Skoda Rapid - elektrika
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
matrix0077
- Dátum registrácie: 12.06.2009 21:21 Zdieľať na Facebook
Skoda Rapid - elektrika
Cawte majstri mam otazovku.Mam skoro 4rocnu rapidecku(este stale v zaruke)stala sa mi taka vec ze sa mi vybila bateria,tak dom kupil novu a nahodil do auta.Auto naskocilo,ale vysvietilo mi poruchu elektrickeho serva(aj neslo servo)Skocil som o servisu a tam mi povedali ze vymlatenu hlavnu poistku v motoraku ale ze nemaju na sklade tak nech tam auto necham a oni objednaju poistkovy blok cena cca.20€.(zaroven mi padla zaruka lebo som si sam vymenil bateriu)Ete primaci technik mi povedal ze moze bit chytene servo alebo alternator na zaklade skratu.Na druhy den mi bolo povedane ze auto je Ok.tak som zaplatil a odisiel.A teraz pointa... Dnes som isiel umyt auto a vysvietilo mi kontrolku baterie na pristrojovke po cca 5min.jazdy.Vratil sa do servisu ze co stym je a lokaj hned zacal ze asi alternator kaput atd no proste cisty ojeb na obcana.Mam taky pocit ze mi vymenili alternator alebo urobili daku kulehu aby si mohli na mne zarobit.Prosim vas poradte bratia co mam robiť..ako to riesit.... Som zufali
-
mastik29
- Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29 Zdieľať na Facebook
Tvoja chyba.
Najskor si mal riesit, preco sa bateria vybila. A ano, kedze si mal zaruku, mal si to riesit cez servis, nech sa staraju.
Akumulator sa len tak sam z niceho nic nevybije, teda pokial auto nestoji mesiace.
Kde je chyba tazko povedat, to zisti servis.
Neviem ako ma riesene dobijanie spominany rapid, no dnes je celkom bezna prax, ze dobijanie riadi daka RJ, ktora napriklad pri akceleracii "odpoji" alternator. Ohladom zaruky a jej zaniku, tak je potrebne si nastudovat si podmienky, ci aj vymenou akumulatora zanika, respektive na ktore casti…
Najskor si mal riesit, preco sa bateria vybila. A ano, kedze si mal zaruku, mal si to riesit cez servis, nech sa staraju.
Akumulator sa len tak sam z niceho nic nevybije, teda pokial auto nestoji mesiace.
Kde je chyba tazko povedat, to zisti servis.
Neviem ako ma riesene dobijanie spominany rapid, no dnes je celkom bezna prax, ze dobijanie riadi daka RJ, ktora napriklad pri akceleracii "odpoji" alternator. Ohladom zaruky a jej zaniku, tak je potrebne si nastudovat si podmienky, ci aj vymenou akumulatora zanika, respektive na ktore casti…
-
EASY206
- Dátum registrácie: 03.04.2011 12:33 Zdieľať na Facebook
Ked ti padla zaruka tak si ho zober do neautorizovaneho servisu a nech ho daju na diagnostiku,mozno nieco aj vyriesis a nie ako v autorizovanom servise.Mne ked svietilo dobijanie baterie na pristrojovke tak to znacilo,ze alternator odisiel a aj to tak bolo.Tieto ukony sa daju krasne odsledovat diagnostikou(napovie ti ci mas problem s alternatorom alebo nie).
-
jakub-kosco
- Dátum registrácie: 18.04.2016 18:16 Zdieľať na Facebook
-
ROBOPASTUSZEK
- Dátum registrácie: 07.05.2014 20:16 Zdieľať na Facebook
-
ROBOPASTUSZEK
Re: Skoda Rapid - elektrika
A este by som ho tam znova dpratal a nech opravia predpokladam ze si uz zaplatil raz za opravu ale auto nebolo opravene spravne nech ho opravia znova a tu ciastku co si predtym platil zbytocne ty odrataju s tejto faktury.matrix0077 napísal:Cawte majstri mam otazovku.Mam skoro 4rocnu rapidecku(este stale v zaruke)stala sa mi taka vec ze sa mi vybila bateria,tak dom kupil novu a nahodil do auta.Auto naskocilo,ale vysvietilo mi poruchu elektrickeho serva(aj neslo servo)Skocil som o servisu a tam mi povedali ze vymlatenu hlavnu poistku v motoraku ale ze nemaju na sklade tak nech tam auto necham a oni objednaju poistkovy blok cena cca.20€.(zaroven mi padla zaruka lebo som si sam vymenil bateriu)Ete primaci technik mi povedal ze moze bit chytene servo alebo alternator na zaklade skratu.Na druhy den mi bolo povedane ze auto je Ok.tak som zaplatil a odisiel.A teraz pointa... Dnes som isiel umyt auto a vysvietilo mi kontrolku baterie na pristrojovke po cca 5min.jazdy.Vratil sa do servisu ze co stym je a lokaj hned zacal ze asi alternator kaput atd no proste cisty o**b na obcana.Mam taky pocit ze mi vymenili alternator alebo urobili daku kulehu aby si mohli na mne zarobit.Prosim vas poradte bratia co mam robiť..ako to riesit.... Som zufali
-
stevo11
- Dátum registrácie: 05.06.2008 22:03 Zdieľať na Facebook
Tiež si myslím že strata záruky kvôli výmene batérie je nezmysel. A si tam dal takú istú baterku tak to nemôže mať žiadny problém. To akože keď si vymením žiarovku vo svetle tak mi akože padá záruka? Tak to je riadny nezmysel. Ak to máš ešte v záruke a je to v tvojich možnostiach, skús navštíviť iný autorizovaný servis.Možno ti pomôžu.
-
YxoYpsilono
- Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55 Zdieľať na Facebook
opomenuta bola otazka, ci ma auto start-stop.
Ak ano, potom pouziva zvlastnu AGM baterku, ktora sa nemoze nahradzat obycajnou.
Ak si tam narval obycajnu baterku - pocitac sa zmagoril.
Novu baterku treba s autom spravoat - nestaci len prehodit.
V Skodke teraz vsetko robia tak, aby si musel vzdy ist do znackoveho servisu
ktory je zvycajne plny poloblbov, co vedia tak vymenit olej.
Ak ano, potom pouziva zvlastnu AGM baterku, ktora sa nemoze nahradzat obycajnou.
Ak si tam narval obycajnu baterku - pocitac sa zmagoril.
Novu baterku treba s autom spravoat - nestaci len prehodit.
V Skodke teraz vsetko robia tak, aby si musel vzdy ist do znackoveho servisu
-
matrix0077
Tak som bol aj v porche interauto na dolnozemskej.Tam mi povedali to iste ze zaruka pada????...(aspon som vyskusal)Rovno som si u nich nechal vyhladad perametre alternatora podla vin.Uz mam aj znameho co mi zrepasuje alternator,cena cca 100€ aj z robotou.Ale napriek tomu Vam dakujem za postrehy a do autoryzaku uz nepachnem...????
-
jozzo71
- Dátum registrácie: 27.12.2009 07:21 Zdieľať na Facebook
-
ROBOPASTUSZEK
-
matrix0077
-
matrix0077
-
matrix0077
Cawte majstry tak Rapidecka uz jazdi ako ma.Problem bol ze v Autorizovanom servise mi vobec nevymenili poistkovy blok(pritom som ho zaplatil)a aby nebolo malo(chceli si na mne opäť zarobit min.300€ na alternatore) lebo mi prehodili kable na svorkovnici pri poiskovom bloku.Co VAM poviem bol som posledny krat v Autorizaku!!!!

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných