Poistná udalosť, neznámy vinník
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
Luky109
- Dátum registrácie: 30.09.2011 16:07 Zdieľať na Facebook
Poistná udalosť, neznámy vinník
Zxravim,
Pred 2 mesiacmi sa mi stala takáto udalosť.
V protismere idúci kamión si nadchádzal, pričom som musel náhle ubrzdiť a zo zadu idúce auto (Mercedes) do mňa nabúralo. Kamión si to ani nevšimol a pokračoval ďalej.
Na miesto bola privolaná policia a spísala sa poistná udaosť, tak ako sme im to opísali čo sa stalo.
V sprave o nehode je určený vinnik nehody kamion.
Prešiel čas a správa zo strany poisťovne Mercedesu bola, že uplatnenie poistného sa zamieta, kedže vinník nie je známi (kamion).
Poisťovňa po telefóne mi vysvetlila, že mam to riešiť s policiou, nech ten kamion hladaju.
Ja som teraz bez auta, aj bez peňazí.
Je to podla vas v poriadku? Ako mam postupovať?
Ja si myslim, že bez ohladu na to, či by to bol kamion alebo by to bola srnka, musel som zabrzdiť a ten za mnou v oboch pripadoch nenodržal vzdialenosť.
Podla poistovne je vinnikom kamion a mam si ho hladať
Pred 2 mesiacmi sa mi stala takáto udalosť.
V protismere idúci kamión si nadchádzal, pričom som musel náhle ubrzdiť a zo zadu idúce auto (Mercedes) do mňa nabúralo. Kamión si to ani nevšimol a pokračoval ďalej.
Na miesto bola privolaná policia a spísala sa poistná udaosť, tak ako sme im to opísali čo sa stalo.
V sprave o nehode je určený vinnik nehody kamion.
Prešiel čas a správa zo strany poisťovne Mercedesu bola, že uplatnenie poistného sa zamieta, kedže vinník nie je známi (kamion).
Poisťovňa po telefóne mi vysvetlila, že mam to riešiť s policiou, nech ten kamion hladaju.
Ja som teraz bez auta, aj bez peňazí.
Je to podla vas v poriadku? Ako mam postupovať?
Ja si myslim, že bez ohladu na to, či by to bol kamion alebo by to bola srnka, musel som zabrzdiť a ten za mnou v oboch pripadoch nenodržal vzdialenosť.
Podla poistovne je vinnikom kamion a mam si ho hladať
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Re: Poistná udalosť, neznámy vinník
"V sprave o nehode je určený vinnik nehody kamion"
Poisťovne radi ak nemusia platiť.
Z môjho pohľadu - kaminón nenabúral. Vinník bol jednoznačne ten, kto nedodržal bezpečnú vzdialenosť a nedobrzdil.
Nepomôžem Ti tým v tomto (možno iným do budúcna) no nabudúce zváž, čo podpíšeš.
Poisťovne radi ak nemusia platiť.
Z môjho pohľadu - kaminón nenabúral. Vinník bol jednoznačne ten, kto nedodržal bezpečnú vzdialenosť a nedobrzdil.
Nepomôžem Ti tým v tomto (možno iným do budúcna) no nabudúce zváž, čo podpíšeš.
-
Mateusz737
- Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15 Zdieľať na Facebook
tak toto si ma pobavil
, polícia zapísala vinníka o ktorom nič nevie (asi ho nehľadali) , lebo ako vinník mal dostať pokutu a tiež vinník je povinný nahlásiť poistnú udalosť ale ako keď o ničom nevie
celé zle ako sa to poriesilo na začiatku , a tiež si myslím že on by nemal byť vinník ale ťažko takto hodnotiť bez ničoho
-
Luky109
Policia nezapisala vinnika, to ten Mercedes uviedol do spravy, že vinnikom ne kamion. Z mojho pohlafu zas je vinnikom ten Mercedes co do mňa nabural.
Policia škodove udalosti nevyšetreje a neurčuje vinnika.
To len poistovni sa hodi to zvaliť na kamion aby netrebalo platit.
Policia škodove udalosti nevyšetreje a neurčuje vinnika.
To len poistovni sa hodi to zvaliť na kamion aby netrebalo platit.
-
Mateusz737
- Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15 Zdieľať na Facebook
Polícia určuje škodové udalosti ak sa účastníci nedohodnú,tak sa to berie ako dopravná nehoda , chyba bola na začiatku on sa zbavil svojej viny a určili ste vinníka ktorého ste ani neidentifikovali a nechali ste ho odísť , jediné čo Ti asi môže pomôcť dohodnúť sa s tým čo do Teba nabúral, že zoberie na seba vinu , prípadne Ťa čiastočne odškodní
-
0903400494
- Dátum registrácie: 21.07.2024 20:56 Zdieľať na Facebook
Ja myslím, že nie je o čom, zodpovedný je ten Mercedes, ktorý nedodržal bezpečný odstup a narazil do teba. Je irrelevantné, že si musel brzdiť kvôli kamiónu. O akú poisťovňu sa jedná?
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Vinnikom je vodic mercedesu, ktory nedodrzal bezpecny odstup od Tvojho auta. Chod za pravnikom - niekore poistovne zareaguju na predzalobnu vyzvu.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
presne takto skončila moja švagriná.Vybehol jej pes,ona zabrzdila ale te za ňou ju nabral.Tiež napísali ako sa to stalo.A vinník bol majitel( neznámy )psa.Nič nedostali od poistovne .Vždy je vinný ten čo má narafaný predok.
-
tatkotom
Preto nie je od veci vyberať poisťovňu.
-
Luky109
Poisťovňa Mercedesu je Komunalna p.0903400494 napísal: ↑24.07.2024 19:57 Ja myslím, že nie je o čom, zodpovedný je ten Mercedes, ktorý nedodržal bezpečný odstup a narazil do teba. Je irrelevantné, že si musel brzdiť kvôli kamiónu. O akú poisťovňu sa jedná?
-
tatkotom
Pogoogli - príklady:
https://ficek.sk/moja-pzp-nechce-vyplat ... obit-27271
https://ficek.sk/ako-vymahat-poistne-pl ... ovne-27537
Hodnotenia Komunálnej:
https://www.azet.sk/firma/38738/komunal ... hodnotenie
Nájst niekoho kto "sa vyzná v tlačenici" a poradí bude ťažšie no nevzdal by som to.
Otázne je akú dobu možno namietať.
https://ficek.sk/moja-pzp-nechce-vyplat ... obit-27271
https://ficek.sk/ako-vymahat-poistne-pl ... ovne-27537
Hodnotenia Komunálnej:
https://www.azet.sk/firma/38738/komunal ... hodnotenie
Nájst niekoho kto "sa vyzná v tlačenici" a poradí bude ťažšie no nevzdal by som to.
Otázne je akú dobu možno namietať.
-
db69
-
tatkotom
To áno.
Ak by mal autor otázky relevantné dôkazy (fotodokumentáciu), čas a sily - mohol by žiadať náhradu škody občiansko-právnym konaním od vinníka. Ten by mal smolu akú poisťovňu má.
Ak by mal autor otázky relevantné dôkazy (fotodokumentáciu), čas a sily - mohol by žiadať náhradu škody občiansko-právnym konaním od vinníka. Ten by mal smolu akú poisťovňu má.
-
db69
si nemyslím že chyba je v poisťovni. Chyba je už v policajnej správe podla ktorej sa poistovna riadi .Normálny policajt príde vidí dvoch účastníkov nehody .jeden ma poskodeny zadok druhý predok lebo nedodržal vzdialenosť.keby ju dodržal tak dobrzdí tak ako ten prví.Aj keby ten kamion nejakým zázrakom našli nedokážu mu nijako vinu. Tam nie je o čom diskutovať.A súd? neviem neviem.
-
tatkotom
"Správu o nehode" nenapísala/nevypísala polícia.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 7 neregistrovaných