Skoda Octavia II - nestartuje a vypina motor za jazdy

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

lubosan
Dátum registrácie: 22.03.2023 20:21
Zdieľať na Facebook

Skoda Octavia II - nestartuje a vypina motor za jazdy

Príspevok od používateľa lubosan »

Zdravim, pred casom sa zacala diat zaujmava vec. Jedna sa o auto Octavia II 77kw BXE, 330 000km. Auto sa sprava nasledovne.

Nastartujem na brnk bez problemov, prebehnem tak 10 km a zrazu ked poriadne vyturujem a hodim to do neutralu tak vypne motor a zasvieti cervena kontrolka baterky na palubaku. Nasledne auto nechce startovat, nastartujem az tak ze tocim starter a chyti az na 10 brnk tak ze drzim plyn na podlahe. Z autom sa da normalne jazdit ale zase potom obcas ked hodim do neturalu tak vypne motor. Ked auto vychladne (napr na druhy den tak zase startuje na brnk).

Ked som to hodil na diagnostiku tak nenaslo ziadny problem co by s tym mohol suvisiet, preventivne som vymenil palivovy a vzduchovy filter ale nepomohlo.

Vie niekto kde by mohol byt problem prosim?
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Re: Octiavia II - nestartuje a vypina motor za jazdy

Príspevok od používateľa oco13 »

a zrazu ked poriadne vyturujem a hodim to do neutralu
K čomu je takáto činnosť potrebná ??? Toto vidím nie na diagnostiku auta, ale na zopakovanie si autoškoly. lol
lubosan
Zdieľať na Facebook

oco13 napísal: 22.03.2023 20:31
K čomu je takáto činnosť potrebná ??? Toto vidím nie na diagnostiku auta, ale na zopakovanie si autoškoly. lol
medaila za humor?
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Re: Octavia II - nestartuje a vypina motor za jazdy

Príspevok od používateľa oco13 »

Celkom vážne sa pýtam k čomu je potrebné motor túrovať ??? Mimo EK moj otáčkomer cez 3t rpm nejde nikdy. A ani mi auto nezdochýňa.
lubosan
Zdieľať na Facebook

oco13 napísal: 22.03.2023 21:24 Celkom vážne sa pýtam k čomu je potrebné motor túrovať ??? Mimo EK moj otáčkomer cez 3t rpm nejde nikdy. A ani mi auto nezdochýňa.
Aha, no neviem ci je to potrebne, asi nie. Ale ked som sa to snazil nasimulovat tak toto takmer vzdy zabralo a prislo mi to vhodne spomenut. Pri normalnej jazde ked hodim do neturalu tak mi vecinou motor nezhasne. Kazdopadne na tom asi az tak velmi nezalezi, ak by som v tej chvili vypol motor tak by som mal taktiez problem nastartovat :)
jaster-83
Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17
Zdieľať na Facebook

Re: Skoda Octavia II - nestartuje a vypina motor za jazdy

Príspevok od používateľa jaster-83 »

Na zaciatok by som zmeral tlak paliva.....
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

oco13 napísal: 22.03.2023 20:31
Aj to štartovanie s plynom na podlahe ma zaujalo...
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ty budes tryznitel motorov.

v dnesnej dobe pokial to auto nieje perfetkne zachovale,by som sa toho tdi pd uz zbavil.ma presne km na to ze treba uz do toho solit a riesit vstreky vacky hydrostely atd.to vypinanie asi uz dava najavo ze je nieco s dodavkou paliva.

take startovanie s pedalom na podlahe pamatam na auta s karbecom alebo dizle z 80 rokov.tocilo sa to donemoty kym motor odpalil :40bd:

raz tak jeden tocil wartburga v michalovciach ked mu na semofore chcipol.tocil to starterom neustale a bolo pocut ako kopal do pedalu od nervov.4x sa vymenila cervena a zelena,zrazu ked to chytilo robil to iste.drzal podlahu otacky ako kosacka a ked nabehla zelena,tak to stalo za to.tak vygumovat krizovatku wartburgom som este nevidel :40bd: :40bd: :2f93: :2f93: :2f93: :2f93: RESPECT
majco151
Dátum registrácie: 08.03.2008 21:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa majco151 »

Raz som riešil niečo podobné na golfe plus s rovnakým motorom. Tiež to po zahriatí nechcelo naštartovať len točil.stale sa to zhoršovalo. Nesvietila žiadna kontrolka. Myslím že ako prvé sa nahrával nový softvér do riadiacej jednotky ale to nepomohol.a potom sa menil snímač polohy vačkového hriadeľa alebo klukového. To vyriešilo celý problém.Od vtedy to auto štartovalo na brnk.
Snímač stál asi 30€ s umiestnený je pri rozvode myslím.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

oco13 napísal: 22.03.2023 21:24 Celkom vážne sa pýtam k čomu je potrebné motor túrovať ??? Mimo EK moj otáčkomer cez 3t rpm nejde nikdy. A ani mi auto nezdochýňa.

Na niektorých STK v EÚ sa dokonca ani motory nevytačaju.
Iba v tomto Bazmekistane točia NAD otáčky povolené výrobcom.
lubosan
Zdieľať na Facebook

majco151 napísal: 24.03.2023 06:46 Raz som riešil niečo podobné na golfe plus s rovnakým motorom. Tiež to po zahriatí nechcelo naštartovať len točil.stale sa to zhoršovalo. Nesvietila žiadna kontrolka. Myslím že ako prvé sa nahrával nový softvér do riadiacej jednotky ale to nepomohol.a potom sa menil snímač polohy vačkového hriadeľa alebo klukového. To vyriešilo celý problém.Od vtedy to auto štartovalo na brnk.
Snímač stál asi 30€ s umiestnený je pri rozvode myslím.
ok dik, poviem mechanikovy nech to skusi pozriet
pogo-roll
Dátum registrácie: 02.08.2009 11:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pogo-roll »

ano na tie snimace treba pozriet tie priznaky su presne rovnake....len co mi na tom nesedi ze diagnostika to neukazuje :28b7:
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

elm 327 to neukazuju.normalna diagnostika aj napise ze nieco s tym je.kolko servisov ma taku poriadnu diagnostiku.na slovensku je pomer 100:10

nie univerzal diag za 3500 euro co pozna z kazdeho nieco.to je rovno ako elm327.chce niekto robit koncern vw tak kabel na koncern chce k tomu robit bmw tak dokupit dalsi kabel na bmw.

cela veda tych diagnostik je v tom kabli.soft je kadetade po internete ale kabel je cislo 1 ktory musi to vediet citat.
pogo-roll
Dátum registrácie: 02.08.2009 11:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pogo-roll »

no predpokladal by som ze ked to "hodil na diag" tak myslel VCDS
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

lubos zimovcak napísal: 24.03.2023 07:58
Na niektorých STK v EÚ sa dokonca ani motory nevytačaju.
Iba v tomto Bazmekistane točia NAD otáčky povolené výrobcom.
Obratilo sa na mna uz viacero ludi, ktorym klakol motor na EK. Pri komunikacii s vyrobcom automobilov, zatial vzdy potvrdili spravnost postupu technika EK.

Na druhej strane, u mna motor lieta v celom spektre otacok, bezohladu na to, ci je to 4 valcovy benzin alebo 6 valcovy diesel. Na emisnej problemy nemam.

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných