Vitara 1.6 8V UPRAVA Karburatora
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
betokarcik
- Dátum registrácie: 08.11.2025 19:33 Zdieľať na Facebook
Vitara 1.6 8V UPRAVA Karburatora
Nazdar chalani chcem sa opytat videl som niekde ze prerabaju karbos z favorita do vitara oplati sa to vobec zlepsi sa vykon alebo to nema zmysel ?
Popripade co tam dat zeby to malo lepsi vykon
Popripade co tam dat zeby to malo lepsi vykon
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Re: Vitara 1.6 8V UPRAVA Karburatora
Najskôr by som si skúsil naštudovať troška teórie o tom ako vôbec funguje spaľovací motor a potom riešil koniny z TikToku. 
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Tiež ma to zarazilo - zjavná blbosť.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Otázka je vždy legitímna a nemusí byť formulovaná správne, prípadne vystihovať problém.
Problém je riešený u starších strojoch kde sú možnosti získania dielov obmedzené celkom bežne. Karburátor je vec ktorej rozumie ešte menej ľudí ako dnešným špičkovým strojom. A tak sa hľadá náhrada.Aj ja som podobné riešil u Renaulta 6 TL a nakoniec mi tam sadol karburátor z Dacie 1300 a dokonca som ho získal nový,nikdy nemontovaný.Nebol to už Solex ani Zenith ale rumunská značka.Ale ide. Tomu predchádza rok rozhovorov, pýtania sa priateľov,nemáš ? nepoznáš niekoho ? Až sa zadarí. A vy tu urobíte z človeka hneď debila.
Ešte raz a skúste si to pamätať...otázka je len otázka ,vždy je legitimná a tak na jej základe nikoho neposudzujte.
Odpoveď a jej autor sa už dá odhadnúť veľmi presne čo je zač. Dá sa ostať aj ticho a nepredstaviť sa svetu po x tý krát ako idiot.
Problém je riešený u starších strojoch kde sú možnosti získania dielov obmedzené celkom bežne. Karburátor je vec ktorej rozumie ešte menej ľudí ako dnešným špičkovým strojom. A tak sa hľadá náhrada.Aj ja som podobné riešil u Renaulta 6 TL a nakoniec mi tam sadol karburátor z Dacie 1300 a dokonca som ho získal nový,nikdy nemontovaný.Nebol to už Solex ani Zenith ale rumunská značka.Ale ide. Tomu predchádza rok rozhovorov, pýtania sa priateľov,nemáš ? nepoznáš niekoho ? Až sa zadarí. A vy tu urobíte z človeka hneď debila.
Ešte raz a skúste si to pamätať...otázka je len otázka ,vždy je legitimná a tak na jej základe nikoho neposudzujte.
Odpoveď a jej autor sa už dá odhadnúť veľmi presne čo je zač. Dá sa ostať aj ticho a nepredstaviť sa svetu po x tý krát ako idiot.
-
tatkotom
NAozaj niekedy treba pozorne čítať. Autor sa nepýta na náhradu nefunkčného karburátora, Milan. Chce zvýšiť výkon.
-
cicmanec942
Otázka tam je položená jednoznačne, netreba sa ani veľmi sústrediť, aby ju človek pochopil. Keď ale chceš silou-mocou zhovadiť konkrétneho autora príspevku namiesto voľby zostať ticho... 
-
mhlavaty
- opravy & diag
Je jedno ako sa pýta. Ak by sa pýtal inak tak čo ? Už by sa mu dostalo pomoci ? Ak mu auto ide mizerne, tak sa môže takto vyjadriť, pretože aj návrat do normálu z ničoty bude pre neho zvýšenie výkonu. Ale v podstate vonkoncom na tom nezáleží či sa správne vyjadril alebo nie... netreba z neho robiť blbca lebo... Dá sa urobiť to čo urobí kto chce pomôcť...opýtať sa. Ak niekto pomôcť nevie alebo nechce,má jedinečnú možnosť ostať ticho. Ja v 90% prípadov ostávam ticho aj keď k veci niečo mám, lebo sa mi nechce zase riešiť tunajších vyrývačov čo okamžite riešia nie problém, ale vždy osobu. Je minimum otázok ku ktorým by (k veci) nebolo čo napísať,ale tu to je koledovanie o stret z idiotom
Úloha znela jasne...neprítel nesmí projít. Treba najprv zastreliť, potom vysvetlovať. Tých strelcov je tu ozaj dosť
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
6 odpovedí, moja 7., ale žiadne riešenie. Na zamyslenie pre všetkých.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Ak to chce pán riešiť, ozve sa mi ako sto iných v ss a preberieme to bez tunajších idiotských komentov. Dnes už to ide len takto
-
tatkotom
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Výkon z toho nezískaš. Neodporúčam zasahovať do karburátora - veľmi ťažko sa zháňajú, ťažko sa repasujú. Ak je problém s otáčkami - treba vyhodiť automatický sytič a dať tam manuál na tiahlo. Jediná náhrada s ktorou mám skúsenosti je Weber 32/36. Dá sa kúpiť ako konverzný kit s prírubou a vyriešenými podtlakmi a manuálnym sytičom. Dávnejšie som to objednával z anglicka, cena bola okolo 400 libier s poštovným. Teraz to bude drahšie.
-
cicmanec942
Auto otázky sa 2x spýtal na zvýšenie výkonu, ale dedulo bude radšej splietať teórie o čo mu naozaj išlo ako by mal priznať chybu. To sa, holt, týmto rádobypánbožkom stáva... 
-
tatkotom
Hľadá si zákazníkov. Nič proti. Spôsoby radšej nekomentujem no jeho pocit najmúdrejšieho na svete sa nedá nevidieť. Vie veľa no nie všetko.
Riešil som kedysi dávno zámeny karburátorov na benzínových autách, motorkách, mopedoch. Už by som to nerobil, nesplnilo to ani raz očakávanie.
Riešil som kedysi dávno zámeny karburátorov na benzínových autách, motorkách, mopedoch. Už by som to nerobil, nesplnilo to ani raz očakávanie.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Ste totálne vedľa.Zákazníkov ani nehladám ani nepotrebujem. A reči o najmúdrejšom si šetrite pre seba navzájom.Na názore mi záleží,ale od ľudí od fachu ktorý čosi vedia a niečo v mojom obore znamenajú. Akurát oni si ešte nikdy nedovolili čo vy dvaja
-
cicmanec942
Chlebík a soľ by si nechcel? 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: autolaik a 6 neregistrovaných