skusenosti
Auto ma 320 tis.km
protitlak v DPF na mieste volnobech 12-13 jazda aj 70 a viac
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: Skoda Super B 110 kw DFGA Chybovy Kod P040200

Príspevok od používateľa mhlavaty »

K tomu aby sa dalo vôbec uvažovať v súvislostiach jednotlivých funkcií je to nedostatok informácií. Pokiaľ sa problém hladá v live datách,je to v podstate možné len zrovnávaním obdobných hodnôt tých istých motorov v tom istom režime a teplote. Čo sa bez zohladnenia teploty ktorá mení protitlak dá z určitostou napísať je že protitlak volnobehu je vysoký. Lenže ani to nie je konečný a správny výrok pretože je nutné zohladniť taktiež offset protitlaku.
Nie je jasné ako sa naložilo po čistení z hodnotou zaplnenia a teda s akou hodnotou začal filter po čistení. Pokiaľ nabieha rozpor len až pri 4000 a viac ot tak to sa hladať zrovna ľahko nebude kedže tie otáčky bude nutné atakovať aj pri logovaní. A zase je to plné rozporu pretože je nutné pátrať či ide o 4000 ot alebo o hodnotu zaťaženia.Tj ak je to automat je otázok viac ako dosť v súvislosti práve so zaťažením.
Pýtať sa na podobné skúsenosti mi v takomto prípade príde skôr ako nepodarený vtip, na takom základe by som nerobil ani defekt kolesa a nie systém tak prekomplikovaný ako je tu.
V podstate tu nie je možné ani len doporučiť ako postupovať práve pre kvantum vecí ktoré,sa podmieňujú pri svojej práci. Tu sa dá len pozorne sledovať stovky hodnôt a vyťažiť z nich daný problém. A to chce sakra dobre systém poznať v jeho komplexnosti. Toto ak odlahčíme už nie je spojitosť oka so zadkom. A pokiaľ niet ani databáza hodnôt daného motora (z iných aut) pre zrovnávanie, tak to bude ťažký terén. Na to aby niečo také mechanik mal musí si data (1 min práce) stiahnuť ešte aj pri výmene platničiek či oleja. A to sa dnes nenosí, robiť niečo navyše a zakladať si databázový archív
tinko
Zdieľať na Facebook

Pomohlo EGR OFF interny flash
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Ach jaj. Keď ťa bude bolieť ruka, dáš si ju rovno odseknúť?
tinko
Zdieľať na Facebook

pokial mas nejake napady tak napis budem rad
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

tinko napísal: 09.12.2025 11:33 Pomohlo EGR OFF interny flash
:2f93: presne tak to ma byt.ja by som tiez nesypal prachy do vyjazdeneho auta a stracal zivotny cas a nahananim servisu ktory to za normalnu cenu ---mozno--- opravi a nebude spekulovat.

ak auto ide treba ho este vyzmykat,predat a kupit druhe.
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný