Poskodenie laku
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
david.kupka29493
- Dátum registrácie: 12.09.2025 09:50 Zdieľať na Facebook
Poskodenie laku
Ahojte idem sa vám aj postazovat ale vás aj upozorniť na olupovanie laku na hyundai tucson 2023. Na 4 miestach na streche sa mi začal olupovat lak. Samozrejme importer a servis davaju od toho ruky preč s tým zeto nie je chyba auta ale chemické znečistenie na ktoré sa záruka nevzťahuje. Chemické znečistenie od vtáčích trusu. Za 3 týždne keďže pred 3 týždňami som bol v servise plus kontrola laku. Mate niekto skúsenosti podobne.? Ešte podotýkam je to nove auto ani nie 2 ročne. V záruke.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Poskodenie laku
odlupuje sa Ti LAK alebo aj FARBA?
k vyjadreniu servisu ,BLBOSTI.Aj ked Ti oserie auto vták a necháš to tam týžden nemôže sa to odlupovať.Skorej som videl ťukes od kamienka a po čase (10-15) rokoch sa začne oddeloval LAK.
je to v záruke nech to riešia
k vyjadreniu servisu ,BLBOSTI.Aj ked Ti oserie auto vták a necháš to tam týžden nemôže sa to odlupovať.Skorej som videl ťukes od kamienka a po čase (10-15) rokoch sa začne oddeloval LAK.
je to v záruke nech to riešia
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Na dvojročnom aute navyše na streche sa nemá prečo odlupovať lak. Skúsiť sa nenechať odbiť - vyhovárajú sa. No detailná fotka by napovedala viac.
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Viac ako fotka by pomohol súdny znalec alebo teplý list od právnika...
-
david.kupka29493
to je pekné ale to su dalšie naklady, ktoré hádam nikto nechce riešiť pri novom aute. Každy by očakaval prijemnejšiue správu od servisu pripadne importéra. ja by som vám aj postol fotku ale neviem ako. okrem toho nie je to na jednom mieste je to na 4 miestach. a ta najvacsia je velka ako klúč od auta s tym že sú tam ostrovčeky.
-
david.kupka29493
https://moja.uschovna.zoznam.sk/link/83 ... gn=sharing
Skuste sa pozrieť a zhodnotiť
či teda trus alebo chyba výroby
Skuste sa pozrieť a zhodnotiť
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Očakávania sú jedna vec, realita druhá. A ako vidíš - tvoje očakávanie sa s realitou rozchádza. Takže keď to nejde podobrotky, možno to pôjde inak. Alebo sa zmieriť. Čo je asi to s čím oni počítajú...
-
david.kupka29493
Mimochodom, ešte pridam aj priebeh reklamácie, prvy deň ako som to zistil volal som do servisu, poslal som fotky. Spätný hovor zo servisu je to od trusu , rekláciu Vám tak či tak zamietneme. Druhy deň išiel som do servisu, spísal reklamáciu, reklamáciu behom 2 minut zamietli znova a tým to pre nich zhaslo. Nemáte právo ani na odmietnutie reklámácie ani nič. Jediné vaše právo je isť do dalsieho autorizovaneho servisu v inom meste , a ak vám tam povedia že to je z vyroby tak nech vám to tam opravia. takýto je celý proces prosím pekne reklamačný. podotýkam nehovorim o teniskach ale o novom aute za 35 tisic. €. po takejto skusenosti by som rad upozornil ludi co maju hyundai alebo si idu kupovat auto. ano viem niekedy sa stane ze proste sa nieco pokazi na aute je to predsa stroj ale na to je zaruka. ale aby po dvoch rokoch sa odlupoval lak? neviem si predstavit ludi ktorí maju auto nie v garazi ako pri tom ked zbadaju prelet krdla vtakov isli hned zakryvat auto lebo zajtra sa im olupne lak alebo pri dazdi stat vonku a skusat ci je kyslý, lebo sa bude odlupovať lak
je to smiešne
-
db69
podla tých fotiek to vyzerá ako ked sa gytovalo červeným gytom do interieru,
Toto asi nie je od vtákov ,možno nejaký dobrák s brzdovku.
Synovec odstranoval mušky s "Ipou" a to mu zliezol len číry lak
Ako píše cicmanec ,oznámiť im že to začínaš riešiť cez šoi a súdneho znalca.
Toto mať na 2 ročnom aute v záruke?
Toto asi nie je od vtákov ,možno nejaký dobrák s brzdovku.
Synovec odstranoval mušky s "Ipou" a to mu zliezol len číry lak
Ako píše cicmanec ,oznámiť im že to začínaš riešiť cez šoi a súdneho znalca.
Toto mať na 2 ročnom aute v záruke?
-
david.kupka29493
no toto v záruke nie je :koróziu alebo poškodenia vonkajšieho povrchu spôsobené úlomkami kameňov, štrku alebo iným nárazom, stratou farby od hmyzu, trus vtákov, živice, asfaltu, priemyselným znečistením, pôsobením soli alebo nesprávnym zaobchádzaním, všetky mechanické poškodenia, chemické poškodenia.
-
db69
je tam záruka na Lak.
otázka je čo ho poškodilo.Na to dá odpoved súdny znalec.Poprípade nejaký skúsený lakýrnik
Toto nemáš od vtáčich hovien .To je jasné každému.A ani od kyslých dažďov
Ja by som typoval nejakého neprajníka s chémiou
otázka je čo ho poškodilo.Na to dá odpoved súdny znalec.Poprípade nejaký skúsený lakýrnik
Toto nemáš od vtáčich hovien .To je jasné každému.A ani od kyslých dažďov
Ja by som typoval nejakého neprajníka s chémiou
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
Videl som už všeličo a raz som asi mesiac nechal na aute poriadny kus čo osral vták, tiež mi to trocha pokazilo lak, ale tak, že je to vidieť, ale vôbec to nie je také hrozné, ale ani lak, ani farba nezliezli a to je už skoro 15 ročné auto Ford.... Mame na Fiate tiež osral strechu asi sokol, lebo tých je tam kopec, aby znížili populáciu holubov a tiež tam má fľak, ale zďaleka nie taký, ako na tvojich fotkách. Toto musí byť zle očistená karoséria pred lakovaním priamo v závode, alebo ti to nejaký dobrák niečim polial. Môžeš sa naťahovať s dealershipom, alebo si to dať nastriekať, lebo to by stálo síce nejaké peniaze, ale menej nervov, podľa mňa. To že to má červený podklad, to ma prekvapilo. Ale na fotkách to vyzerá, že úplne celá strecha má také nejaké fľaky a je len otázka času, kedy sa ešte objavia nové takéto ohniská ako už ich pár máš, lebo ak to nie je vodný kameň, tak to bude náznak ďalších problémov.
Naposledy upravil/-a tuninka v 12.09.2025 13:53, upravené celkom 1 krát.
-
david.kupka29493
mám vyjadrenia dvoch lakýrnikov. Jeden povedal že to nie je z vtáčieho trusu a je to z výroby , druhý že može sa stať že je to z vtáčieho trusu, ale teraz nie je také obdobie, kedy maju vtáci take extremne invazívne trusy takže skôr sa prikláňa že nie. aj ked vraj ked je sezona čerešien tak vtedy može trus narobiť isté veci.
-
david.kupka29493
ešte dotaz nemaju sa vraj podla servisu porovnavat auta spred 15 rokmi, kedže tam boli laky kvalitnejšie, dnes sa vraj davaju miernejšie laky kvoli eko a atd. ciže ano 15 rocne auto moze osrat vtak a nic mu nebude mat skvrna ale nové auto ti oserie vtak a mal by si letiet do umývarky to umyt.
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
Tak to sa majú čím chváliť, že teraz robia horšie, ale zase keď je tenší lak, tak tým ušetria možno aj pol kila hmotnosti na celom aute a to sa potom výrazne pričiní o ekológiu, lebo ľahšie auto menej žere, čo na tom že ho budeš umývať 3x týždenne a zoderieš lak umývaním.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný