Cistenie DPF - Skoda Kodiaq 2018

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: DPF

Príspevok od používateľa seven549 »

uwa0917097362 napísal: 22.10.2025 11:18 Mne sa jednalo hlavne o to či vzhladom na naplnenosť 60g a početnosť regenerácií cca po 250km je nutné čistenie okamžité myslim s demontážou či to má význem čistiť už teraz , alebo mi to ešte niečo pobehá, bez trvalých následkov chodím denno denne do prace 20km+20km a vikendovky min 100km.
Momentálne mám starosti iné, tak či to ešte môžem nechať tak.
to je normalne ze na kratke jazdy vypaluje dpf po 250km.filter sa najrychlejsie zaplnuje kratkymi jazdami.staci si to sledovat diagnostikou.dpf sa na studenom motore zaplnuje okamzite.na 20km jazdu v zimnych podmienkach je zbytocne auto z dpf aj startovat.

ak majitel nema cas to nechat vypalit a nevie ani kedy to vypaluje tak je aj skoda nieco riesit.jazdi dalej a ked sa to uz naplni tak ze uz nebude vediet auto co s tym pozries si na diagnostike tlaky pred a za dpf teploty ake tam su uvidis sam ze je to plne ako sacok z vysavaca proste len kupis nove dpf.ved to stoji len tisicku.

cistenie a pod carovne vodicky nefunguju.

cistenie dpf chemiou a fukanim pod tlakom ako zistim ze je to dpf vycistene dobre.to maju na to cistiarne dpf filtrov masinu ktora dpfko otestuje ako v aute?tlaky pred nim tlaky za nim a teploty filtra.alebo dame do auta a uvidime ako to bezi?

kedysi sa dpfka cistili chemiou a wapkou na zemi v umyvarke dnes na to uz maju take umyvacie boxy kde ide voda chemia tlak vzduchu.a to je vsetko.

akonahle zadas autu ze je tam novy filter a ono si samo casom zisti ze to tak nieje,potom co?

carovna vodicka ktora musi prejst cez piest spalit sa z nafotu pri tej vysokej teplote ist vyfukom uz ako plyn k filtru a vycistit ho?ten spaleny plyn to vycisti?

budes sa v tom motat donekonecna.kupis nove dpf das to spravit autorizaku a mas klud dalsich xxx km pokial bude motor + vstrekovace mechanicky v poriadku

nad 300 000km uz vstrekovace u auta hoci by to jazdilo len dialnice uz nebudu.take km vstrekovace nedaju v top kondicii aby dobre motor spaloval.

auto z dpf najazdi aj pol miliona ako prd ale len u majitelov ktory su jeho --otrokmi--- ako ja.mam doma tri auta z dpf ford audi vw.a som otrok toho ked to zacne vypalovat.u kazdeho auta mam android radio bluethoot diag elm 327 v zasuvke a vidim kedy sa to uz chysta vycistit.

-----obetujem tomu vzdy svoj zivotny cas---.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

"nad 300 000km uz vstrekovace u auta hoci by to jazdilo len dialnice uz nebudu" - isto?
Mám (aj) auto s nájazdom 320000 km, drvivá väčšina jeho jázd krátkych až veľmi krátkych (aj predchádzajúci majiteľ prevažne jazdil do práce a nazad len pár kilometrov, moja pani do 3) a motor ide ako švajčiarske hodinky - vynikajúca spotreba, nikdy problém s emisnou.
Správna chémia DPF nepomôže - ak sa nepoužíva... Kvalitné palivo a predpísaný nízkopopolový olej sú základ no dá sa pomôcť si aj popri nich, pane. Sú "vodičky", ktoré robia doslova zázraky - ak sa používajú včas.
peterbognar55
Dátum registrácie: 26.10.2025 08:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peterbognar55 »

Písal som súkromnú správu
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

tatkotom napísal: 26.10.2025 06:23 "nad 300 000km uz vstrekovace u auta hoci by to jazdilo len dialnice uz nebudu" - isto?
to ze ty si o to staras je tvoja vec.on zadavatel temy sa nestaral a kaslal na regeneracie.a este aj pise ze ma ine zivotne priority ako otrocit autu.

napisem to presnejsie.kazde auto si ide svoj zivot ale motory od vw alebo starsie fordy tam sa este nestalo aby vstrekovace sli ako nove po 300 000km.tym nemyslim ze tie vstreky treba menit len ich treba skalibrovat. je to elektromechanicka suciastka ktora podlieha opotrebeniu.

existuju vynimky ale to je len mala bodka co vydrzali viac.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Netvrdím, že nemáš pravdu len zadávateľ má 170000km. Ako sa (ne)staral vie on. LOW SAP olej, včasné výmeny, kvalitné palivo spomenuté boli.
Talianov mám preto, že ich naj známy robí a koncernovky odmieta, nie preto že by som ich nejak vyzdvihoval. Majú tiežý svoje muchy - iné.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Treba sa držať toho čo funguje a aj niekto garantuje výsledok. Takže nech radí kto radí, ak niečo tvrdí tak nech berie na seba zodpovednosť za výsledok. Garancia je konkrétny človek v konkrétnej dielni a kontroly po oprave ktoré to potvrdia že systém je živý a funkčný.
tatkotom... Kvalitné palivo a predpísaný nízkopopolový olej sú základ

v podstate tomu nie je čo vytknúť, je to všeobecne platná formulka. Až na drobnosť že prax túto myšlienku pokojne pochová že ani jedno ani druhé tak celkom neplatí. Olej tým že je nízkopopolový neobsahuje zložky ktoré zabezpečujú mazivosť nie je zrovna pravé orechové, je na to spústa na YT dá sa to naštudovať ktorá zložka má akú funkciu.Ja osobne nevidím že by bol najmenší problém v nepoužití LS oleja ani dopad na život emisného systému nevidím tým že sa LS neužíva od 0 km.
Kvalitné palivo znie navonok jednoznačne. Prax ale ukazuje obrovské nábehy km u ľudí ktorý prémiovú naftu v živote nikdy nenatankovali,ale napr aj ja, moje decká atd. Tým nechcem znížiť hodnotu myšlienky,ja tým len naznačujem že dlhovekosť nie je zásluha prémiového paliva výlučne a garantovane.Kým ale platí že aj tým takpovediac prepostratým ktorý tankujú iba také sa autá poserú bez ohľadu čo tankovali celý život. Ale platí že chyba to nie je ak to niekto tankuje
Ku vstrekom nedáva zmysel žiadna debata,je kopec druhov a ich vlastností z podstaty DNA daného systému
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Kvalitné palivo neznamenéá prémiové. Len netankovať "lacné" v ktorých nie je to, čo na štandardných osvedčených čerpačkách.
Konkrétny človek v konkrétnej dielni je vhodný no koľkí solídneho nemajú?
Známy jazdí denne naozaj hodne lebo mení olej 3-4-krát ročne, auto má tretí rok, jazdí na predpísaný LOW SAP olej no pravda je, že "niečo" čo mu posielam pridáva do olejov aj do paliva. Áno aj to je o dôvere, pozná ma roky. Ja dobre poznám to, čo propagujem a viem prečo propagujem hoci na tom nezarábam. Nikdy sa nikto nesťažoval na zlé odporučenie, pochvál je hodne. Nemám DPF no ak by áno - dostávalo by chémiu pre predĺženie životnosti. Na reči že "výrobca vie najlepšie" som po tých rokoch skúseností trocha hluchý :)
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

tatkotom napísal: 26.10.2025 12:04 Netvrdím, že nemáš pravdu len zadávateľ má 170000km. Ako sa (ne)staral vie on. LOW SAP olej, včasné výmeny, kvalitné palivo spomenuté boli.
ja tie veci sledujem u ludi co mavaju problemy z dpf.necitavam fora nepozeram videa.a sledujem to aj u svojich aut co maju dpf ako sa to sprava ako to pracuje.ja otrocim autu z dpf.akonhale bezi regeneracia cakam a meskam.a neregenerovatelna zaplnenost je sotva u mondea mk4 2.2tdci 147kw 2014 rok sotva 15 percent pri 408 000km.vw T6 2017 2.0tdi cr adbluea to ma asi 6 percent pri 190 000km audi 2.0tdci cr adblue 180 000km 5 percent.

kamos ma octaviu 1.6tdci cr dpf prevodovka dsg.odnova ma to auto.nema ani 100 000km a uz su tam problemy.jazdi 5km do prace 5km z prace.a uz place ze chce benzina.otazka ako pristupujes k regeneracii dpf= nemam na to cas rano beriem decko do skolky skoly vypinam motor pridem do prace vypinam a po praci znova ten isty kolotoc.nemam na to cas.

dalsi ma kiu ceed 1.5crdi asi tak to maju kie oznacovane tiez auto od nova ale este funguje.jazdi 2-5km useky.a raz rocne chorvatsko.olej meni podla predpisu kazde 2 roky alebo 30 000km.chcel skor no predajca sa ho pytal chcete mat auto dlhsie ako 7 rokov.odpoved nie---tak netreba nic riesit a uzivat si ten vyrobok kia ceed.auto ma teraz 6 rokov robi na tom presne 15000km rocne cize ma teraz 90 000km.o rok to bude predavat auto bude mat 7 rokov 100 000km a budu sa ohno novy zaujemcovia bit.ako je na tom dpf nikto netusi.

a tie premiove nafty alebo ja neviem co neoplati sa to podla vsetkych testov ake existuju je tam len 3 percentne zlepsenie a za tu cenu je to predrazena nafta.ja tocim km ja pozeram na vyslednu sumu vydaj za palivo po 1 roku.a su to riadne financne rozdiely.usterim tym na origo filtre a vifka a este kopec ostane.

a kolkokrat tankujem pri stojanoch kde stoja kamiony jajajaj.mam rovnaku naftu ako kamiony.

premiova nafta je pre ludi co jazdia kratke jazdy a najazdia malo km.tam sa to mozno oplati.je to ako si kupit benzinovy V8 5 liter.auto na vikendy okolo komina

moje cerpacky su slovnaft tesco orlen a sem tam v ruzomberku omw vzdy len lacne nafty.v zahranici je to tiez len lacna cerpacka.

treba to dpf brat jednoducho je to len vrecko vo vysavaci.zaplni sa treba dat nove vrecko.ci azda niekto zaplnene vrecko z vysavaca vysypuje a pouzije znova?ved uz je aj papierovy alebo latkovy obal zaneseny spinou gumove tesnenie otlacene netesni.alebo vzduchovy filter v aute alebo kabinovy filter niekto akoze vytrepe od lista prachu a pouzije znova? :40bd: :40bd: :40bd: :40bd: :40bd: :40bd:

neukoncenou regeneraciou sa riadiacka v aute na to po par zmeskanych regeneraciach vyprdne a pusti auto jazdit dalej.a posuva to zanesenie stale dalej a dalej az zrazu uz nieje zasobnik volny a pyta si vymenit.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Slovnaft, Orlen obyčajné palivá - OK. Tescu (aj Shell hoci ho mám najbližšie) a podobným sa vyhýbam, viem prečo.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Seven, ked dokazes vopchat pistol pre kamiony do osobaku,si Copperfield... :41c2:
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Už to zase prechádza do drístov, presnejšie zvyšuje sa ich podiel v príspevku. To už chce tie holuby čo vytriedia čočku od kukurice a na to škoda času
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

lubos zimovcak napísal: 26.10.2025 17:32 Seven, ked dokazes vopchat pistol pre kamiony do osobaku,si Copperfield... :41c2:
by si sa čudoval.nenarveš ju tam ,ale natankovať dokážeš.
Osobná skúsenosť .Tankoval som tak Uno v 1996.
vtedy som ani netušil že tam boli dve hadice
A foter mi natankoval 91 (olovnatú) do Fiata Brava namiesto 95 naturál.
Tiež na 91 bola pištol hrubšia a nevošla tam.
Ale ked sa chce tak sa aj dá
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Dá. Raz sa mi stalo... No ozaj sme už OT.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

lubos zimovcak napísal: 26.10.2025 17:32 Seven, ked dokazes vopchat pistol pre kamiony do osobaku,si Copperfield... :41c2:
v pohode to ide,ale nezasunies ju tak ako na stojane pre osobaky vojde to asi tak cca 1-2cm podla cerpacky.cize radsej ju drzim v ruke :2f93:
Naposledy upravil/-a seven549 v 27.10.2025 20:41, upravené celkom 1 krát.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

tatkotom napísal: 26.10.2025 15:33 Slovnaft, Orlen obyčajné palivá - OK. Tescu (aj Shell hoci ho mám najbližšie) a podobným sa vyhýbam, viem prečo.
tak shellka tam vobec nechodim tankovat naftu a ani BP kedysi transpetrol.to su u mna cerpacky ktore nemaju dobru naftu.benzin je ok.

gulfka alebo dnes uz asi G oil nafta dobra benzin nie.

no a zvysne cerpacky to tiez nenavstevujem. raz som tankoval v trnave tanker a slo to dobre.

v rakusku tankujem na jet pri dialnici ine nemam cas riesit cez rakuska sa len presuvam nemecko to iste a svicarsko agrola avia ale povacsnie len take male lacne dedinske cerpacky kde sa plati kartou su bez obsluhy.

raz som tankoval na coop cerpacke su pri obchodoch coop kedysi kazdu sobotu bola akcia ze 5 centov vo svicarsku centy volaju rappov cize 5 rappov menej za liter ale nikdy viac.auto proste netahalo nezrychlovalo. bola to katasfrofa nafta.agrola ma take nieco v stredu od 15.00-17.00.v tedy je to tam plnka.radsej treba ist niekam na dedinu a predbehnut traktorisku ktory ma vo vlecke 500litrovu nadrz.taky sa tam zdrzia.

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 3 neregistrovaní