Motocykel pre nízku ženu
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
uwa0914178365
- Dátum registrácie: 04.09.2025 09:22 Zdieľať na Facebook
Motocykel pre nízku ženu
Zdravím. Mám 156 cm a 50 kg. Rada by som si spravila vodičský na motocykel. Avšak potrebovala by som poradiť, či existuje motorka, ktorá je alebo sa dá výškovo prispôsobiť, aby jazdenie pre mna bolo aj reálne. Ďakujem za rady 
Naposledy upravil/-a uwa0914178365 v 04.09.2025 21:11, upravené celkom 1 krát.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Motocykel pre nízku ženu
niekedy dávno frčali "minibike"
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Ahoj,
ja mám 160 cm. Pozri si hondu monkey. Z tejto motorky dosiahneš na zem oboma nohami. Pokiaľ to má byť na také jazdenie po meste a okolí, budeš spokojná. Ak to má byť niečo väčsie, pozri si hondu rebel 500. Určite z nej dosiahneš na zem. Nízky posed má nová jawa perák. Alebo 350. Bobber má posunutú brzdu aj stúpačku - pozor - ak máš krátke nohy ako ja - ovládanie brzdy nemusi byť prirodzené a bezpečné.
ja mám 160 cm. Pozri si hondu monkey. Z tejto motorky dosiahneš na zem oboma nohami. Pokiaľ to má byť na také jazdenie po meste a okolí, budeš spokojná. Ak to má byť niečo väčsie, pozri si hondu rebel 500. Určite z nej dosiahneš na zem. Nízky posed má nová jawa perák. Alebo 350. Bobber má posunutú brzdu aj stúpačku - pozor - ak máš krátke nohy ako ja - ovládanie brzdy nemusi byť prirodzené a bezpečné.
-
obbkick
- Dátum registrácie: 18.12.2025 05:06 Zdieľať na Facebook
Už ste si vybrali?uwa0914178365 napísal: ↑04.09.2025 09:24 Zdravím. Mám 156 cm a 50 kg. Rada by som si spravila vodičský na motocykel. Avšak potrebovala by som poradiť, či existuje motorka, ktorá je alebo sa dá výškovo prispôsobiť, aby jazdenie pre mna bolo aj reálne. Ďakujem za radyorbit kick
Modely ako Honda Rebel 300/500 alebo Yamaha MT-03 sa často odporúčajú pre menších jazdcov. Vyskúšanie jazdy a nastavenie odpruženia alebo pridanie nízkeho sedadla môže jazdu výrazne spríjemniť.
-
zuzu2
- Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22 Zdieľať na Facebook
Treba si ujasniť, aký typ motocykla chcete jazdiť.Predpokladám, že nehovoríme o minimotorkách, alebo skútroch. Pre nižšie postavy sú ideálne choppre, ktoré majú položené sedadlo nižšie. Treba samozrejme rozumne zvoliť pomer hmotností, myslím stroja a Vašej. Ale dá sa prispôsobiť aj naháč. Mám dve dcéry, tiež nie sú žiadne žirafy, jedna má Yamahu MT-03, druhá Hondu Hornet 600. Väčšina takýchto strojov má možnosť nastavenia zadného pruženia, čím sa môže docieliť mierne zníženie posedu, a pomôcť môže aj znížené sedadlo, ako tu už bolo spomínané. Ak sme v tomto rozhodovaní úplne na začiatku, odporúčam pozerať po nete technické parametre motocyklov, kde sa určite nájde aj výška sedadla od zeme. Aj po vytipovaní vhodného stroja doporučujem nájsť v okolí majiteľa takéhoto typu a poprosiť ho o možnosť sadnúť si naň. Okrem telesnej výšky môže mať totiž vplyv na sedenie aj iný parameter, a to je dĺžka nôh.
-
jurigad
- Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58 Zdieľať na Facebook
Babeta.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný