Odvzdušňovací ventil spojky
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
steffo1713
- Dátum registrácie: 01.08.2013 19:24 Zdieľať na Facebook
Odvzdušňovací ventil spojky
Dobrý deň všetkým, proím skúsenejších o radu.
Ford Focus II, facelift, r.v. 2008, 2.0TDCi, 100kw.
Viete mi prosím poradiť kde presne sa nachádza odvzdušňvací ventil spojky? Podľa internetu by to malo byť nad prevodovkou, pri pomocnom spojkovom valci - dá sa k tomu dostať bez vytiahnutia vzduchového filtra, baterky a kastlíka baterky? Stala sa mi taká vec, že mi klesla brzdová kvapalina z nejakého dôvodu pod min. a do hydrauliky spojky sa mi dostal vzduch. Dolial som brzdovku na max., spojka je spadnutá ale pred koncom má mierny odpor, rýchlosti sa dajú radiť. S autom momntálne nejazdím. Predpokladám, že sama sa spojka neodvzdušní.
Kvapalina podľa všetkého neuniká, resp. hladina stojí (zatiaľ - 3 dni. ak uniká tak veľmi pomaly)
Ďakujem všetkým za radu, nech sa darí.
Ford Focus II, facelift, r.v. 2008, 2.0TDCi, 100kw.
Viete mi prosím poradiť kde presne sa nachádza odvzdušňvací ventil spojky? Podľa internetu by to malo byť nad prevodovkou, pri pomocnom spojkovom valci - dá sa k tomu dostať bez vytiahnutia vzduchového filtra, baterky a kastlíka baterky? Stala sa mi taká vec, že mi klesla brzdová kvapalina z nejakého dôvodu pod min. a do hydrauliky spojky sa mi dostal vzduch. Dolial som brzdovku na max., spojka je spadnutá ale pred koncom má mierny odpor, rýchlosti sa dajú radiť. S autom momntálne nejazdím. Predpokladám, že sama sa spojka neodvzdušní.
Kvapalina podľa všetkého neuniká, resp. hladina stojí (zatiaľ - 3 dni. ak uniká tak veľmi pomaly)
Ďakujem všetkým za radu, nech sa darí.
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Re: Odvzdušňovací ventil spojky
V prvom rade by som hlavne riešil prečo kvapalina zmizla a kade… Len tak z ničoho zmiznúť nemôže…
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní