Renault Megane GT 2018 TCE
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
hypikpato
- Dátum registrácie: 02.07.2025 11:19 Zdieľať na Facebook
Renault Megane GT 2018 TCE
Zdravim chcem sa spýtať či dakto má problém s istou problematikou.. Mám auto Renault Megane GT 151kw TCE s automatickou prevodovkou pravidelne keď prídem do auta nastartujem počkám minútku dve zaradím D a vyrazim... Prejdem 10 metrov na palubnej doske sa mi objaví ikonka klúčiku ABS a ešte jedna ikonka ESC.. všetko oranžovej farby.. na displeji kde si viete prepínať volantom možností kde vidíte km tlak pneu atď.. mi píše.. skontrolovať ABS skontrolovať ESC skontrolovať rozjazd do svahu a skontrolovať štart stop... Bol som s tým v servise už niekoľko krát najprv som si myslel že to spôsobuje akumulátor tak som kúpil úplne nový.. aj tak.. naposledy rozobrali všetky spoje poistky vymerali všetky kablíky aj poistky vybrali skúšali.. rozobrali riadiacu jednotku prečistili ju.. 5h všetko robili nezobrali ani euro.. vrátilo sa to aj tak.. máte skúsenosť s tým čo to spôsobuje čo by to možno mohlo byť a čo možno ešte skúsiť aby to zmizlo? Aby sme chápali sa správne tieto chyby naozaj funkčne neexistujú iba svietia na palubnej doske. V ten deň ak idem dakde autom napr do obchodu a idem z obchodu zase domov už to tam nie je.. niekedy.. ďakujem
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Re: Renault Megane GT 2018 TCE
Zameral by som sa okruh ABS a išiel od kolies. Nebolo niečo robené na nápravách?
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Prípadne či niektoré nepribrzďuje. Varím z vody no mal som niečim podobnú závadu - pri určitej rýchlosti a zatáčaní mi reagovalo auto akoby šlo do šmyku - bolo to jemným pribrzďovaním zadného kolesa.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Kym su zlte kontrolky, nevsimal by som si to.
Na nakladnom aute v kuse nieco na zlto vysvecuje uz roky a niet tej sily, co to opravi...
Cervene.., to az vtedy sa zacina ta prava zabava...
Na nakladnom aute v kuse nieco na zlto vysvecuje uz roky a niet tej sily, co to opravi...
Cervene.., to az vtedy sa zacina ta prava zabava...
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Kukni v diagnostike funkcnost snimaca natocenia volanti.
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
mňa by zaujímalo, ako rozobrali a vyčistili riadiacu jednotku
, ale môže to byť od nesprávneho signálu od senzorov abs, zoxidované konektory od snímačov, špinavé krúžky abs, a kľudne aj spínač na brzdovom pedáli . Keď pripojili diagnostiku, aký kód bol uložený? Ozaj, a na čo čakáš minútku, dve po naštartovaní?
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
U vyspelých systémov je nutné vyčítať všetky rj auta. Treba si uvedomiť že napr na trakčnej kontrole sa môže podielať pokojne osem desať rj pretože každá prináša nejakú potrebnú informáciu pre danú funkciu.Stačí si to premyslieť,čo všetko musí ako informácia byť k dispozícii,aby auto na ceste zareagovalo na nejakú situáciu v premávke. Mozog ktorý to riadi musí vedieť všetko,takže ABS nikdy nie je len ABS alebo ESP len nejaké ESP.Závada sa neraz prenesie až do rj motora,dokonca nejde odstrániť kým nie je ppodstat problému odstrábená v inej jednotke. Ludia si tieto detaily vonkoncom neuvedomujú keď sa vytešujú z nabombovaných aut elektronikou,že aj drobnosť vie pokaziť toho celkom dosť.Potom nejaký bulo povie že tam nie je žiadna chyba.
lubos...najhoršie čo,sa dá urobiť je to čo radíš...ignorovať. Ignorovať môžeš len to,čo poznáš a vieš že je alebo nie a doakej miery zlé alebo nutné riešiť.Súhlasím z ignorovaním...ak vieš príčinu a teda aj jej možné dopady. Mnoho tisícov éčiek by neopustilo majiteľovu peňaženku ak by reagovali na prvú "správu" včas a patrične.Je to bežné že ťažký problém má už svoje náznaky a nechajú sa tak,s tým,že však sa ukáže.Je to ako ignorovať puklinu v lade a pokojne si na tom tancovať.V dnešnej technike už od výroby sú veci,ktoré vedú deštrukcii,stačí aby nastali vhodné podmienky a majiteľ nevedel že tam také kurvítko má.Typicky napr variabilný tlak oleja,od počiatku sa jazdí v prospech problému a ten len čaká na prvú chybu.Niekto,o tom nevie,iný to ignoruje a len minimálna časť voči tomu robí opatrenie aby sa stať nemohlo.A kurvítok je niekdy v jedinom aute (motore) aj päť takých,ktorých riešenie (ktoréhokoľvek) je na fatálne pokazené Vianoce.Tam už len pridať ďalšie kurvítka prevody,podvozok infotaiment atd atd
lubos...najhoršie čo,sa dá urobiť je to čo radíš...ignorovať. Ignorovať môžeš len to,čo poznáš a vieš že je alebo nie a doakej miery zlé alebo nutné riešiť.Súhlasím z ignorovaním...ak vieš príčinu a teda aj jej možné dopady. Mnoho tisícov éčiek by neopustilo majiteľovu peňaženku ak by reagovali na prvú "správu" včas a patrične.Je to bežné že ťažký problém má už svoje náznaky a nechajú sa tak,s tým,že však sa ukáže.Je to ako ignorovať puklinu v lade a pokojne si na tom tancovať.V dnešnej technike už od výroby sú veci,ktoré vedú deštrukcii,stačí aby nastali vhodné podmienky a majiteľ nevedel že tam také kurvítko má.Typicky napr variabilný tlak oleja,od počiatku sa jazdí v prospech problému a ten len čaká na prvú chybu.Niekto,o tom nevie,iný to ignoruje a len minimálna časť voči tomu robí opatrenie aby sa stať nemohlo.A kurvítok je niekdy v jedinom aute (motore) aj päť takých,ktorých riešenie (ktoréhokoľvek) je na fatálne pokazené Vianoce.Tam už len pridať ďalšie kurvítka prevody,podvozok infotaiment atd atd
-
tatkotom
Milan presne tak no obávam sa že prevažná väčšina čitateľov a mnoho automechanikov nechápe o čom píšete teda vzájomné súvislosti a ich následky.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
M.Hlavaty, dobry postreh
Napr svieti kontrolka vyfuku.
Ani Boh nevie, preco a co znamena, kedze emisie su v poriadku...
Svieti kontrolka " nejakej chyby"..., zlty trojuholnik , samozrejme, na stk obcas chytaju technika mdloby, ale opäť, vsetko v poriadku...
Ano, ked je cloveku , resp.mechanikovi jasne, v com je problem, tak treba odstranit.
Ale, pokial nema ani sajnu kde zaťať, akurat co vswtko rozbabre a potom je uz uplne az nemozne najst povod chyby a nastava nekonecne skusanie a hladanie....
, radsej nerobit nic, lebo ten dalsi mechanik sa moze potom zblaznit ...
Samozrejme, az je chyba mechanicka, resp, ktora sa prejavuje , napr tlaci vodu, presakuje olej, huci diferak, lozisko xxx dalsich, tam niet co riesit, iba vymenit, opravit.
Napr svieti kontrolka vyfuku.
Ani Boh nevie, preco a co znamena, kedze emisie su v poriadku...
Svieti kontrolka " nejakej chyby"..., zlty trojuholnik , samozrejme, na stk obcas chytaju technika mdloby, ale opäť, vsetko v poriadku...
Ano, ked je cloveku , resp.mechanikovi jasne, v com je problem, tak treba odstranit.
Ale, pokial nema ani sajnu kde zaťať, akurat co vswtko rozbabre a potom je uz uplne az nemozne najst povod chyby a nastava nekonecne skusanie a hladanie....
Samozrejme, az je chyba mechanicka, resp, ktora sa prejavuje , napr tlaci vodu, presakuje olej, huci diferak, lozisko xxx dalsich, tam niet co riesit, iba vymenit, opravit.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Už pri jednoduchých menežmentoch platilo že je nutné poznať algoritmus práce ako prvé.To jest čo je na čom závislé,čo je prioritné,ako reaguje na zmenu,tj čo ten menežment zo zmení vyvodí.To najskôr pochopí ten čo vie že u niektorých sa dá napr EGR odstaviť a rj na to nezareaguje.Ak sú základné procesy známe,sa mnoho vecí vyjasnuje lebo je vedomosť,že to,môže byť reakcia na to či ono.Vypadne signál,rj urobí niečo...tieto,základy je nutné vedieť.Kým do určitých rokov sa dokonca vydávali náučné brožury ktoré sa venovali dopodrobna určitému systému,dnes niečo také je problematicky získateľné a z mnohými vecami nie sú oboznamovaný ani mechanici značky.Majú predpis čo robiť ak...ale nemajú potuchy čo sa tým zmení.To sú všetky tie nahrávania novších softov.Presne ako keď sa vám večne serú napr v počítači do Windows a nemôžete ich ani poslať do psej matere.A ten debil to chce vtedy,keď ja potrebujem mať počítač doslova v tej sekunde volný.Nemáte ani potuchy čo do riti večne v tom ňúria.
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Keď nevieš opýtaj sa syna. A nech ti to zároveň aj troška ponastavuje. 
-
tatkotom
S Windowsom si poradím ľavou zadnou, viem čo tam čo a kedy robí. S modernými autami nie.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Luboš
"Na nakladnom aute v kuse nieco na zlto vysvecuje uz roky a niet tej sily, co to opravi...
Cervene.., to az vtedy sa zacina ta prava zabava..."
ani červená a nápis STOP navštívte servis , nie je problém. Odjazdil som tak 10 rokov a 600 000km.žltý trojuholník som pretrel čiernou farbou.
rozsvecovalo sa so sporadicky ,niekedy denne niekedy raz za mesiac
diagnostika neukázala nič .
Aj na terajšom MANe niečo podobné.
číslo chyby je slabý tlak na rail rampe.Auto mal predhádzajúci majitel asi mesiac v MAN servise a prešli celý systém.
zistenie? niekde bude asi zoxidovaný kábel.
"Na nakladnom aute v kuse nieco na zlto vysvecuje uz roky a niet tej sily, co to opravi...
Cervene.., to az vtedy sa zacina ta prava zabava..."
ani červená a nápis STOP navštívte servis , nie je problém. Odjazdil som tak 10 rokov a 600 000km.žltý trojuholník som pretrel čiernou farbou.
rozsvecovalo sa so sporadicky ,niekedy denne niekedy raz za mesiac
diagnostika neukázala nič .
Aj na terajšom MANe niečo podobné.
číslo chyby je slabý tlak na rail rampe.Auto mal predhádzajúci majitel asi mesiac v MAN servise a prešli celý systém.
zistenie? niekde bude asi zoxidovaný kábel.
-
tatkotom
Nemali by ho najst a opravit to? Moze nastat ina zavada, ktora to rozsviei opravnene a bude vymalovane...
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
opýtaj sa majitelov a servisákov nakladných aut.
Povinná výbava v Ivecu sú noviny.
Aby si furt nekukal na rozsietené kontrolky.
MAN ukazuje kody na displeji v aute a v tabulke najdeš čo to je .
ked ti ukazuje opakovane ten istý kod tak nepanikáriš.
Asi pred pol rokom napísalo ABS kod .a podla neho som riešil konkrétny snímač,
Najprv premeranie odporu a potom riešim káblovanie.
Odpor bol 0.
Povinná výbava v Ivecu sú noviny.
Aby si furt nekukal na rozsietené kontrolky.
MAN ukazuje kody na displeji v aute a v tabulke najdeš čo to je .
ked ti ukazuje opakovane ten istý kod tak nepanikáriš.
Asi pred pol rokom napísalo ABS kod .a podla neho som riešil konkrétny snímač,
Najprv premeranie odporu a potom riešim káblovanie.
Odpor bol 0.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných