spotreba oleja TSI
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
silsuca
- Dátum registrácie: 01.10.2025 11:23 Zdieľať na Facebook
spotreba oleja TSI
Dobrý, zdravím.
Mám otázku, aká je tolerovateľná spotreba oleja v Golfe 7, TSI 63 kW, momentálne má najazdené 188 000 km a odhadujem spotrebu oleja cca 4 dcl na 1000 km...
Alebo akú máte skúsenosť s tými motormi .... treba krúžky meniť, či to nemá zmysel ...
Vďaka za názory...
Mám otázku, aká je tolerovateľná spotreba oleja v Golfe 7, TSI 63 kW, momentálne má najazdené 188 000 km a odhadujem spotrebu oleja cca 4 dcl na 1000 km...
Alebo akú máte skúsenosť s tými motormi .... treba krúžky meniť, či to nemá zmysel ...
Vďaka za názory...
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Re: spotreba oleja TSI
Na ten motor je to "moc dobrá" spotreba oleja. Pogoogli si názov témy a nebudeš sa tým zapodievať. Dobré by bolo meniť olej do dvoch tretín "predpísaného" intervalu, výrobcom predpísaný. Prípadne dodatočne aditivovať palivo - aj olej.
-
silsuca
Vďaka, olej mením každých 15000 km, nie 30000 km ako je predpísané, ináč je auto skvelé, ja ho mám rok, dovoz z Nemecka pri 165000 km, stav nového auta... pôvodný majiteľ sa musel príkladne starať, servisná kniha, žiadna hrdza, lak ako nový, interier cukrík ...
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
predávaš to?
"dovoz z Nemecka pri 165000 km, stav nového auta... pôvodný majiteľ sa musel príkladne starať, servisná kniha, žiadna hrdza, lak ako nový, interier cukrík ..." popis ako pri predaji
Aký servis malo to auto do 150 000km?
"dovoz z Nemecka pri 165000 km, stav nového auta... pôvodný majiteľ sa musel príkladne starať, servisná kniha, žiadna hrdza, lak ako nový, interier cukrík ..." popis ako pri predaji
Aký servis malo to auto do 150 000km?
-
silsuca
Nie nie, to som kúpil dcére, len nás prekvapila tá spotreba oleja, doteraz som sa s tým nestretol, mal som Seat, Renault, Kiu, Citroen, Fiat a nič nepapalo olej...
Podľa servisnej knižky z Nemecka malo predpísaný servis po 30000 km, poctivo dodržiavaný...
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
takže po 30 000km LL olej .
tak sa netreba čudovať. Motory to nie sú zlé ,len treba trochu viacej starostlivosti od 0 km
ja si myslím že 15 000km je max .ideal 10 000km a pri krátkych jazdách 7-8000km
Ale na to prišli už aj automobilky .A zmenili servisné intervaly
Napríklad z 24 mesiacov skrátili na 12 a 30 000km na 15 000km
Ako poriešiť tvoj problém?
0,4l nie tak vela.Dolievaj a sleduj.
tak sa netreba čudovať. Motory to nie sú zlé ,len treba trochu viacej starostlivosti od 0 km
ja si myslím že 15 000km je max .ideal 10 000km a pri krátkych jazdách 7-8000km
Ale na to prišli už aj automobilky .A zmenili servisné intervaly
Napríklad z 24 mesiacov skrátili na 12 a 30 000km na 15 000km
Ako poriešiť tvoj problém?
0,4l nie tak vela.Dolievaj a sleduj.
-
tatkotom
Mam nazor ako no pomlcim :D
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Dnešná chémia vie krásne oživiť celý exteriér a interiér. Minulý týždeň som odniesol chalanom insigniu - pracovala v poľnohospodárstve - rok nebola vysávaná. Jazdila aj po poliach. Padla mi huba - auto dokonale vyčistené, vyvoňané. Povedal by si to isté. Ináč auto má stovky tisíc km za sebou.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
1.0 tsi.nielen kryzky aj hlava valcov uz ma svoje za sebou.nema to vyznam riesit.len si to auto uzit,dufat ze emsine budu ok a potom ked sa to zhorsi predat.silsuca napísal: ↑01.10.2025 11:27 Dobrý, zdravím.
Vďaka za názory...
vsetke malolitrazne tsi zeru olej ako besne.
pozeral som nedavno na predaj jednu octaviu 1.2 tsi 240 000km rok 2016.hladam si auto na zimu.lacnu jazdenku do 10 rokov.
sucasny majitel rovno povedal predava za taku a taku cenu lebo zere to liter na 1000km treba robit uz motor a on si na tom aute uz svoje odjazdil.
na slovensku motory nikto nerobi a ak ano tak cena taka ako za novy polomotor.robia to len poliaci vezmu auto na odtahovke do polska spravia motor dovezu a plati sa 1500 euro.celkom dobre sluzby.zvysok nech si domysli kazdy sam.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Aj keby bol majiteľ ochotný tolerovať večné dolievanie tak raz narazí na problém z emiskou a vysokým HC. Či sa oplatí opravovať je v daný moment nezodpovedateľná otázka. Treba si urobiť kalkuláciu na scenár že by to boli všetky bežné veci aké to spôsobujú.Ak sa ukáže že presahujú finančnú predstavu o ochote to absolvovať, je rozhodnuté.
Treba objektívne priznať v čom je problém,ak jeden nabehá násobok toho čo iný bez problémov a bez spotreby oleja. Normálna vlastnosť to nie a spotreba sa nekoná ani pri vysokom nájazde. Len treba dodržať veci ktoré dodržať treba,a nesmú sa robiť veci ktoré sa nesmú,lebo problém prinesú. Dokolečka je to o tom istom

Treba objektívne priznať v čom je problém,ak jeden nabehá násobok toho čo iný bez problémov a bez spotreby oleja. Normálna vlastnosť to nie a spotreba sa nekoná ani pri vysokom nájazde. Len treba dodržať veci ktoré dodržať treba,a nesmú sa robiť veci ktoré sa nesmú,lebo problém prinesú. Dokolečka je to o tom istom

-
prochy894603
- Dátum registrácie: 24.09.2025 19:30 Zdieľať na Facebook
Bezna spotreba oleja na 1000km mas to napisane aj v manualy.
Neries ,dolievaj a jazdi.

Neries ,dolievaj a jazdi.
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Na iných motoroch ako TSI to ľudia dodržiavajú, že im to takto olej nežerie? Asi nie, že? Takže klasika VW group - nepodarok už z fabriky.
-
tatkotom
Ak mysíš (ak...)
Citroen C4 Grand Picasso tiež nie je zrovna abstinent.
Citroen C4 Grand Picasso tiež nie je zrovna abstinent.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Tam skor olej tecie.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Jedna lastovička nerobí leto. Syn ho má C4 Picasso,zhruba 120 tis km,to nie je veľa.Zatiaľ od výmeny do výmeny (10 tis) je úbytok 2-3 dcl oleja. To zatiaľ na taký scenár nevyzerá.Mal problém z močovinou pre rokmi a odvtedy vždy z výmenou oleja vyberiem nástrekový ventil močoviny a vyčistím v ultrazvuku.Je to práca na pár minút, ale odvtedy je z "urea" pokoj.Zatiaľ robí radosť,zvezenie dobré,spotreba tiež,nič negatívne naň nie je možné povedať
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 1 neregistrovaný