Honda Accord VII , 2.2 iCTDi - výmena rozvodov
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
uwa0901701055
- Dátum registrácie: 03.07.2024 22:47 Zdieľať na Facebook
Honda Accord VII , 2.2 iCTDi - výmena rozvodov
Ahojte,
hľadám mechanika, ktorý by mi vymenil rozvody v aute. Rozvodovú sadu poskytnem, je to originál Honda, všetky diely (reťaze, napínače, páky, vedenia atď.) a tri ozubené kolesá. Preferoval by som niekoho, kto už s týmto motorom pracoval. Za všetky odpovede vopred ďakujem.
hľadám mechanika, ktorý by mi vymenil rozvody v aute. Rozvodovú sadu poskytnem, je to originál Honda, všetky diely (reťaze, napínače, páky, vedenia atď.) a tri ozubené kolesá. Preferoval by som niekoho, kto už s týmto motorom pracoval. Za všetky odpovede vopred ďakujem.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Honda Accord VII , 2.2 iCTDi - výmena rozvodov
to som zvedavý či niekoho nájdeš
99% dielní a mechanikov si na diely nahadzuje od 50 do 100% ( niektorý aj 200%) peniaze za nič.
takže buď nejaký kamoš alebo ..........
99% dielní a mechanikov si na diely nahadzuje od 50 do 100% ( niektorý aj 200%) peniaze za nič.
takže buď nejaký kamoš alebo ..........
-
uwa0901701055
- Dátum registrácie: 03.07.2024 22:47 Zdieľať na Facebook
Mám známeho, lenže nikdy nerobil Hondy... Ja nie som mechanik, ale čítal som, že je to náročná robota, preto som písal, že ideálne by bolo, keby to robil niekto, kto s tým už má skúsenosti.
Čo sa týka dielov, verím tomu, lenže nie je jedno, či je to druhovýroba za povedzme 300 EUR, ktorá nič nevydrží (väčšinou dávajú toto, lebo originálne Honda diely v EÚ sú ťažko dostupné) alebo OEM za 1500 EUR.
Čo sa týka dielov, verím tomu, lenže nie je jedno, či je to druhovýroba za povedzme 300 EUR, ktorá nič nevydrží (väčšinou dávajú toto, lebo originálne Honda diely v EÚ sú ťažko dostupné) alebo OEM za 1500 EUR.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
-
db69
podla mna za nič.Za to že ti predá diel.Za mna je to zlodejstvo. Ked si dá cenu ako je pre obyčajneho človeka a on má 50% zlavu ,tak OK. ale najebať 100-200% na cennikovu cenu pre obyč ludí?
Majú 30-40€ taxy za hodinu.
Ano viem kolko stoja veci na vybavenie servisu a všetko okolo.
kolko faktúr vydajú mesačne? Kolko roboty urobia bez faktúry?
A potom faktúry veselo predávajú za 20% z ceny a zaplatenie DPH .
A to nehovorím o benefitoch čo majú z obratu u dodavatelov
Ale toto sa tu už X krat preberalo
Majú 30-40€ taxy za hodinu.
Ano viem kolko stoja veci na vybavenie servisu a všetko okolo.
kolko faktúr vydajú mesačne? Kolko roboty urobia bez faktúry?
A potom faktúry veselo predávajú za 20% z ceny a zaplatenie DPH .
A to nehovorím o benefitoch čo majú z obratu u dodavatelov
Ale toto sa tu už X krat preberalo
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Ak reštaurácia alebo bistro rozleje 11/2 lt flašu Coca Coly aké je porovnanie nákupnej a predajnej ceny ? Ak kúpiš nejaký výrobok,poznáš cenu nákupu predajcu ? Súhlasím v tom,že nie je v poriadku ak sa preženie ? No ale...čo je prehnané ?...je to niekde a nejako definované ?
To samé práca,čo je veľa a čo je primerané ? Môžme sa zhodnúť jedine v tom,že je dané nákladmi na činnosť a vybavenie,na školenia,povolenia atd. a na vyspelosti tej triedy aut ktorú opravovňa prijíma do opravy.Aktuálna generácia si panečku treba chytiť gate kým si v tej triede uprdneš a budeš aj opravovať,nie len konštatovať že tam nepíše chybu a teda nie je.
Prečo má niekto Michelinskú hviezdu a na SVK napr nikto ? Pretože treba niečo splniť,tak sa o to nik ani nekúša. Že si nejaký šuflikant z výbavou Parkside stanoví servisnú hodinu do nebies,s tým v takejto krajine nejde nič urobiť,dnes napreduje blbosť,nie rozum.Kontrola ? Aká ? Takže sme doma,ja tebe,ty mne,chliev.
Faktúry,ja rozumiem kam to smeruje.Moja odpoveď je jednoduchá,ako sa do hory volá...štát odrbáva ľudí,a oni to z radostou vrátia.Je z toho nejaké východisko ? Apelovať na svedomie ? Ok, ale koho svedomie.Príčina ? Dôsledok ? Lepšie nebude,smer je určený a niet sily čo to zvráti.Len nech horšie neriešime
23 miliard...hazard. Premýšlam čo riešime a prečo
To samé práca,čo je veľa a čo je primerané ? Môžme sa zhodnúť jedine v tom,že je dané nákladmi na činnosť a vybavenie,na školenia,povolenia atd. a na vyspelosti tej triedy aut ktorú opravovňa prijíma do opravy.Aktuálna generácia si panečku treba chytiť gate kým si v tej triede uprdneš a budeš aj opravovať,nie len konštatovať že tam nepíše chybu a teda nie je.
Prečo má niekto Michelinskú hviezdu a na SVK napr nikto ? Pretože treba niečo splniť,tak sa o to nik ani nekúša. Že si nejaký šuflikant z výbavou Parkside stanoví servisnú hodinu do nebies,s tým v takejto krajine nejde nič urobiť,dnes napreduje blbosť,nie rozum.Kontrola ? Aká ? Takže sme doma,ja tebe,ty mne,chliev.
Faktúry,ja rozumiem kam to smeruje.Moja odpoveď je jednoduchá,ako sa do hory volá...štát odrbáva ľudí,a oni to z radostou vrátia.Je z toho nejaké východisko ? Apelovať na svedomie ? Ok, ale koho svedomie.Príčina ? Dôsledok ? Lepšie nebude,smer je určený a niet sily čo to zvráti.Len nech horšie neriešime
23 miliard...hazard. Premýšlam čo riešime a prečo
-
db69
reštauracia pripravuje a podava jedlo
servis nie je predajca nahradných dielov .Jeho činnosť je oprava a servis.
Ale tu to nezmeníme .
Horšie je že začinajú prechádzať na západný system.
To je, že ťa "skásnu" aj ked to neopravia a len hladali.A vrátia Ti neopravené auto
servis nie je predajca nahradných dielov .Jeho činnosť je oprava a servis.
Ale tu to nezmeníme .
Horšie je že začinajú prechádzať na západný system.
To je, že ťa "skásnu" aj ked to neopravia a len hladali.A vrátia Ti neopravené auto
-
kirams
Kupit a predat so ziskom je zaklad obchodu.
Tak ako v restike ta ma zaujimat vysledna cena a to ci si ochotny ju zaplatit. Ak nie zak sup do stanicneho bufetu.
Tak ako v restike ta ma zaujimat vysledna cena a to ci si ochotny ju zaplatit. Ak nie zak sup do stanicneho bufetu.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Každý má tú svoju pravdu.Bez ohľadu či správnu alebo len "svoju" na behu vecí v spoločnosti to nič nemení.Kto má svoju klientelu (stálu po dlhé roky) sa správa inak,kto zoderie z kože toho čo práve trafil do dverí tiež inak.Každý si svoje počínanie vie zdôvodniť (viď Kaliňák) takže vedieme trocha jalové debaty o niečom čo nemáme v moci zmeniť.Karavána ide a pôjde ďalej
-
kirams
Akoze nie? Nemas ruky?cicmanec942 napísal: ↑18.03.2025 21:41
A do reštaurácie ísť nemusím, s pokazeným autom veľa iných možností ako servis nemám...
-
HHTWin
- Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02 Zdieľať na Facebook
Ano z anglictiny si to clovek moze vylozit na 1000 sposobov ako treba. Len skor ako service tam bude workshop alebo nemecky werkstatt.
-
mhlavaty
- opravy & diag
V reštaurácii mi z mäsa a ostatných surovín uvaria jedlo, v servise je jediná pridaná hodnota vybalenie z krabice! 
A do reštaurácie ísť nemusím, s pokazeným autom veľa iných možností ako servis nemám...
To kulhá na všetky nohy.Ráno ak vybalím variátor vačky je to len začiatok niečoho,presne ako vybalenie mäsa,či otvorenie fľaše.Tým že rozlejem liter sa cena zvýši na 4 násobok,ešte som sa nestretol aby hosť pindal.Čosi o tom viem,bol som spolumajiteľom dvoch reštaurácií a to boli ešte "lacné" časy a prívetivé časy.Nepáči sa,ideš do inej.Platilo vtedy,platí dnes.Či šrotíš v Donalde či ideš do servisu buď podmienky prijímaš alebo ideš ďalej.Ak to bude tam ešte horšie,buď to prijmeš alebo sa naučíš variť.Rok hladám plynára,pol roka čakal na kachličkára..proste systém aký sa vytvoril,ale nevytvorili ho ľudia z Marsu ale ľudia na SVK,takže treba zapriať pekný deň,len tak ďalej.To ešte nie je konečná,v podstate asi aj tá karma funguje hoci pomaly.Ja mám za to,že je to spravodlivá odmena za to čo tropíme
To kulhá na všetky nohy.Ráno ak vybalím variátor vačky je to len začiatok niečoho,presne ako vybalenie mäsa,či otvorenie fľaše.Tým že rozlejem liter sa cena zvýši na 4 násobok,ešte som sa nestretol aby hosť pindal.Čosi o tom viem,bol som spolumajiteľom dvoch reštaurácií a to boli ešte "lacné" časy a prívetivé časy.Nepáči sa,ideš do inej.Platilo vtedy,platí dnes.Či šrotíš v Donalde či ideš do servisu buď podmienky prijímaš alebo ideš ďalej.Ak to bude tam ešte horšie,buď to prijmeš alebo sa naučíš variť.Rok hladám plynára,pol roka čakal na kachličkára..proste systém aký sa vytvoril,ale nevytvorili ho ľudia z Marsu ale ľudia na SVK,takže treba zapriať pekný deň,len tak ďalej.To ešte nie je konečná,v podstate asi aj tá karma funguje hoci pomaly.Ja mám za to,že je to spravodlivá odmena za to čo tropíme
-
db69
som zvedaví ako by si sa tváril ked objednáš murára na obklad kúpelky ,a on Ti povie že obklad ktorý si si vybral kúpi on a tebe nato nejebe 100-200% plus 30-40€ za meter2
Obchod to je vtedy ked dajú na to faktúru.A to dávajú len firmám a to je minimum.
toto vzniklo vtedy ked sa pre súčiastky chodilo a nebol 4x denne rozvoz až do huby.lenže peniaze za NIČ sú fajn tak prečo to rušiť
P.S ale zase sme zasrali dajšiu tému.
Ale som fakt zvedaví či sa mu niekto ozve.Podla mna šanca 5%
-
Mateusz737
- Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15 Zdieľať na Facebook
kazdy si môže dať ceny aké sa mu zapáčia , to je len sprostosť ľudí že to akceptujú a zaplatia , servisov je ako maku treba len trochu povyberat
-
mhlavaty
- opravy & diag
Presne,tak nejako to reálne je.Každý to zvládne na svojej úrovni možného
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný