Poškriabaný plastový čierny narazník, nelakovaný
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
JaSkoda3
- Dátum registrácie: 31.08.2025 06:59 Zdieľať na Facebook
Poškriabaný plastový čierny narazník, nelakovaný
Zdravím, skúsim ešte touto cestou... jednoducho našla som si na plast.nárazníku škriabance (nie je lakovaný, škoda karoq) nevyzerá puknutý ani preliačený, len teda tie škrabance, výnimočne hlbšie bodky do 2mm.
Samozrejme vinník sa nepriznal, a kým nemám kamerový záznam, asi zbytočne budem vec riešiť cez poldov. Okrem fotiek, ako ten dotyčný za mnou stál, ma zablokoval, že som s autom nevyšla a po práci som si našla škrabancre, odfotené mám všetko, no nič iné nemám.
Otázka teraz ale je - ako si to opraviť-
a) dá sa svojpomocne, nejakou "autokozmetikou"?
b) v servise cez moju havarijnú, cena opravy odhadom okolo 500 eur, spoluúčasť 200 eur
Ďakujem za tipy.
Samozrejme vinník sa nepriznal, a kým nemám kamerový záznam, asi zbytočne budem vec riešiť cez poldov. Okrem fotiek, ako ten dotyčný za mnou stál, ma zablokoval, že som s autom nevyšla a po práci som si našla škrabancre, odfotené mám všetko, no nič iné nemám.
b) v servise cez moju havarijnú, cena opravy odhadom okolo 500 eur, spoluúčasť 200 eur
Ďakujem za tipy.
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Re: Poškriabaný plastový čierny narazník, nelakovaný
Vykašli sa na to. Škrabance budú len a len pribúdať. Radšej si za tie peniaze kúp e-te-efko s&p 500 a drž ho dôchodku.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Racionálna úvaha.
-
shana598brush
- Dátum registrácie: 25.09.2025 08:01 Zdieľať na Facebook
Ak sú škrabance na nelakovanom plastovom nárazníku a nejde o praskliny či deformácie, svojpomocná oprava je možná. Vyskúšajte autokozmetiku určenú na plast – napríklad jemné leštidlo, plastový renovátor alebo teplovzdušnú pištoľ na vyrovnanie povrchu. Hlbšie bodky do 2 mm môžete vyplniť plastovým tmelom a prebrúsiť. Ak však chcete dokonalý výsledok, servisná oprava cez havarijnú poistku je spoľahlivejšia, aj keď s vyššou spoluúčasťou. Zvážte pomer ceny a výsledku podľa viditeľnosti poškodenia. hhaexchangeJaSkoda3 napísal: ↑31.08.2025 07:39 Zdravím, skúsim ešte touto cestou... jednoducho našla som si na plast.nárazníku škriabance (nie je lakovaný, škoda karoq) nevyzerá puknutý ani preliačený, len teda tie škrabance, výnimočne hlbšie bodky do 2mm.
Ďakujem za tipy.
Naposledy upravil/-a shana598brush v 26.09.2025 06:34, upravené celkom 1 krát.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
AI sa snaží... svojpomocná oprava je možná.
Ok...koľko ste ich opravili ? Nárazník typu prirodzený plast bez lakovania je vždy zo štruktúrovaným povrchom. Rady ako...autokozmetiku určenú na plast – napríklad jemné leštidlo, plastový renovátor ...vyplniť plastovým tmelom a prebrúsiť nie sú hodné ničoho ak je tam slovo inteligencia. Až budete mať opravený prvý,dajte nám vedieť výsledok.
Ok...koľko ste ich opravili ? Nárazník typu prirodzený plast bez lakovania je vždy zo štruktúrovaným povrchom. Rady ako...autokozmetiku určenú na plast – napríklad jemné leštidlo, plastový renovátor ...vyplniť plastovým tmelom a prebrúsiť nie sú hodné ničoho ak je tam slovo inteligencia. Až budete mať opravený prvý,dajte nám vedieť výsledok.
-
metamor
- Dátum registrácie: 21.04.2009 19:51 Zdieľať na Facebook
Chýba fotka... sú spreje co dokážu zakamuflovat takéto veci ale ani tie niesu vsemocne ryhy a diery nevyplnia skôr len drobné odreniny. Najlacnejšie je to nehat tak. Bude toho na aute len pribúdať a keďže sme v SR najlepšie je mať kameru s baterkou v predu v zadu ktorá umožňuje nahrávať aj keď je vypnuté auto a G senzor v kamere zapne nahrávanie vtedy keď niekto buchne do auta.
-
misiacik1981
- Dátum registrácie: 01.01.1970 01:00 Zdieľať na Facebook
len nech si pekne urobí ten nárazník. teraz ked je SP500 na ATH, v podstate takmer vsetko na ATH okrem altcoinov, je blbosť kupovať teraz. resp. aby mala pocit, že je v trhu, tak nech za 5% toho, čo by stala oprava toho naraznika kupi etf, ale zvyšok nech si nechá na korekciu. btw. neviem, či su v trhu velke ryby, lebo počiatočny pohyb bol vyvolany retailom a neviem, ci budu chciet, aby retail zarobil a hodil to velrybam na hlavu... v skratke, nech urobi naraznik a pocka na korekciu s etfmartincichy napísal: ↑31.08.2025 08:07 Vykašli sa na to. Škrabance budú len a len pribúdať. Radšej si za tie peniaze kúp e-te-efko s&p 500 a drž ho dôchodku.
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Tam budú hlboké ryhy keď už je vyslovene videtelné a dosť… To už sprej nespraví.
Sám opravujem kadečo ale to sú mikroskopické škrabančeky čo dokážem urobiť že to zákazník nespozná.
Aj ked premýšlam že nemal Karoq nelakovanú iba tú spodnú časť? To by sa dalo eventuélne aj vymeniť, ale to si iba myslím kedže keď som šiel robiť mechanika už bol Karoq preč.
-
matusjuriga
- Dátum registrácie: 11.02.2024 20:18 Zdieľať na Facebook
Aj téma je AI.mhlavaty napísal: ↑25.09.2025 12:46 AI sa snaží... svojpomocná oprava je možná.
-
tatkotom
Alebo podvrh admina aby šla diskusia. No pravdepodobne AI - sú skoro všade.
-
Groopi
Zachvílu sa bez umelej inteligencie ani nevytentujeme…
Taká je táto doba sprostá…
Taká je táto doba sprostá…
-
tatkotom
Smutné ak ľudia "veria strojom" viac, než zdravému rozumu a skúsenostiam.
-
Groopi
Tak naťukajú niečo do tej krabičky a majú výsledok. Hociaký.
By ma ale roztrhlo od neúcty k sebe samému keď by som sa mal spoliehať na niečo umelé…
Zato som rád že napriek svojemu ročníku som nohami na zemi a viem používať svoj mozog a svoje zručnosti a skúsenosti využívať v praxi.
By ma ale roztrhlo od neúcty k sebe samému keď by som sa mal spoliehať na niečo umelé…
Zato som rád že napriek svojemu ročníku som nohami na zemi a viem používať svoj mozog a svoje zručnosti a skúsenosti využívať v praxi.
-
tatkotom
Využívam prehľady od Arie (v Opere) aj od Chatgpt. No ako sumár info o niečom - nie ako "rozum".
Je to podstatne rýchlejšie než hľadanie Googlom. A praktické. Dnes som porovnával nejaké DVD napaovačky bo mi chcípla. Mala na to vek. NIekedy sa oplatí hľadať aj iné porovnanie - napríklad cenu balenia 10 vajec v okolitých obchoďákoch - máme tu tri blízko.
No "rady" odtiaľ neberiem.
Je to podstatne rýchlejšie než hľadanie Googlom. A praktické. Dnes som porovnával nejaké DVD napaovačky bo mi chcípla. Mala na to vek. NIekedy sa oplatí hľadať aj iné porovnanie - napríklad cenu balenia 10 vajec v okolitých obchoďákoch - máme tu tri blízko.
No "rady" odtiaľ neberiem.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Nie som priateľ ani nepriateľ AI. Ide o mieru alebo skôr oblasť v akej je použitá a ešte viac zásadne závislá od toho kto ju použije a za akým účelom. Bez toho aby bolo vedomie že je niekde spolupracujúca na nejakom produkte je tam už prítomná a pokojne sa na ňu spoliehajú aj jej najväčší odporcovia. Od leteckého priemyslu po iné dôležité oblasti vo vývoji a výrobe tak už je a plní to čo má plniť. Ale čo od nej požadujú ľudia v bežnom živote je skoro vždy za hranou,a málokedy má rozumné ciele. Takže ja som pochybovačný len v tom,či sa stala a mala stať volne prístupným produktom. Pretože nič nestojí v ceste aby ju použil rozumný na hnusnú vec alebo idiot na rozumnú vec. Ale učí sa a naučí sa,o tom nepochybujem,ale bojím sa vecí ktoré dostane neselektívne do rúk ľudstvo. Nepoučilo sa keď vypustilo džina z flaše (sociálne siete) a x krát sa nevie poučiť a nikdy nemá plán B ako džina znova dostať do flaše.
Nebezpečný je vždy človek a jeho inteligencia. Tá AI pôjde hore,o tom niet pochýb,ale ľudská je už teraz povážlivo dole a ľudom sa to ešte páči a prehlbovanie tuposti podporujú.V podstate jednoduché...rozumnosť a inteligencia sa získava ťažko za cenu kvantapráce na sebe,hlupákom sa človek vlastne narodí automaticky a bezpracne.Aby sa ním stal nemusí vynaložiť úsilie,a potom si nemá čo vážiť ani na sebe.Nie ešte na inom
Nebezpečný je vždy človek a jeho inteligencia. Tá AI pôjde hore,o tom niet pochýb,ale ľudská je už teraz povážlivo dole a ľudom sa to ešte páči a prehlbovanie tuposti podporujú.V podstate jednoduché...rozumnosť a inteligencia sa získava ťažko za cenu kvantapráce na sebe,hlupákom sa človek vlastne narodí automaticky a bezpracne.Aby sa ním stal nemusí vynaložiť úsilie,a potom si nemá čo vážiť ani na sebe.Nie ešte na inom
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných