Zákon o oprave vozidiel
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
bladead
- Dátum registrácie: 01.03.2019 20:24 Zdieľať na Facebook
Zákon o oprave vozidiel
Už od 2018 nás strašia že bude zákon o oprave vozidiel kedy opravy brzd, deformačných zón a airbagov bude môcť vykonať iba certifikovaný servis ale hlavne tým že vám automaticky neplatí technický a máte 180 dní na opravu a kontrólnu STK kde sa pozrú na opravu.
Malo to platiť od 2019, odložili to na 2020, 2021 som čítal že zrušili tento pripravovaný zákon a teraz zas čítam na dvoch weboch že od 2022 to už platí :
https://www.startstop.sk/doprava-nehody ... to-hlavne/
https://www.autoviny.sk/reportaze/12327 ... g4JREwmpXc
Ako to teda je ? na stránke ministerstva som o tom nič nenašiel a okrem týchto dvoch stránok bez zdroja tiež nič.
Malo to platiť od 2019, odložili to na 2020, 2021 som čítal že zrušili tento pripravovaný zákon a teraz zas čítam na dvoch weboch že od 2022 to už platí :
https://www.startstop.sk/doprava-nehody ... to-hlavne/
https://www.autoviny.sk/reportaze/12327 ... g4JREwmpXc
Ako to teda je ? na stránke ministerstva som o tom nič nenašiel a okrem týchto dvoch stránok bez zdroja tiež nič.
-
ziarska-alu
- Dátum registrácie: 27.06.2020 12:39 Zdieľať na Facebook
Re: Zákon o oprave vozidiel
Akože bez zdroja keď tam máš odkazy priamo na zákon, ktorý to upravuje? 
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
-
bladead
Díky, martincichy toto som potreboval vidieť.
Uf, tak celkom kruté, ešte u airbagov to chápem ale ak niekto mierne poškodí riadenie a stačila by iba klasická výmena a geometria alebo iba vyšróbovanie a namontovanie druhej prednej výstuhy tak to poriadne predraží, rozpočtová oprava už teda nebude hroziť a zbytočná veľká adminstratíva okoľo toho s novou STK, ročne odíde do šrotu omnoho viac aut takže ekológií to tiež nepomôže, ale tak lobisti automobiliek si prišli na svoje.
Otázkou je ako to chcú kontrolovať keď napr človek spôsobí nehodu a nenahlási to na poistovňu a políciu alebo keď si doveze búrané auto zo zahraničia a sám si ho aj tak opraví ...
Uf, tak celkom kruté, ešte u airbagov to chápem ale ak niekto mierne poškodí riadenie a stačila by iba klasická výmena a geometria alebo iba vyšróbovanie a namontovanie druhej prednej výstuhy tak to poriadne predraží, rozpočtová oprava už teda nebude hroziť a zbytočná veľká adminstratíva okoľo toho s novou STK, ročne odíde do šrotu omnoho viac aut takže ekológií to tiež nepomôže, ale tak lobisti automobiliek si prišli na svoje.
Otázkou je ako to chcú kontrolovať keď napr človek spôsobí nehodu a nenahlási to na poistovňu a políciu alebo keď si doveze búrané auto zo zahraničia a sám si ho aj tak opraví ...
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Lobing a buzeracia....
To je celé.
To je celé.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Kolko je takých v pomere k celkovému počtu nehod.????Otázkou je ako to chcú kontrolovať keď napr človek spôsobí nehodu a nenahlási to na poistovňu a políciu alebo keď si doveze búrané auto zo zahraničia a sám si ho aj tak opraví ...
-
patko1
- Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01 Zdieľať na Facebook
-
martincichy
-
bladead
no, len aby to nedopadlo tak že niekomu príde oznámenie o tom že kúpil búrané vozidlo ktoré nebolo odborne opravené alebo na STK zistia že bol trochu rovnaný nosník a nebolo to nahlásené a ešte im dal pokutu :D
-
patko1
presne toto ja dalsia chutovka toho zakona. To ze ta niekto oklame a stoci km to este prezijes a auto budes moct pouzivat, ale ked ti dojde niekde z uradu papier ze si si kupil auto ktore nebolo podla ich pravidiel opravene a ze nesmies na nom jazdit to len bude parada. Jedine vychodisko bude predat take auto do zahranicia a dostan z neho aspon nejake dukaty.
-
laco1871
- Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01 Zdieľať na Facebook
Tento zakon spolu so sprisňovanim emisnych noriem,pretláčaním elektromobilov maju zabezpečiť aby na cestach bolo menej aut a aby Jožko z Hornej Dolnej ,čo ma hlboko do vrecka, nejazdil autom a neprispieval k dopravnym zapcham,ale pekne krasne da dal odviesť busom,vlakom alebo nejakym kolegom.
-
bladead
výborná logika, takže kvoli jednému Jožkovi z Hornej Dolnej ktorý je tak 1 z 50 vodičov na Slovensku spravíme zákon ktorý bude obmedzovať všetkých, okrem ľudí z havaríjnou poistkou a Jožko bude aj tak veselo jazdiť na svojej Felicií pretože je staršia ako rok 2005, takže sa jej to ani netýka.
Alebo myslíš frajera čo na passate vykuchal DPF ? no toho sa to bude týkať iba ak narazí a ak narazí tak, pôjde na mesiac umývať taniere a našetrí na ďalší v ktorom si bude dymiť ďalej. Plus väčšina dymovníc je aj tak starších ako 2005.
To sú iba kecy, proste toto vyhovuje iba lobistom z automobiliek ktorý na tom zarobia na úkor obyčajných ľudí.
Mne je to jedno, pri najhoršom si dám havariíjnu a aj naďalej si nechám víkendové auto ale maximálne ma vytáča logika tohto zákonu.
Alebo myslíš frajera čo na passate vykuchal DPF ? no toho sa to bude týkať iba ak narazí a ak narazí tak, pôjde na mesiac umývať taniere a našetrí na ďalší v ktorom si bude dymiť ďalej. Plus väčšina dymovníc je aj tak starších ako 2005.
To sú iba kecy, proste toto vyhovuje iba lobistom z automobiliek ktorý na tom zarobia na úkor obyčajných ľudí.
Mne je to jedno, pri najhoršom si dám havariíjnu a aj naďalej si nechám víkendové auto ale maximálne ma vytáča logika tohto zákonu.
-
martincichy
Budes sa musiet spravat zodpovednejsie pri nakupovani.
- napriklad zoberies si mechanika na prehliadku
- alebo si preveris auto cez nejaky portal - zaplatis 20 eur a budes mat info, ci auto malo poistnu udalost (ak nebola nahlasena, smola, ale gro sa nahlasuje)
- osetris si kupno-predajnu zmluvu klauzulou, ktora Ta bude chranit
- auto zacnes obzerat na dvore predavajuceho a nie pred supermarketom aby si videl, z akych pomerov kupujes auto, aby si nebol prekvapeny, ze sa potom nebudes vediet dostat k peniazom, ak bude problem (toto robim roky a je to prvy predpoklad vhodnej kupy auta. Ak ma predavujuci nechce pustit k sebe, auto nejdem pozerat)
-
peterson999
- Dátum registrácie: 03.01.2022 23:07 Zdieľať na Facebook
Neboj, vynajdeme sa vzdy 
Budem davat peciatky za 20e ze ti to opravil rovno autorizak
Myslim ze tuto prilezitost niekto pochopi ako biznis plan ...
Ako ked sa predavali rúška za 20 nasobne ceny lebo sa stale nasiel niekto prestraseny na smrt co by dal za 100 rušok aj nove auto
Na druhej strane ked vidim dementov co opravuju auta tak tych by som rovno zatvoril na 2 roky nepodmienecne...
A ked po oprave u Ferka odleti pri 130 koleso tak co potom ? Dost sa čudujem ze sa tu nestava viac nehod koli fuserinam... Nastastie... Ja po mechanikoch kontrolujem... Viem preco. Casto totiz nieco "zabudnu". Keby ludia vedeli ako to chodi, asi by do auta ani nesadli. Tu v SR proste po prehodeni kolies na letne/zimne bezne nedotiahnu sruby kolies... Poliak urobi z 3 aut jedno a auto jazdi spokojne dalsich 15 rokov az vam na STK technik povie ze aha ta hrdza to uz hrozi ze sa vam auto rozpadne na dve časti a auto skoncilo svoju "púť"
Budem davat peciatky za 20e ze ti to opravil rovno autorizak
Myslim ze tuto prilezitost niekto pochopi ako biznis plan ...
Ako ked sa predavali rúška za 20 nasobne ceny lebo sa stale nasiel niekto prestraseny na smrt co by dal za 100 rušok aj nove auto
Na druhej strane ked vidim dementov co opravuju auta tak tych by som rovno zatvoril na 2 roky nepodmienecne...
A ked po oprave u Ferka odleti pri 130 koleso tak co potom ? Dost sa čudujem ze sa tu nestava viac nehod koli fuserinam... Nastastie... Ja po mechanikoch kontrolujem... Viem preco. Casto totiz nieco "zabudnu". Keby ludia vedeli ako to chodi, asi by do auta ani nesadli. Tu v SR proste po prehodeni kolies na letne/zimne bezne nedotiahnu sruby kolies... Poliak urobi z 3 aut jedno a auto jazdi spokojne dalsich 15 rokov az vam na STK technik povie ze aha ta hrdza to uz hrozi ze sa vam auto rozpadne na dve časti a auto skoncilo svoju "púť"
-
patko1
jaj lebo v autorizaku opravuju auta vacsi odbornici ako domaci majstri? Zial casto to je prave naopak. Uz som videl v autorizaku aj platnicky plechom na kotuc zalozit. Takisto som videl ako v autorizaku menili napravnicu na A8 a zabudli ju dotiahnut a to bol iny pruser .... Na Slovensku je velmi vela mechanikov klampiarov co roky rokuce doma opravovali buracky a opravovali ich poctivo [ano samozrejme su aj babraci to lepia z varaju nohami] ale je aj vela kvazi klampiarov v autorizakoch co ked idu menit srobovany predny blatnik tak si to musia najprv nastudovat ze co ako lebo su lavy a nevedia ani prd makovy. Autorizak neznamena automaticky aj kvalitu.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných